Jump to content

Zadnji most na 206


Recommended Posts

dobro onda nema nikakvog problema. čisto sam preventivno išao kontrolirat na curinom autu ali ništa od ovoga se ne događa, jedino sam se zabrinuo jer joj po kiši i pri malim brzinama zna pobijeć zadnji kraj, ali mislim da je to radi loših guma, tj siguran sam da je radi loših guma, jer se inače auto vozi jako dobro i ništa ne lupa i ima 95tkm stvarnih.

Link to comment
Share on other sites

Ma taj auto ako je standardni ovjes i neka "obična" izvedba (slabija oprema, 14"...) ne leži nikako...vozi se ko stojadin. Stari ima 206 1.4 75ks i mene je strah taj auto voziti iznad ograničenja, lol. Koje god gume stavili i na kojoj god podlozi vozio - ne ulijeva povjerenje...premekano podešen, visok, straga mekana torzija...jako loše. Moj prastari Reno 5 iz '88 sa 175/65/14 gumama iz 2005-te godine se vozi bolje nego ta 206-ica na novim Uniroyalkama ili Mich. energy koje su sad na autu...dot 2010.

Link to comment
Share on other sites

radi se o 206cc-u, i meni se sviđa kako drži na 15", po suhom, inače je auto standard sa 1.6 motorom...ali po kiši zadnji kraj lagano pobijegne. da see kontrolirat, ali to ona vozi pa je malo u strahu, mislim da će ipak trebat mjenjat zadnje gume.

Link to comment
Share on other sites

ak je već dosta u banani onda prilikom jačeg brenzanja može zanašat auto

gume se neravnomjerno troše

al najlakše je kad se vidi na "oko" kak je popsi napisao

 

ili ako je vec jako jako u banani onda zanosi/pliva i kod brzina vecih od 120 km/h :lol:

 

najbolje na dizalicu i za kotac pa vidis u kakvom je stanju

Link to comment
Share on other sites

vozio sam ga dans 150 po zaobilaznici i u zavojima malo spustio...ali sve je ok. solidno drži za normalu, ništa ne lupa, ništa ne bježi, ne naginje se više nego što bi trebao, ne propada zadnji kraj, ne pliva.... samo po kiši i to u jednom skliskom zavoju malo sklizne...ali to je sigurno radi guma. moramo zadnje promijeniti što prije.

 

otraga su zimske avonke, sa još sigurno 4+mm profila i dot 2008, ali izgleda da su totalno sranje.

Link to comment
Share on other sites

Da nije tlak nizak u njima? ili previsok

 

ja imam kumho na golfu i onaj zavoj S od kastva prema matuljima kad se spušta, pobjegla mi guzica neki dan, a dosad nikada. I ja nabenzinsku reko ko zna kakva je guma, zadnja lijeva guma ravno 0.6 i čaval u njoj, i vulkanizer i pokrpao je i napumpao, odtad nijedan dan. Suho normalno vrijeme, ni kapi kiše nije bilo, gume stare 2 god s hrpom mesa.

 

Btw reci koji zavoj, da nije kod opela na martinkovcu možda? Tamo je sranje onaj prijelaz u samom zavoju...

Link to comment
Share on other sites

na viškovu kad se skreće za plodine na samom raskrižju, i to pri niskoj brzini. mislim da je tlak dobar. tako je isto izlizan asfalt slično kao i kod opela na srdočima, ali nekako mi je preniska brzina da prokliže a i gume kao što sam rekao imaju puno mesa a nisu ni stare, i često se desi kao da malo sklizne.

provjerit ću tlak, ali gotovo sam siguran da je dobar jer često provjeravam.

most nije sigurno a niti amortizeri jer sam danas auto dignuo na dizalicu i sve je još kao novo. nem anigdje lufta, i stvarno se auto dobro vozi, osim što je cc, pa po rupama malo više klapara unutrašnjost, ali sve ostalo je ok, uopće ne kužim zašto hoće tako guzica malo pobijeć.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...