TomiTraktor Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Mislim da mi je turbina prdnula. Sad ti trebam otfurati u ovlasteni servis i nekako im to pokazati. Kako? Zasto mislim da je riknula, auto kada ga zgrijem i stiisnem prvi put ostavi trag plavog dima. Isto tako kada se vozim na nizim okretajima i onda pricepim auto da zaboosta ostavi plavi trag. Kada s dokotururam do semafora i sturiram ga izbaci tonu plavog dima i to samo taj prvinput. Trebam ga opet lagano voziti bez boosta bar 200m da zadimi opet tako. Kao da se nakupi ulje Auto ima filter cestica tako da ne smije dimiti nista, a posto imagranaciju htio bih to zamijeniti. Nije chipan, nije diran stock auto. Ne stisnem ga na hladno i nikad ga ne gasim neposredno nakon sto je filao tlak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 jel fali ulja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 jel fali ulja ? Bio je prije 3k km na promjeni i debili su nalii previse. Sutra ujutro cu provjeriti. Jel moguce da se taj visak ulja nakupio na dpf i onda gori? Auto je poceo dimiti tocno nakon sto se vratio sa servisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 da ccssfgeykcfkeskcjensjxcjd sn kcfnesk krksj j 40603039 znakova Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 da ccssfgeykcfkeskcjensjxcjd sn kcfnesk krksj j 40603039 znakova Pa valjda u 3k km bi to izgorilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Pa i nebi baš, nije da DPF pije po deci ulja svaki dan, ima to šta gorit do sljedećeg servisa Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 Pa i nebi baš, nije da DPF pije po deci ulja svaki dan, ima to šta gorit do sljedećeg servisa Prosli subotu su mi mijenjali i afr senzor i resetirali ecu kao zbod dimljenja. Ocito da to ne pomaze Mislis da jedan flat out autoput to ne bi izgorio? To ulje je vjerojatno kroz neki odusak doslo, right? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Zašto nisi jednostavno ispustio višak ulja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Nemam pojma koliko km ti auto ima ali sluzbena Corolla tu u firmu ima isti motor i 300000 km...turbina nije mjenjana a vozilo ju je 10 ljudi, nije se pazilo itd itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SFEN Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 ti si valjda jedina osoba koja se zivcira oko sluzbenog auta! vozi pun gas, kad rikne, na servis i firma plati! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 Zivcira me i necu da mi auto dimi kao kramusina neka stara 100 godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 U biti gledo sam sad malo, tebi ne gori DPF lampica? Nije poanta kod DPF-a da u njega ide ulje, nego višak nafte koji auto izbaca da bi podigao EGT, ak se ne voziš kak spada (preko 3,5 - 4 soma) izbaca u ulje pa tu raste razina ... ovo moguće nema nikakve veze sa DPF-om.. Stvarno, si ti probo otić u servis da oni izbace višak ulja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 U biti gledo sam sad malo, tebi ne gori DPF lampica?Nije poanta kod DPF-a da u njega ide ulje, nego višak nafte koji auto izbaca da bi podigao EGT, ak se ne voziš kak spada (preko 3,5 - 4 soma) izbaca u ulje pa tu raste razina ... ovo moguće nema nikakve veze sa DPF-om.. Stvarno, si ti probo otić u servis da oni izbace višak ulja? Auto je dosao sa promjene ulja sa viskom ulja Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Zivcira me i necu da mi auto dimi kao kramusina neka stara 100 godina kupi pošten auto -> benzinca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 I stavi plin 2Pajdo: pa zato te i pitam .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 Znaci vi svi mislite da nije turbo? Bas cu sutra ujutro provjeriti ulje i vidjeti da li ce i dalje to raditi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki B Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 A koliko kilometara ti ima auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 A koliko kilometara ti ima auto? 33k km tu negdje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki B Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 A gle, osim zajebancije nemaš nekog prevelikog troška... ako je do viška ulja, biti će riješeno nabrzinu, a ako je turbina, dobit ćeš novu na garanciju i bok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 A gle, osim zajebancije nemaš nekog prevelikog troška... ako je do viška ulja, biti će riješeno nabrzinu, a ako je turbina, dobit ćeš novu na garanciju i bok! Kazem, vec sam bio, mijenjali su afr senzor i po njima e sve ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki B Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Ma samo se ti nemoj dati otjerati i moraju ti to riješiti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 kakve su to konjine od "majstora" tako su i mene nalili više ulja, odnosno, kreteni upale auto i onda ga uvezu u radnju i idu ispustit ulje, a ulje se naravno ne slegne odmah i ostane ga u motoru, i kad doliju novo, hop, višak.... 2 put su mi to napravili. treći put ću doslovno morat čekat pokraj auta kad mijenjaju ulje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Ma samo se ti nemoj dati otjerati i moraju ti to riješiti! i nadam se da ne ides u toyota centar zagreb u velikom polju Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Zivcira me i necu da mi auto dimi kao kramusina neka stara 100 godina Vidiš da ti je bolje vozit Fijata :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Zašto nisi odma zvao servis i pitao za ulje kad si vidio da ga ima previše? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now