SVEN Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Nitko nije pricao da je sistem bio suh bez kapi ulja nego samo da se je novo ulje ulilo i "istrijebilo" staro tako sto se odzracivao kotac po kotac. U ostalom neznam tko je tu lud, na tehnickom sam imao iste rezultate na onoim valjcima prije i poslije ako su oni uopce mjerodavni. Ako nisu drugo, sam osjecaj je davao do znanja da koci bolje. E sad ako je moguce da auto koci 30% bolje a da zapravo moze 50% bolje ako se ABS odzraci onda je to druga pjesma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Nitko nije pricao da je sistem bio suh bez kapi ulja nego samo da se je novo ulje ulilo i "istrijebilo" staro tako sto se odzracivao kotac po kotac. U ostalom neznam tko je tu lud, na tehnickom sam imao iste rezultate na onoim valjcima prije i poslije ako su oni uopce mjerodavni. Ako nisu drugo, sam osjecaj je davao do znanja da koci bolje. E sad ako je moguce da auto koci 30% bolje a da zapravo moze 50% bolje ako se ABS odzraci onda je to druga pjesma. auto koci normalno...ali osjecaj na kocnici bude totalno los...doziranje zakurac Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 mješate odzračivanje i izmjenu..... znači kad mjenja ulje (a to i pita) onda mu netreba nikakva filozofija odzračivanja. Radim u ovlastenom, tamo i jedno i drugo radimo spec alatom (neš ti alata al hajd)... Doma , na starim A4 i passatima 3B mjenjam samo slobodnim padom jer su im posudice pretezno u banani i pucaju (kad se metne spec alat) Kako on samo misli mjenjat kočiono ulje onda nemamo sta filozofirat. Vec je napisano... staro ulje isisat iz posudice... a ako je ona i dalje crna iznutra onda je najblje nju ištekat iz kočionog cilindra i oprat je nitrom npr. + onaj mali filterić u njoj...al to nebi preporučio nekome tko to nikad nije radio. Nalijes u posudu novo ulje (do čepa) i ond fino na svakom kotaču ispustis (usput naljevas u posudicu) staro ulje... 1litra ti je dovoljna *pazi nivo ulja prije izmjene i gledaj da takav bude i s novim uljem... *zahebi tamna ulja ki sta je ate racing blue jer neces imat nekog extra ucinka a to ulje ostavlja talog *moja preporuka je orginalno koč. ulje *kad mjenjas u kočnicama ond izmjeni i u sistemu kvačila (ulje je iz iste posudice) *preporuka slobodan pad... pogotovo kod starijh vozila.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 aj pojasni to ulje u kvačilu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 pa ulje je isto a imas hidraulični kuplung te cilindar na pedali kuplung-a i na zvonu getribe.. (kod nekih je potisni ležaj hidraulični) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted November 25, 2011 Author Share Posted November 25, 2011 pa ulje je isto a imas hidraulični kuplung te cilindar na pedali kuplung-a i na zvonu getribe.. (kod nekih je potisni ležaj hidraulični) i cicu za odzračivanje,di ispustiš ostatak starog ulja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted November 25, 2011 Author Share Posted November 25, 2011 mješate odzračivanje i izmjenu..... znači kad mjenja ulje (a to i pita) onda mu netreba nikakva filozofija odzračivanja.Radim u ovlastenom, tamo i jedno i drugo radimo spec alatom (neš ti alata al hajd)... Doma , na starim A4 i passatima 3B mjenjam samo slobodnim padom jer su im posudice pretezno u banani i pucaju (kad se metne spec alat) Kako on samo misli mjenjat kočiono ulje onda nemamo sta filozofirat. Vec je napisano... staro ulje isisat iz posudice... a ako je ona i dalje crna iznutra onda je najblje nju ištekat iz kočionog cilindra i oprat je nitrom npr. + onaj mali filterić u njoj...al to nebi preporučio nekome tko to nikad nije radio. Nalijes u posudu novo ulje (do čepa) i ond fino na svakom kotaču ispustis (usput naljevas u posudicu) staro ulje... 1litra ti je dovoljna *pazi nivo ulja prije izmjene i gledaj da takav bude i s novim uljem... *zahebi tamna ulja ki sta je ate racing blue jer neces imat nekog extra ucinka a to ulje ostavlja talog *moja preporuka je orginalno koč. ulje *kad mjenjas u kočnicama ond izmjeni i u sistemu kvačila (ulje je iz iste posudice) *preporuka slobodan pad... pogotovo kod starijh vozila.... znači ovim načinom ne treba uključivati taj abs bleed,što je i logično ,jer ne ostaje bez ulja Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 tako je... zato govorim da nemas sta odzračivat ak samo mjenjas ulje..... ides od naj udaljenijeg kotača pa do naj bližeg i na kraju ispustis dec dva iz kvačila i to je to... naravno bitno se nezahebat i zaboravit nadoljevat ulje u posudicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted November 26, 2011 Author Share Posted November 26, 2011 ma znam ja to,samo sam mislija skroz isprazniti sistem i naliti neko kvalitetnije ulje,ali me jebu brembova klišta pa ništa od posla do daljnega Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 skroz ispraznit sistem... ma čemu to..... ? Pa kad izvuces iz posudice i nalijes novo unutra.. to ulje ce stic do pipice a tako ce i staro izac vani.. Neznam čemu komplicirat posao kad se to ovako radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now