kix Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Auto je 2002.g. 1.9tdi 96kw... promjenjene su kugle i seleni na ovjesu, stabilizatori, gumice, seleni na mostu, prednji nosač motora, amortizeri su reparirani u rijeci - malo su tvrđi od serijskih, stavljene nove udarne gume, eibach pro kit opruge...uglavnom nema nigdje ni milimetra lufta, ali lupa preko ležećih i neravnina...čuju se tupi udarci. Lupanje je jače ujutro kad idem na posao dok je hladnije , a slabije kad idem doma :doh: Preko ležećih lupa kad se spuštam s njih...negdje još nešto postoji...zanima me jel netko imao sličan problem ??? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 spone volana? lezaj amortizera? ramena (bar njih ima kolko hoces)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kix Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Nema lufta ni milimetra ni na sponama, ni na rukama... jedino su mi možda otišli ti gumeni ležajevi... ...on nema gore ležaj s lagerom nek samo gume, ak su se one poderale jel bi to tak jako lupalo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grga22 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) Moguće... Ali ja bih prije rekao krajnici spone volana. Edited September 28, 2011 by grga22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kix Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Sve su provjerili i nije sigurno problem u krajnicima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grga22 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Jel letva ima luft kakav? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) spona volana je jedno krajnik je drugo... (kod a4 je u komadu, zaboravio....) koliko si siguran da ti amortizeri ne udaraju? bez obzirak kaj su reparirani? ovo sve moze lupati preko graba. nakon toga, letva, amortizer ili neki dio vezan uz njega.... Edited September 28, 2011 by pelepelezg Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ja sam imao takvo idiotsko lupanje, skužio sam da je problem u čeljusti kočnice na kojoj nije bio dovoljno stegnut onaj feder koji služi kao osigurač, pa je čeljust imala luft od možda 2mm i to dovoljno da lupa preko rupa, tipa silazak s ležećeg, a na penjanju ne lupa jer držiš još kočnicu. Dakle, provjeri na čeljustima ima li ikakvo lufta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avanti Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ako si sve promijenio i ajmo reci da je stavljeno kako triba, mozda ti letva volana ima lufta koji se inace moze justirati-nategnuti. Probaj dok ti je ugasen motor i sa kljucom u bravi (znaci da ti volan nije zakljucan) vrtiti volan po 30 stupnjeva livo-desno,i ako cujes klik-klak zvuk triba ga lagano stegnuti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kix Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 Ostavio sam auto kod mehaničara opet...vidjet ćemo kakva će bit dijagnoza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kix Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 Amortizeri su u banani...stavljeno je gušće ulje i amortizer ne vraća kak treba... pogotovo ujutro dok je hladnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now