Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

acmen

Full members
 • Content Count

  2,800
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

242 Excellent

About acmen

 • Rank
  ex audi driver

Personal Information

 • Ime i prezime
  Andro Dedić
 • Lokacija
  Zagreb / KA
 • Vozilo
  Ford Focus 1.8 TDCi
 • Interesi
  računala, auti, motori....

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Znam tj. jedino nisam znao, sve do sada, da si ti taj kolega ?
 2. Ma kad bolje razmislim više ih je od 2 definitivno. Onaj svijetlo plavi na RI table se dost ljetos vozikao isto...
 3. Koliko ja znam dva su u gradu. Doduše od ljeta ne vidjeh nijednog ☹️
 4. Naravno da ne vrijedi nikakva priča ukoliko nije oem ugradnja. S velikom većinom uopće niti nema razgovora po tom pitanju. I to nije od ove i/ili prošle godine. Sad pred tri tjedna osobno iskustvo; skužio je da leća nije oem jer se vidi malo svjetlosti između shrouda (u originalu se ništa ne vidi). I osvijetjenje mi je prežuto (citiram). Snop izvrstan (opet citiram), boja nije preplava (to sam pretprošle godine namjerno izvadio 5000K te stavio 4300K CNlight - kakti kvalitetnije kineze), hyluxove balaste imam... Instalacija pedantno izvedena, ništa ne se kuži a kamoli da kakve žice vire, leće morimoto H1mini. Uglavnom na kraju me ipak pustio kao uostalom i skoro svake godine dosad (a to je nekih 5god otkad je to sve turbo postroženo). Svjestan sam da sam u prekršaju zato se i ne pravim pametan već uvijek kažem da će biti kako on kaže te da je njegova zadnja. Srećom imam duple oem farove koje samo na parkingu premonitiram kad/ako me već sruši.
 5. Možeš li mi izlistati ponudu akumulatora; ~80aH, ~700+A i najbitnije u cijeloj priči da je visine 175mm i da su ca/ca ploče. Podrazumijevam neki forumski popust plus moj stari aku na zbrinjavanje. Koji brand je sada onako u/pri vrhu? Imam Exide Premium B13 EA852 85Ah/800A već preko 5 godina i eto počeo malo zezati... Uzeo bih istog ali više ga ne proizvode (općenito Exide ima sad malo modela sa visinom 175mm i to su uglavnom ovi slabiji).
 6. Što točno; hifi. ICE, zvučnici, wooferi, pojačala...? Ne mogu ti konkretno pomoći no čisto da ti suzim potragu.
 7. Također danas bio; ful usluga sve kako je post iznad napisano. U cijeni je isto tako dezinfekcija ozonom plus pjena u otvore ventilacije.
 8. Eto ja za vikend pokupio felge kod AG-EMa, Sesvete. Dobio preporuku i bogme nisam požalio. Stručno, povoljno te relativno brzo (tjedan dana). Tresle pri nekim brzinama, ništa sad jako ali smetalo. Plus imaju Hunter mašinu što je kategorija za sebe.
 9. Ja na preporuku ostavio felge u AG-EMu u Sesvetama. Povoljna cijena, navodno meštar od zanata plus imaju Hunter mašinu.
 10. To nisam imao ni na SR50ki pa nije neki bed
 11. Ček jesi probao voziti Nexusa? Ako jesi da li je to bilo na kraće ili nešto duže? Što je točno bio problem po pitanju komfora? Problem kod nogu, čudan položaj sjedenja, lupanje volana možda o koljena, čudan položaj...? Ja još nisam čak niti sjeo na nijednog, baš budem dana/sutra/prekosutra se zaletio do poznanika koji ga ima pa budem definitivno bio pametniji. Bev250 mi je bratić imao koju godinu, probao ga jesam, doduše jako kratko ga bio vozio i bogme na prvu jest komforan te udoban a za mene tada kosiličara baš je bio raketa. Samo što mi se eto vizualno ne sviđaju a pogotovo oni noviji, nekako se nikako ne vidim na tome... Buđet mi nije ograničen već čisto koliko u glavi mislim potrošiti. Zacrtao sam si 2k-2.5k eur, ipak pikiram na starost ~10god, ali naravno za kakvu nemoralnu ponudu bez problema se rastegnem za par stotica gore. Sve to stoji i vjerujem vam što vi pišete za 500ke i sl. no i dalje sam uvjeren da meni to ne treba.
 12. Dižem temu iz pepela... Opet me uhvatila ideja o nabavci maxi skutera i u najuži izbor mi upravo ulazi Nexus 250. Osim izgleda što me naravno na prvu odmah osvojilo također mi je bitno da je skuter visok te komotan. Nexus 300 sam odmah eliminirao (viši razred registracije a performanse gotovo pa iste) a 500ka mi definitivno ne treba (plus što je skuplja naravno u svakom aspektu). Primarno bi mi koristio do posla i natrag ~13km sve ravnica te grad općenito, koji put tjedno ~60km (ZG-KA) a planirao i do mora na njemu. Bitno mi je samo da brzo dođe do 100kmh i da s lakoćom održava tu brzinu i da pritom nije u iberu jer osobno mi ništa više od toga ne treba. Obzirom na moju konstituciju (197cm/100kg) te činjenice da ću 90% biti jedini na njemu očekujem da bi neka prosječna potrošnja trebala biti 4L/100km i da bi s punim tankom trebao moći napraviti nepunih 400km. Varam li se? Ono što me muči u cijeloj priči te ono što gledam jest realna cijena takvog nečeg. U prosjeku njuškalo ponude cijene variraju 2500-3000eur a kilometraža ~30k km te prosječne starosti 10ak godina. Osobno sam bio skuteraš kosiličar te sam u 6-7god kombinirano na dva skutara bio napravio nešto ispod 40k km pa mi je malo čudno da netko na 250+ccm radi godišnje <2.5k km... Ono što zapravo želim pitati; koliko po vama realno vrijede ti Nexusi 07', 08' i to 250ke (znam koliko je novi koštao)? Naravno ne pričam o salonskim primjercima a bogme niti o prnjama. Koliko su ti agregati pouzdani? Da li je 30k km puno na takvome održavanom stroju (doduše svi sa njuškala su održavani i redovito servisirani)? Da li se na takvoj kilometraži mogu/moraju očekivati neki veći novčani izdaci/mehanički zahvati ili samo toči vozi uz zamjenu potrošnih dijelova plus redovnih servisa (sve to uz pretpostavku da je do sada uredno održavan)? Da li i na skuterima općenito ekipa masovno skida kilometre te da li se činjenično stanje može kako utvrditi (nekako iščitati osim naravno na STPu)? Slobodno koji (bivši) vlasnik napiše koje iskustvo, preporuku te općenito što i kako gledati. I da na kraju malo konkretiziram; pikiram upravo ovoga (praktički mi u susjedstvu te mi po svemu ostalome odgovara).
 13. Ja imam preklapajuća a pikiram na fiksna. Malo je teže, tj. puno teže, lokalno naći baš ono što tražim. Ta druga imaju još i lumbalnu potporu pa je i to pitanje... Radi se o sjedalima iz redizajn modela, dolje po rupama to mora biti isto samo eto pitanje je koliko se (ne)može sami mehanizam preklapanja prebaciti/improvizirati. Zato i pitam da li je itko radio što slično.
 14. Zanima me da li je moguće tj. da li je itko radio sljedeće; sjedala iz 5vratnog modela preradio da mogu ići na 3vratni? Naravno radi se o istome modelu, istim sjedalima samo što su jedna preklapajuća (i mogu se pomicati naprijed nazad dok su preklopljena) a druga su fiksna. Nikad nisam sjedala raskapao pa ne znam koliko je sami mehanizam drugačiji tj. u kojoj mjeri se (ne)može prilagoditi. Kužim sve da bi se sajla trebala nekako izvesti no to bi nekako improvizirao (znam da ne bi moglo ispasti kao oem rješenje). Znači da li je to teoretski izvedivo ili je pak totalno prekomplicirano i neisplativo? Itko imao konkretnih iskustva? Ne znam ako sam se dobro izrazio; recimo da imam oba para/obje varijante sjedala pa nekako kombiniram dijelove...

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...