Marco Polo Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 negdje sam čuo da se opruge mogu zagrijat? pa stisnut tak nešto uglavnom. Kupio sam -35 opruge i prednji kraj mi je ok sjeo ali zadnjem fali 2-3cm minimalno pa me zanimalo jel se može to tak riješit? Koliko se mogu stisnut? Jel to sigurno? Gdje ako može? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 kod grijanja opruga dolazi do oslabljenosti materijala i moglo bi ti se dogoditi da ti puknu u voznji... naglasak na: MOGLO (da nebi bilo da prosipam pamet svijeta:D) ja bi ti preporucio da nista ne diras, ili da redije nabavis nove opruge za zadnji kraj...:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke6 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 ...ili lipo nazad uvik imaj vriću cimenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 opruge jatic.....odlicno iskustvo s njima...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 kako boro kaze... pm-aj Marinu (zemsko) s foruma za detalje:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 prijatelj iz kvarta radi s oprugama, on ih bas radi, i njegov savjet je uvijek radije iznova novu oprugu napravit nego postojecu grijat i s njom kemijat... ali mislim, da se moze, da, moze se...sad koliko ce to bit zaista sigurno, vjerojatno na normalnoj cesti i voznji nece bit problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Nakon grijanja i stiskanja postanu mekse, tak da auto ce ti se spustit al vozne osobine bi mogle bit upitne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borna Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 a rezat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 nemoj grijati, prijatelj to radio i nakon mj dana osve u klinac da ih je skinuo i bacio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 Ne valja ni rezat, ja sam takve imao par dana i bacio... Ovisi kolko su rezane, postoji opasnost da ispadne ako auto skoci straznjim krajem a s obzirom da manje vise stalno lezi na odbojnim gumama auto skakuce ko lud i nije tesko da ispadne. + kaj je meni bio ubitacno neudoban s tim... To za slalom, krug i takve stvari moze proc al za cestu nikad vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 (edited) NEMOJ ZAGRIJAVATI!!! Radje ih ispili, ali nemoj zagrijavati! Vec sam jednom bio napisao, kao sto se i uci u skoli, grijanjem se mijenja kristalna struktura celika i svatko tko je vidio Fe-Fe3C ili Fe-C diagrame i zna sto je to reci ce ti da ce tako grijana opruga puknuti kad tad... Ja osobno ne bi ni grijao ni rezao. Edited November 17, 2008 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now