Jump to content

pretvarac iz H saltanja u sekvencijalno

Recommended Posts

di je taj fest?

Za odvajat kvačilo možeš uzet od Citroena VTS potisni koji ubiti je dovoljno brz...taj mjenjač na Citroenima je spor radi izvršnih članova koji su ubiti na običnom H mjenjaču

(dva elektromagneta) i on ima obavezu izšaltat sve brzine tako da kad lupiš iz pete u treću ako ti da uopće elektronika on ubode u četvrtu pa u treću bez da pusti spojku...a ne preskoći odmah u treću...

Ali tamo ima i drugih razloga šta je taj mjenjač spor...ali to je drugi par rukava...

A i ti izvršni članovi su dosta loši, ćesto su rikavali...sa potisnim nikada nije bilo problema, barem u onih par godina šta sam ja vodio garancije u Citroenu...

Je onda VTR ima sekvencijalni pa robotiziran, ili H pa robotiziran?

e too. To je moja ideja. Umjesto da kačim sajle, na izlaze stavljam aktuatore...

Ali elektromagneti neznam jel mogu biti (možda i mogu), jer ti na H mjenjaču imaš 9 položaja... KAko se radi o 2 sajle, imaš 3 položaja na svakoj sajli (3*3=9)...

Ako imaš 2 elektromagneta po sajli, jedan vuče do kraja, jedan na početak, ali kako ćeš dobiti sredinu? Eventualno sa PWMom ili oba magneta prespojena... Samo opet moraju biti jebački jaki magneti da svladaju te sile...

Federi samo otežavaju stvar... Koja sama po sebi nije laagana za povući...

Pneumatika se može postaviti na sredinu, valjda, ako PWMom moduliraš zrak na oba ulaza...

Razmišljao sam i o servačima, ali oni su dosta spori...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...