TomiTraktor Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Sve pise u subjectu - naletio na rupu sa mozda 40 km/h i pukla guma. Evo auto sjedi na felgi. Jel ima kakvo osiguranje ili nesto što pokriva takve štete? Kakva je procedura sada? Znam da je to tocno ta rupa jer se culo jebeno DUM kad sam naletio na nju i 20 minuta kasnije guma prazna - ostatak puta bila super cesta Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamirTurbo Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Mislim da tu nemozes nista osim privatna tuzba nadleznoj upravi za ceste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Ukratko-odi i kupi novu gumu,mos se hebat Da ti je isti tren pukla guma trebo si stat,nazvat policiju i onda bi se vidilo ko je zatrazio te radove dal je privatna osoba il drzava,ako je privatna osoba nemas srece ako je drzava imas srece Al inace mislim da ti i kasko to pokriva Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 btw di mogu uopce zakrpati gumu a da to zaista bude dobro zakrpano Leko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 neki kazu da su uspjeli naplatiti, zove se policija, rade zapisnik, ide se u ceste i tako... lega je tako sjebao gumu i felgu i nikada nije dobio nista... mislim da je bila opsirna tema o teme na starom forumu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 Al inace mislim da ti i kasko to pokriva Kasko pokriva takve stvari? Hm bas cu provjeriti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Vratis se natrag, 10 metara od rupe stanes, sva 4 i zovi muriju...nek rade zapisnik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 ništa od toga... odi kupi novu gumu btw, di je rupa da znamo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
animal Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Dobro ti je rečeno! Vrati se jako blizu mjesta gdje je pukla guma, sva 4 i zovi policiju da napravi zapisnik. Ako je na javnoj cesti, mozes utuziti hrv.ceste za štetu gume i eventualno felge ukoliko je oštećena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Ja sam isto čuo da se može naplatiti ta šteta od županije/lokalne uprave/države u čijoj je nadležnosti ta cesta, a i bilo je po novinama to da se može i da je netko to radio. Isto kao kad pregaziš jelena pa ti lovačko društvo isplati štetu ili kad naletiš na nešto na autocesti pa ti Hrvatske autoceste isplate štetu Samo treba bit zapisnik od policije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Kad naletis na jelena ili neku drugu zivotinju na drzavnoj cesti ti placas stetu za zivotinju i za auto.... Bio je nedavno clanak na nekom od portala gdje su medvjeda kapitalca procijenili na 20k eura.... Autoput je druga prica... A ovo za ceste, ako je neobiljezena rupa, onda je moguca naplata od cestara.... Bilo je par slucajeva gdje se je par auta naslagalo sa razvaljenim gumama, dosla murija, napravila zapisnik i s time na osiguranje od cestara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Kasko pokriva takve stvari?Hm bas cu provjeriti Kasko sigurno pokriva. I u svakom slučaju će ti odbiti min 10% od vrijednosti gume (ovisi koliko je stara), ali ako poznaš nekog vulkanizera da se sredit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 lako je kad ti guma pukne ja sam prekjucer na krizanju kod mcd kvatric uletio u rupu i ozbio MULDU za pola cm sad mi tipo visi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Jel bila označena? Ako nije, napraviš ovo: Vratis se natrag, 10 metara od rupe stanes, sva 4 i zovi muriju...nek rade zapisnik... A ako je, možeš zaboraviti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 ja sam mislio stat i zvat muriju ali sam se sjetio da imam krivi motor u autu, krivekotace, kocnice i tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Kad naletis na jelena ili neku drugu zivotinju na drzavnoj cesti ti placas stetu za zivotinju i za auto.... Bio je nedavno clanak na nekom od portala gdje su medvjeda kapitalca procijenili na 20k eura.... Autoput je druga prica... Ako nema znaka za divljač dobije se normalno lova od lovačkog društva ako je osigurano... Kolega s honda cluba imao nedavno takvu situaciju.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Kad naletis na jelena ili neku drugu zivotinju na drzavnoj cesti ti placas stetu za zivotinju i za auto.... Bio je nedavno clanak na nekom od portala gdje su medvjeda kapitalca procijenili na 20k eura.... Autoput je druga prica... A ovo za ceste, ako je neobiljezena rupa, onda je moguca naplata od cestara.... Bilo je par slucajeva gdje se je par auta naslagalo sa razvaljenim gumama, dosla murija, napravila zapisnik i s time na osiguranje od cestara... Skroz si u krivu što se ovog tiče. Prijatelj iz Slavonije je imao 3 puta sudar s divljači i sva tri puta je dobio odštetu od lovačkog društva. Odštetu ne možeš dobiti jedino ako postoji znak za divljač. Ali o tome ne pričamo. Istva stvar treba vrijediti i kod rupa. Ima znak da je oštećen kolnik? Kriv si. Nema znaka - kriv je onaj tko je nadležan za održavanje ceste Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted May 27, 2011 Author Share Posted May 27, 2011 Odnio gumu, zakrpati ce je jer nije pukla na bocnici nego na utoru gazne povrsine murphy nikada ne spaav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Meni je samo čudno, s obzirom kakve su nam ceste, da ovog nema više... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Evo clanka -> http://autoklub.jutarnji.hr/pregazenog-medvjeda-platit-cete--20-000-eura--naletjeti-na-ovcu--kozu-ili--kravu-bolje-je-nego-na-lisicu---/934745/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Odnio gumu, zakrpati ce je jer nije pukla na bocnici nego na utoru gazne povrsine murphy nikada ne spaav Jako je čudno da guma od udarca tak pukne, gotovo nemoguće... Guma koja rukne zbog rupe u pravilu baš i nije za krpat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jashim Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 @Jap: sve zavisi kakva je rupa, koliko je štar brid, kako je naletio na tu rupu itd itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEGI Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 prijatelj je uspio gevindu naplatit zbog neobilježene rupe. ako se dobro sjećam postupak je trajao skoro dvije godine. bolje ne trošit živce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Jako je čudno da guma od udarca tak pukne, gotovo nemoguće... Guma koja rukne zbog rupe u pravilu baš i nije za krpat... ja sam tak sjebo 2 gume u razmaku od 7 dana, na Šestinskom dolu, drugi put je i felga najebala, tako da moguće je itekako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 ja sam tak sjebo 2 gume u razmaku od 7 dana, na Šestinskom dolu, drugi put je i felga najebala, tako da moguće je itekako. Pa di i kad? Ja živim već 24 godine u Šestinskom dolu, pa zato pitam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now