Jump to content

Špur, jel ovo dobro?


Recommended Posts

Malo ti je prednji lijevi amortizer u plusu s obzirom na desni, možda je prije bio neki lagani udarac u lijevo kolo!

Nemoraš se zamarat s time, nije to ništa strašno, bitno je da ti je trag dobar, zbog traga u 90% slučajeva gume nastradaju, nagib treba bit malo veća razvaljotka od tvoga da bi zbog njega vuklo i grizlo gumu!

Link to comment
Share on other sites

Danas bio na špuru u guma centru nakon promjena krajnika, kugli itd. i nekužim kaj tu kaj znači, ali predpostavljam da ak je nešto crveno da nije u granicama?

 

Dobro je .. to sto je crvenom neka te ne brine.

Jedino je razlika u nagibu prednjih kotaca u 0,5 stupnjeva, sto neces 99% osjetiti u voznji.

Link to comment
Share on other sites

Ne vozim Polo.

 

Prvo sam isao u Kolopera koji mi je ostavio 10.4 mm viška na trag stražnje desne rote + su svi nagibi bili van granica. Rekao je da je auto bilo udareno u desni stražnji kraj. Naravno da nije.

Zatim sam išao u Bračuna koji je istu tu rotu naštimao dobro u granicama i sve drugo je bilo ok osim prednjeg lijevog nagiba pa je rekao da je bio udaren u prednji lijevi kraj. A nije bio udaren.

Zatim sam stavljao druge felge i proslo je dosta vremena pa sam posao opet kod Bračuna na optiku i tada je prednju lijevu rotu naštimao točno da idealnije nije mogao. (Sad odjednom nije bio udaren ili...???) Al je zato stražnju lijevu rotu naštimao tako da je trag bio van granica.

Iza toga sam ja stvarno udario s prednjom felgom u trotoar i iskrivio ramena. Zamjenio sam ih i otišao kod Bračuna na optiku prednjeg kraja i sve je uštimao opet super. Naštimao je dobro i stražnji lijevi kraj koji je prosli put zafrknuo. Al je zato trag stražnje desne rote van granica.

 

 

I tako non stop nesto krivo naprave i govore kako je to svejedno dobro ili da je auto bio udaren baš u tu stranu gdje oni u tom trenutku ne mogu napravit optiku kako treba.

 

Ovih dana razmišljam o tome da na auto stavim kompletan ovjes od S4 (ramena, rukavce...) i vec sam nabavio neke djelove al me sve strah kako će tek to uštimat ako ne mogu napraviti ni auto u serijskom stanju

Edited by Goertosing
Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo svi hvale kolopera, meni je auto imao totalku po njegovom, spigan rukavac, ili amortizer, zadnji most itd....

 

Ista situacija kao i kod Goertosing-a

 

A kod Šurine vele da je sve u redu...

 

 

Kod ovog kolopera nebi iso niti sa tackama, pogotovo sada kada mi je netko potvrdio moje sumlje

Link to comment
Share on other sites

kod Bracuna je educirana i ekipa s voljom za radom, u vulkalu ne bi ni neprijatelju preporucio spur kod onih nadrkanih ljenivaca, a moj stav oko znanja sta rade s ovjesom se odavno zna, nitko nema pojma :lol::lol::lol::lol: , al zato imaju zeleno i crveno

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...