Jump to content

Pukla glava...


Recommended Posts

Zadnjih mjesec dana auto mi je počeo palit na 5 cilindara, i nakon dodavanja gasa bi se unormalilo i sve pet na 6cyl.

 

Isto tako odjednom po počela nestajat voda iz rashladnog sustava, a nikako da otkrijemo di curi.. I tako prvo da odklonimo to paljenje na 5cyl (a nije se uvijek palio na 5cyl) promijeni svjećice, pa bobinu po bobinu pa ovo pa ono i na kraju opet isto. Sad odkad je zahladilo normalno je da auto dimi bijelo dok se ne zagrije, tako je i moj, samo što kad bi ga zgasio i upalio nakon pola minute opet dimi i dimi..

 

Odnio vrag šalu, zadnja dva dana svako jutro litru antifriza doljevam :eek1::eek1: danas dođem kod Krune da napokon vidimo koji k se dešava. Upalimo auto, upali se na 5cyl, gasi bobinu po bobinu i etoga na 4. cilindru nema promjene. Vadi svjećicu, a na elektrodi mala kapljica.. Dođe sa lampom iznad cilindra i -"Brkljatrone, mašina van" :wacko::wacko:

 

Uglavnom unutra se vidlo par sitnih sitnih kapljica vode.. Očito je da se auto upali na 5cyl, izbaci vodu na auspuh (dimljenje), osuši se svjećica i počne radit cilindar.. Auto se nakon toga sasvim normalno ponaša, ide ko prije i sve ali očito voda prodire kroz glavu.

 

Kaže bmw bata kruno da su šanse 5% da je otišao dihtung glave ali da se ne nadam previše..

 

E sad, dal uzimat novu mašinu (opet mačak u vreči!!)) ili kupit novu glavu i sredit sve, jer ipak onda imaš provjereni motor sa kojim je sve ostalo u redu... Na kraju bi me ispalo jednako. U svakom slučaju trebao bih to što prije riješit da voda ne prtlja previše po klipovima da ne bi počelo hrđat nešto :thumbdown:

 

Šta vi mislite, glava pukla 99%?

 

Dal bi vi radije mijenjali cijelu mašinu (mačak u vreči) ili skinuli glavu sa ovog i sve izmjenit... to bi opet koštalo oko 800€ računali smo (glava + obrada + dihtunzi + sitnice + ruke)..

 

Sranjeeeee :no: Sad moram socijala drift kocku prodat da imam love za složit ovaj.. :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Slagati glacu uvije i zauvijek

 

BTW nadam se da znas da na svim 6 cyl bmwima glava dolazi zbog vise manje isto razloga - stiskanja na hladno

 

Mozda je to bilo smo jednom ali dovoljno joj je da najebe

 

And another thing...šteta je kad to vec radis sto se iz te glave nemoze izvuci puno vise snage nego sto ima...

Link to comment
Share on other sites

@Mario: ima 223 000km ravno, servisna knjižica do 185 000km, od 185k do 195k je bio kod frxa (sa hraweba i bmwkluba), a od 195k do 223k km kod mene. Ja ga nijednom nisam stisnuo na hladno preko 3000okretaja, a 99% vremena do 2500 dok se ne digne temp vode (a onda još 10km čekanje da se zagrije i ulje).

 

@Tomi: jasno mi je da rikavaju jebiga.. Ima karabalic glavu za 400€, poslat će je na ispitivanje pa ako je dobra vjerojatno još na obradu (samo što je samo to već 550€). Onda još dihtunzi, sitnice, ruke i neće ispod 800€ mater mu. Al onda neću prodat auto da neko iskešira 15 000 jebo me pas

 

edit: e kolko se ja još "smijem" vozit ovako. Jasno mi je da najbolje da se to što prije riješi, za tjedan dana još mu ne bi trebalo ništa bit, onda će na remont..?

 

Moram kocku prodat, mesnih ti si tražio nešto za na sljeme, javi se :)

Link to comment
Share on other sites

Ma siguran sam da nemre otić glava ak si ga malo stisnuo i na hladno, ono malo samo :)...to je drugo da ga upališ i je**š majku motoru na čisti hladan start pa dok se ne ugrije...

 

BMW 6 cyl ima jako duuugacku glavu i zato je podlozna pucanju i na samo malo stiskanja na hladno...jako malo...

Link to comment
Share on other sites

A jebo ih onda redni šestak... ma ne vjerujem svejedno, pa sve te bmw mašine guraju po 200,000km, pa dam se kladit da je svaki vlasnik bar 5 puta stisnuo auto na hladno (recimo budeš malo pod alkoholom, peru narodnjaci pa ono ajmo gas malo :) )...ali istina je isto da svaki redni šestak dimi kad ima preko 150,000km a da je ganjan bio !

Link to comment
Share on other sites

odluci se jel auto ostavljas il prodajes..

ako ostavljas sebi, onda izmisli lovu i rastavi komplet motor.. na strojnu provjerit tolerancije, zamijenis lezajeve, distribuciju, sredis glavu.. jos ak se da izvuc kakva snaga iz toga kak tomi veli udri.. i miran si sljedecih 200 000 ;)

Link to comment
Share on other sites

tak je isto i meni bilo, ja mjenjo glavu, ispalo me sa svime nesto ispod soma eura, moras platit glavu, obradu, sve dihtunge i ostatak sitnica, kruni ruke i sve..

 

da sam na tvom mjestu, posto je 2.3 masina ja bi stavio 2.5 s vanosom, mos nac za soma eura mislim.

Link to comment
Share on other sites

Glava je 100%, kupiti cijeli motor je glupost, u što ćeš se uvjerit kad skineš glavu, jer donji dio gotovo nikad ne strada osim ako si konjina kmetska, a i ugurati motor koji nije osvježen i pregledan je još veća glupost, a i košta više od popravke sa drugom glavom.

 

Narvno uvjet je da se prvo nađe uzrok pucanja glave, i da se riješi problem kako druga nebi pukla.

 

Bio tamo, radio to pa znam šta pričam.

 

BTW čisto sumnjam da glava puca od tiskanja na hladno, tu prije stradaju neke druge stvari zbog nedostatka podmazivnja, auto je sigurno nekome zakuhao nekad, i tad je glava načeta, poslje toga je dosta cca godina dana da se stvar rasturi do kraja.

Edited by jerba
Link to comment
Share on other sites

AFAIK taj motor je razjeban, i to davno prije udarca u tramvaj...

 

Svi su govorili kako je u dobrom stanju jer ga vozi deda itd.

 

Neka sada stavi 2.5 ili nekaj novije !!

 

Naravno ako ima mogucnosti!!

 

Te da te glave pucaju i to je opce poznata stvar!!

Link to comment
Share on other sites

Idi na drugi motor po mogućnosti malo jači.javi se alenu on ima nekog lika koji dofurava izvana(IT,GER itd)motore getribe itd.Znam je dofurao motor 4,4 V8 iz X5 za 3 soma € skoro nov,ali to ti govorim kao primjer šta se sve može naći(pogledaj koliko košta novi u tomića :lol:)

2,5 bi se našao za cca soma € u dobrom stanju,nema kupovanja mačka u vreći.

Link to comment
Share on other sites

brklja nisam sad isao citat sve, budem, ali htio sam ti rec da jucer kad smo se mi vidli (ili kad vec), kad si otisao, na plavo ti je malo auto zadimio pri startu....

 

to kad ga upalim, onda pljune vodu na auspuh malo.. vjerojatno antifriz, ulja ne troši ništa posebno (litru i pol na 10 000).

 

mislim da će ić nova glava i opet gas... šta drugo :no2::no2:

Link to comment
Share on other sites

to kad ga upalim, onda pljune vodu na auspuh malo.. vjerojatno antifriz, ulja ne troši ništa posebno (litru i pol na 10 000).

 

mislim da će ić nova glava i opet gas... šta drugo :no2::no2:

 

Pa novi motor!! Upgrade!!! hehe

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Announcements


×
×
  • Create New...