Unknown Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 sad imam 4 kanalno pojacalo za sisteme i woofer ali imam jos jedno pojacalo kaj sam dobil sad bi prednje sisteme spojil na to dvokanalno pojacalo a woffer samo u bridge na 4 kanalno pojacalo. kaj sve treba? kako struju rijesti? dal 2 izvora s acc-a vuci ili ? dal to ima smisla?? 4 kanalno poajcalo at 4 Ohms/13,8V: 4 x 60/120 W at 2 Ohms/13,8 V: 4 x 100/200 W at 4 Ohms bridged:2 x 180/360 W 2 kanalno pojacalo RMS Power (at 14.4V THD+N, 20Hz-200Hz) Per channel into 4 ohms: 50W x 2 (0.08% THD) Per channel into 2 ohms: 70W x 2 (0.3%) Bridged 4 ohms: 140W x 1 (0.3%) Total Max. Power: 250W sistemi su Model HXS 136 ESPRIT Power RMS/Max power : 50/120 Watts Frequency range: 60 Hz -22 kHz Sensitivity: 91 dB 1W/1m Impedance: 4 Ohms Mounting depth: 66 mm DEEP BLUE 12 Power RMS/Max power: 350/700 Watts Sensitivity: 90 dB. Impedance: 4 Ohms koje je najbolja postavka? dal 2 pojacala ili samo 1 kak sad? hvala
Vlado206 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 nemogu nać nigdje koliko zavojnica ima sub... ali vjerujem da je samo 4ohma pitanje moje je koja su točno pojačala? ovo 4 kanalno je vjerujem heiix dark blue 4 ili kako se već zove... koji je 2kanalac? ja bi ostavio kako je, a ako imaš vremena, tog 2 kanalca u bridge i na sub, a helixa u aktivu na sisteme, jer koliko se sjećam dark blue 4 ima dobre skretnice
Outlaw Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 (edited) Nema smisla... Imalo bi smisla da rijesis neku aktivu s 4 kanala za prednji sistem i 2kan na sub, ali sumnjam da imas potrebne skretnice na pojacalu/HUtu... I BTW oba pojacala su ti malo slaba za sub... EDIT: preduhitiro me Vlado. Ako pojacala imaju skretnice, onda mozes aktivu slozit. Edited February 4, 2011 by Outlaw
acmen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ostavi kako ti i jest. Budeš dobio samo manjak mjesta te višak žica u gepeku. U tvom slučaju je 2kanalac čak i slabiji od tog sadašnjeg 4kanalca (iako bi najbolje bilo da si točno naveo o kojim pojačalima je riječ).
Vlado206 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ništa extra više žica neće dobit... još komad kabla za masu mali komad za + (složi si sam lako distribuciju) remote prebaci s prvog pojačala na drugo i samo zvučničke, al to ako su mu skrenice u bunkeru je onda riješeno... ugl, bilo bi najbolje da napiše koja točno pojačala da
Robertino Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 sve ovisi koja su to tocno pojacala. ako je dvokanalac zvukovno kvalitetniji,tad ti se isplati stavit ga na prednje sisteme. struju rjesavas distribucijom (razdjelnicom) ali obavezno vodi racuna o vrijednostima osiguraca i o kvadraturi kablova
Unknown Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 (edited) hvala svima, 4 kanalac je helix dark blue 4 a 2 kanalac alpine mrp T-222 sad jos jedno pitanje, kaj se moze desiti ako stavim malo vecu kutiju umjesto ove(selim woffer umjesto rezervne gume)??????? nist onda alpine ide u prodaju posto je nekoristen, nov a stoji mi doma Edited February 4, 2011 by Unknown
acmen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ništa extra više žica neće dobit... Kako ne?? Ako grana sa distribucije (koju btw također mora kupiti/napraviti), pa barem pola metra dodatne + žice za novo pojačalo (zavisno o smještaju novog pojačala), pola metra - žice za masu također za to novo pojačalo, premještanje činč-kabla do novog pojačala kao remotea i signala (jer sumnjam da bude 'na kat' postav)io drugo pojačalo a to dodatno se uglavnom vidi u gepeku pod pretpostavkom da nije neka profi instalacija u pitanju :thumbsup:
Vlado206 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Kako sam i napisao ja gore, jedino sam zaboravio činčeve to nije jako puno kablova, samo sam na to mislio
acmen Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Kako sam i napisao ja gore, jedino sam zaboravio činčeve to nije jako puno kablova, samo sam na to mislio Nitko ne kaže da je puno ali je duplo više vidljivih u gepeku a u njegovom slučaju ništa ne dobiva ubacivanjem dodatnog pojačala (ako naravno ne ide u aktivu) :naughty: (pričam napamet jer ni ne znam kakav mu je gepek ali pretpostavljam) No svejedno ja bi probao spojiti na to drugo pojačalo čist da čujem kako zvuči u trenutnom setupu. Tj sve bi kombinacije isprobao (SW na Alpine, zvučnici sami na alpine etc...)
matija0311 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ak oš imam ti ja 2 kanalno pojačalo za malo para..magnat 600w
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now