Jump to content

Čišćenje zapuštenih felgi

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

@mario - hvala ti, kako mi nije prije palo na pamet pitat lakirera :lol:

Znam da ekipa po forumu non stop te felge lakira pa sam mislio da obi iznesu neke svoje dojmove i cijene.. Trebalo bi ih malo pobrusiti jer imaju ogrebotina i udaraca od pijeska... Ravne su i ne tresu, rubovi ok.

@cyber - o tome mogu razmisljat kad ih uredim..

Vezano za čišćenje felgi - pošto sam trebao felge detaljno očistiti iznutra koje su bila dosta zapuštene, probao sam sa Sonax Extreamom i nije baš puno išlo. Po Milletovoj preporuci kupio Nigrin (Oxy neki drek) sredstvo na OMV-u (68kn) i skinulo je 90% prljavštine bez problema!

Oko jedne felge će bit potreban dodatan trud jer je kao gumirana na unutarnjem dijelu, a ovih 10% koje nisam skinuo bi se dalo skinut ali nije na vidljivom mjestu tako da se ne zamaram oko toga...

Tako da Nigrin moja preporuka za bilo kakvu prljavštinu! :thumbsup:

Stavim kasnije slike prije/poslije...

• 9 months later...

Malo bumpam,

Sto bi bilo potrebno napravit prije lakiranja felge kompresorom? Mogu posudit dobar kompresor, boju slozim kakvu hocu, sad jos samo kako to pripremit?

Samo smirgl papirom pobrusit malo,

Ajmo strucnjaci .. :)

ako ima većih oštećenja pokitaš, i onda sve pobrusiš na vodu, dboro opereš, baciš šprickit, opet lagano obrusiš na vodu i deri s bojom....

tak sam ja prije mjesec dana s frendom u garaži i dobro je ispalo osim kaj sam bzvz forsirao pa smo u roklu jednog popodneva sve napravili pa mi se na 2 mjesta kit nije dobro posušio i sad nakon mjesec dana se počeo povlačit i sad se to vidi al popravi se to...

Odlicno, sad jos da Luky uhvatim da mi gume posudida se imam na cemu vozit dan dva :P

Znaci, lagano posmirglat, oprat nitrom (nece staru boju nadignut? ) i prespricat?

Da li postoji boja da u sebi ima odmah i laka ili lak ide zasrbno?

Da li su potrebna dva sloja boje + lak ili samo boja ili ili ... :D

Da uzmem boju na bazi vode ili?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...