Jump to content

pomoć električara (instalacija klime)


Recommended Posts

dakle trebam pomoć nekog električara koji mi može pomoći, naime imam kompletnu instalaciju klime od passata iz 1994. te dio instalacije i kompletnu klimu od golfa 3 iz 1996.

 

sad mi treba pomoć da neki električar vidi sheme i veli da li je to moguće složiti da radi najnormalnije na golfu 3 bez ikakvih komplikacija, ukoliko je ja tom električaru nosim obje instalacije da mi to izbrika i pospoji da mi to radi, uredno platim i to je to :)

 

tu su neke sheme koje sam dobio :thumbsup:

 

golf

golf94.jpg

 

passat

passat94.jpg

Link to comment
Share on other sites

A koji će ti k...c za to električar. Originalnu instalaciju zaboravi jel ak ti golf nikad nije imal klimu, niti ECU mu to ne podržava, pa to ionako ne bude radilo.

Trebaš prekidač za klimu, jedan/dva releja 12V i nešto žice. Prekidač za klimu pali relej koji uključuje zavojnicu kompresora i jedan (ili prvu brzinu) ventilator. To ovisi o tome jel imaš dva ventilatora na kileru klime ili jedan. Drugi ventilator (ili brzinu) pali presostat. +12V za klimu (pobuda releja) uzmeš sa ventilatora kabine (tako da se klima ne da upalit ako ne radi ventilator kabine) i u seriju sa tim se spoji sigurnosni presostat (on isključuje klimu ako je previsoki ili preniski tlak u sistemu). Normalno, +12V za zavojnicu kompresora i ventilator kilera uzmeš sa akumulatora preko nekakvog osigurača. 20A ti je dosta.

I to ti je to.

Link to comment
Share on other sites

a čuj,instalacija od passata je gotovo identična ko od golfa, pa sam mislio da je najlakše to na taj način riješiti,niš drugo ,samo par žica eventualno prebrikati ili čak ne,ja sad neznam točno i imam sve riješeno ;) ,a ovaj tvoj prijedlog isto tako nije loš, samo ja sam se nebi upuštao u to ;)

Link to comment
Share on other sites

kod golfa koliko je meni poznato ima opcija upaljen/ugašen ventilator i niš drugo...kod golfa sa klimom su 2 ventilatora,ali samo jedan dobija struju,a drugi se vrti pomoću remena ;)

Edited by wildD
Link to comment
Share on other sites

Neznam za G3, ali taj jedan ventilator elektricni, obicno ima dvije brzine, i kada mu naraste pritisak na tlacnoj strani vise od 15-16 bara, pali se druga brzina.

 

Inacer radi prva brzina kada se upali klima.

 

Mehanicki si sve komponente montirao? Modul klime? Mislim da ima 3 osiguraca na sebi?

Link to comment
Share on other sites

ma tu kompletnu instalaciju imam od passata, zajedno sa tim modulom i svime, izgledom je ista ko od golfa,osim kaj ima drukciji konektor za AC gumb od klime, to jedino kaj sam ja vidio razliku,a bed mi je to ugradivati ako ima jos kakva razlika...ovo za ventilatore na golfu nemam pojma da imaju 2 brzine, vidim jedino da idu 3 zice na konektor

Link to comment
Share on other sites

Da ja napisem poneku posto mi je klima naknadno friško ugrađivana u Golf...wildD zna neke moje muke no ovak...što se tiče instalacije ECU s tim nema nikakve veze, ja imam Golf 2 '92 1.8 90ks benzinac...znaci prva serija i klima je iz Golfa 3 Variant (karavan) 1.9 TDI '96 kompletno prebačena u golf, neke žice je morao mjenjat , stavljat dodatnu kutijicu s relejima i tak...uglavnom bilo je muke jer auto nakon ugradnje nije htio uopce upalit...sad sve radi (ECU nije mjenjan) jos je meni ugrađivana i plinjara u golf.

 

Prvo smo ostavili jedan ventilator...ima 2 brzine jer kako je netko napisao presostat pali drugu kada tlak dodje do određene granice...auto je kuvo pa smo stavili drugi hladnjak s 2 ventilatora...i dalje je kuvo zato sto je termoprekidac bio u banani i prvu je palio na 105 a drugu neznam na koliko....uglavnom to je sad rjeseno. Inace klima mora radit i s jednim ventilatorom jer ja tako imam na Ibizi i sve sljaka kak treba. Inace klima mi jos nije tip top jer je gore već drugi kompresor...prvi je pišao i plin je otišao za 3 dana skroz...ovaj drži već 3 tjedna ali i on ga zeleni sunce mu

Edited by Booster
Link to comment
Share on other sites

znam Booster neke tvoje muke,a vidim da ih još uvijek mučiš :(

 

ovak,golf 3 ima:

- presostat (odnosno ima 4 žice i đek na isparivaču,ali mislim da je to to? )

- 2 ventilatora na hladnjacima

- kiler klime

- sva crijeva

- tunel ventilacije sa klimom

- prekidače AC i onaj za okretanje puhanja iznutra

 

sad je samo problem kaj ej sa instalacijom jer golf i passat imaju kolko se da skužiti skoro pa iste instalacije klime koja na sebi ima onu kutiju sa 3 osigurača i ostatak instalacije,ali dok nisam 100% siguran da li instalacija odgovara golfovoj,nebi je ugrađivao :P

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...