Unknown Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 evo imam problem , motor je 1,6 8v ovak svijecice bacaju iskre ali su suhe, osiguraci su u redu ali auto samo vergla. sad sumljam na pumpu goriva jer nema onog zvuka kod kontakta a i ako sam dobro gledal ne baca benzin u motor. ima tko kakav savjet ili nekaj?
Mille Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Moze biti i senzor radilice . Ali prije da je pumpa goriva . Do sada je sve dobro radilo ili ?
Outlaw Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Pa sam kazes da ne cujes pumpu. Sad samo provjeri jel pumpa ili nije (jel dobiva struju)? BTW sto nije na opelima pumpa ispod sica, tj. mozes lako doc do nje odozgo?
mr_G Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ECU iz nekog razloga nije upalio relej pumpe... Drito kratko spoji relej pumpe i riješi to odmah u startu... Mislim može crći pumpa, ali su male šanse ako nemaš LPG i ne voziš na rezervi.. Prije da je krepao ECU ili relej ili neki senzor.
Outlaw Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Meni je bila na corsi krepala (i to dvije) i cuo sam da na Opelima kao cesto odlaze pumpe :huh:
Unknown Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Moze biti i senzor radilice . Ali prije da je pumpa goriva . Do sada je sve dobro radilo ili ? dofural sam se doma cist normalno, za pola sata idem na cugu i kad ono nist. gledal sam releje ali budem jos sutra provjeril, vjerojatno je pumpa kak ste mi i potvrdili. da ispod sjedala je
Outlaw Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Pripasi neku drugu, nemoj opelovu :lol: Meni na corsi jednom otisla, kupio rabljenu (opelovu), nakon nekog vremena i ona crkla. Onda pripasao od swifta pumpu i ta radi i dan danas koliko znam
Unknown Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 hehehe vecinmo sam na plinu tak da netreba puno raditi ova pumpa hehe. samo kak da provjerim relej?
Outlaw Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 (edited) Ako ne znas gdje je relej, za pocetak provjeri ispod sjedala jel ti pumpa dobija struju na kontakt (multimetar, probirstift). Ako dobija struju kako treba, a ne radi (ne cujes) znas da je pumpa Edited April 19, 2011 by Outlaw
Unknown Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 znam di je relej, samo me zanima kak se on provjerava tj njegov rad. budem probal ovo sutra
zivac Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Riknula ti pumpa Nova je plafon 500 kuna bez rabata
filip00 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 znam di je relej, samo me zanima kak se on provjerava tj njegov rad. budem probal ovo sutra Stavi prst na relej i daj nekome da da kontakt za paljenje auta. Ako pod prstom ne osjetiš nikakav klik, onda relej ne radi :lol:
Minga Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Prvo pokušaj upalit auto na plin, daj kontakt i odmah drži dugme za prebacivanje plin/benzin dok ti se ne upali lampica od plina (na tom prekidacu cca 10 sekundi) i onda pali! Tako ćeš najprije vidit jeli pumpa
Unknown Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 (edited) pumpa radi relej novi a auto i dalje ne pali. izvadio sam pumpu stavio na plus i minus i zjala je, promjenio relej, kresnuo auto a pumpa je bila vani isto radi. spojio sve kresnuo auto samo vergla. odpojio lajtung i onda je pod pritiskom bacilo van benzin tak da pumpa radi. sad moguce jos da je lajtung zastopani? ili dizna posto je mono point?? Edited April 20, 2011 by Unknown
mr_G Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Pa provjeri jel ECU baca napon na injektor i bobinu? Jel ti baca gorivo i iskru? Jel ti uopće ECU upali pumpu? Ako ti npr: ne valja senzor radilice, nećeš dobiti niti benzin niti iskru, a niti će auto upaliti.. A može biti i neispravan imobilizator ako ga imaš, pa zato ovo gore ne dobivaš...
Unknown Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 baca iskru na svijecice. sad cu jos provjerit struju na injektoru i da li tamo baca gorivo, makar mislim da ima jer mi je jcuer na povratu slinilo van. druga stvar OBD 2 se nemoze spojiti na komp. mislim da taj motor nema senzor radilice, to neznam http://i50.photobucket.com/albums/f330/geordiebandit/X16SZR-2.jpg
Unknown Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 evo reporta, auto je upalio na drugu diznu, ali se gasio, kasnije upalio na moju diznu ali se isto gasi (digne ga do 2500 i onda krepa). sutra idemo provjeriti pritisak goriva na pumpi, vjerojatno je to
Unknown Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 evo zamjenjana pumpa, ona stara je radila ali slabije ali opet ista slicna stvar. auto upali radi sec 2, digne ler gas na cca 2000 i onda krepa. sva sreca saznal sam kak paliti auto direkt na plin pa se mogu bar voziti pa cu u utorak na servis odfurat. ima ko kakvu ideju o cemu je rijec? da nije zbilja ECU otisel
jady Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 ajd si zamjeni filter goriva ....ak je stariji opel onda ga ima ispod bunkera.a ak je on nov onda si provjeri dizne....
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now