Jump to content

Izrada usisne grane (plenuma) na atmosfercu


Recommended Posts

Evo ovako samo par pitanja vezano za izradu usisne grane.Pošto Lexmaul usis za opela mi je sada malo neprihvatljiv napravio bih neki adekvatan usis.Motor je 2,0 16V 150 ks opelov.

 

E sada što paziti kod ovoga.Kako se određuje volumen same usisne grane i tijela koja idu od glave do plenuma.Injektori goriva trebaju biti što bliže glavi kako sam skontao pa bi iskoristio dosjed od postojeće serijske usisne samo bih ovo iskemijao :lol:

 

Ovako izgleda lexmaul koji je precjenjen po meni jer ekipa traži po 400 eura za njega

 

61meml.jpg

Edited by pinci
Link to comment
Share on other sites

Malo je to kompleksna tema.

Ako neces menjati bregaste, za c20xe bi bilo oko 1.4litre plenum kak treba.

A duljinu runnera bi stavio kracu nego na lexmalu.

A polozaj injektora, stavi na stock mjesto ako neces stavljati SA. Ako stavljas SA onda polozajem injektora mozes dobiti snagu, ali onda to postaje dosta kompliciranije.

Link to comment
Share on other sites

@ rio pogledati ću,moram se prvo regati na taj forum.Našao sam ja na dosta stranih foruma što ekipa radi.Kao što je fire rekao u večini slučajeva su to atmo motori po 250 konja sa bregastima i svime ostalim.Skinuti ću serijsku usisnu pa ću ju napuniti sa vodom da dobijem neku referencu koliko je ona.

 

Izradom mislim da će motor življe raditi i brže dostizati okretaje :)

Link to comment
Share on other sites

Pretražio hrpu toga i našao sam par primjera.Većina njih nakon toga dobiju 5 do 8 konja maksimalno.Većinom englezi koji imaju i bregaste,remenice,ispuh,dvostruke opruge ventila,ventile druge,portanu glavu i tako to.Nakon svega i tipa 3000 eura dobiju između 20 i 30 KS :lol:.Nema do turba ništa :no2::huh:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...