Jump to content

Audi A4 lupanje


Recommended Posts

Auto je 2002.g. 1.9tdi 96kw... promjenjene su kugle i seleni na ovjesu, stabilizatori, gumice, seleni na mostu, prednji nosač motora, amortizeri su reparirani u rijeci - malo su tvrđi od serijskih, stavljene nove udarne gume, eibach pro kit opruge...uglavnom nema nigdje ni milimetra lufta, ali lupa preko ležećih i neravnina...čuju se tupi udarci. Lupanje je jače ujutro kad idem na posao dok je hladnije , a slabije kad idem doma :doh: Preko ležećih lupa kad se spuštam s njih...negdje još nešto postoji...zanima me jel netko imao sličan problem ??? :huh:

Link to comment
Share on other sites

spona volana je jedno krajnik je drugo... (kod a4 je u komadu, zaboravio....)

koliko si siguran da ti amortizeri ne udaraju? bez obzirak kaj su reparirani?

 

ovo sve moze lupati preko graba. nakon toga, letva, amortizer ili neki dio vezan uz njega....

 

 

201109282105.png

Edited by pelepelezg
Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao takvo idiotsko lupanje, skužio sam da je problem u čeljusti kočnice na kojoj nije bio dovoljno stegnut onaj feder koji služi kao osigurač, pa je čeljust imala luft od možda 2mm i to dovoljno da lupa preko rupa, tipa silazak s ležećeg, a na penjanju ne lupa jer držiš još kočnicu.

 

Dakle, provjeri na čeljustima ima li ikakvo lufta.

Link to comment
Share on other sites

Ako si sve promijenio i ajmo reci da je stavljeno kako triba, mozda ti letva volana ima lufta koji se inace moze justirati-nategnuti. Probaj dok ti je ugasen motor i sa kljucom u bravi (znaci da ti volan nije zakljucan) vrtiti volan po 30 stupnjeva livo-desno,i ako cujes klik-klak zvuk triba ga lagano stegnuti.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...