Jump to content

Webasto

Recommended Posts

Ok, ulje je odvojeno od vode, ali ih povezuje blok i karter.... uostalom i da su savršeno izolirani (brtva kartera) opet postojhi grijane radijacijom, koje lijepo zagrije ulje i karter ....

Ak mi se bude dalo budem malo računao jer baš učim za termu 2 koja obrađuje prolaz i prijelaz topline.... ;)

e mrg ti moraš uvijek biti najpametniji (ili bar tako misliš)

ima tetak u octaviji webasto i to je najbolja stvar ikad

fino si ga namjestiš da se upali 15min prije nego ideš ujutro na posao i lepo dođeš u odmrznut i zagrijan auto.....

i da - grijanje auta na leru dok je pritisak ulja 1bar je super, jelda?

Edited by SvenDaMan

e mrg ti moraš uvijek biti najpametniji (ili bar tako misliš)

ima tetak u octaviji webasto i to je najbolja stvar ikad

fino si ga namjestiš da se upali 15min prije nego ideš ujutro na posao i lepo dođeš u odmrznut i zagrijan auto.....

i da - grijanje auta na leru dok je pritisak ulja 1bar je super, jelda?

šta mu fali? :lamo:

Ulje je gušće, pritisak je puno veći, i motor kad se upalil hladan (ulje + voda) onda neko vrijeme radi na povišenom leru, 1000-1500rpm, a tek kad se zarije padne na 920...

Stoga ako si ti zagrijao vodu a ulje hladno u trenutku paljenja, to je još gore po motor nego kad se zajedno pale i griju na leru..

Edited by mr_G

šta mu fali? :lamo:

Ulje je gušće, pritisak je puno veći, i motor kad se upalil hladan (ulje + voda) onda neko vrijeme radi na povišenom leru, 1000-1500rpm, a tek kad se zarije padne na 920...

Stoga ako si ti zagrijao vodu a ulje hladno u trenutku paljenja, to je još gore po motor nego kad se zajedno pale i griju na leru..

Ti ocito nikad nisi imao webasto u autu i zato nemoj pisati neke nebuloze,po tvome ispada da je webasto smece gori toplo doli ladno pa je stoga motor uqurzu,jel da!?

Webasto je prva liga stvar i tocka.

Kako napraviti doma sam Webasto? :)

Struja ne dolazi u obzir. Barem ne bez 2 dodatna kamionska amululatora u bunkeru. Al, to mi se ne svida. :D

Benzin - moze, ali, kako rijesiti sagorijevanje?

Znaci, napravio bih si sam Webasto. Pa ako netko ima neke ideje, neka puca. :)

mislim da je to malo prekomplicirana naprava da ju sam radis. bilokakve improvizacije ce uglavnom trositi previse struje ili ce biti opasne ako koriste neki plamen.

websasto je tocno proracunat tako da trosi optimalnu kolicinu goriva i struje u korist toplinskoj energiji.

danas sam bas isprobavao svoj webasto koji ce ici u bus, treba mu malo smanjit dovod goriva (diesel) da manje dimi na auspuh, ali inace grije fantasticno. takav i tome slicne uredaje mozes nabaviti rabljene cak za 100 eur. stvarno se ne isplati previse kemijat.

ovaj je iz 1979. godine i radi sasvim dobro.

165688_488336963414_752853414_5961195_7060534_n.jpg

Edited by Gear

Struja ne dolazi u obzir. Barem ne bez 2 dodatna kamionska amululatora u bunkeru. Al, to mi se ne svida. :D

Benzin - moze, ali, kako rijesiti sagorijevanje?

Znaci, napravio bih si sam Webasto. Pa ako netko ima neke ideje, neka puca. :)

Nemoj i ti biti malo ograničen kao ova djeca... Šta fali strujnom grijaču vode? I što će ti 2 kamionska akumulatora? Strujni grijač vode troši oko 25A na 13.5V to izađe nekih 330W... Pa ako to ne može zagrijati pola kubika zraka onda lol...

A 25A je sitnica za alternator od 100A... Plus naravno da moraš napraviti neko upravljanje grijača da se ne pali bezveze i kad ne treba...

I nemoj se igrati sa benzinom. Ja sam zamalo ostao bez vida kad sam ostao bez trepavica i obrva...

Konačno netko uključio mozak..

Šteta što ti nisi pa i dalje pišeš gluposti po forumu i sereš o nečem što nikad nisi u praksi probao.

Ok, ulje je odvojeno od vode, ali ih povezuje blok i karter.... uostalom i da su savršeno izolirani (brtva kartera) opet postojhi grijane radijacijom, koje lijepo zagrije ulje i karter ....

Ak mi se bude dalo budem malo računao jer baš učim za termu 2 koja obrađuje prolaz i prijelaz topline.... ;)

Risbo u krivu si,nisi uzeo u obzir maĐistorov poučak :D

pa on i grije od ispod, meni kad je ukljuceno ide para od ispod ...

Ispušne pare od goriva!

Nije gusto ulje loše za motor..........nego rad motora bez ulja............

Ti ocito nikad nisi imao webasto u autu i zato nemoj pisati neke nebuloze,po tvome ispada da je webasto smece gori toplo doli ladno pa je stoga motor uqurzu,jel da!?

Webasto je prva liga stvar i tocka.

Nije,ali zato ima maĐistrov poučak :doh:

btw naveo je Gear primjer uređaja iz 79g pa još uvijek radi!

Nemoj i ti biti malo ograničen kao ova djeca... Šta fali strujnom grijaču vode? I što će ti 2 kamionska akumulatora? Strujni grijač vode troši oko 25A na 13.5V to izađe nekih 330W... Pa ako to ne može zagrijati pola kubika zraka onda lol...

A 25A je sitnica za alternator od 100A... Plus naravno da moraš napraviti neko upravljanje grijača da se ne pali bezveze i kad ne treba...

I nemoj se igrati sa benzinom. Ja sam zamalo ostao bez vida kad sam ostao bez trepavica i obrva...

mene nazivaš ograničenim djetetom?

get a life

• 1 month later...
da ne otvaram novu temu...

frend kupio bmw e39 i ima webasto, ima onu malu upravljacku jedinicu, timer, sto vec...

23435A.jpg

jel zna netko kako se rukuje?

Vrlo jednostavno!

Na ovaj lijevi gumb palis webasto : vecinom je tempiran na neko vrijeme ili na stalno dok je kontakt ključ na prvom zubu

A ovi drugi gumbi su za timer, tj da si naštelaš paljenje Webasta baš recimo kad se dižeš iz kreveta, pa dok dodješ do auta da ti bude toplo nutra!

Webasto je savršena stvar, kažem to iz iskustva. :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...