Ujo Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 zanima me kako se auto ponaša kad je zadnji most za reparaciju konkretnoi na peugeotu 206?! kako se to može vizualno skužit?
Coupe VD Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jako lupanje na svim neravninama, pogotovo poprecnim...prijatelju su zadnje gume s unutarnje strane znale postrugati po unutarnjem dijelu blatobrana. To mu se desilo na 180-ak tisuca km...
popsi Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 otpojis amortizer ako ima lufta na osovini onda je za reparaciju ili vizuelno se vidi negativan nagib
JosipZG Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 ak je već dosta u banani onda prilikom jačeg brenzanja može zanašat auto gume se neravnomjerno troše al najlakše je kad se vidi na "oko" kak je popsi napisao
Vlado206 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 kotači stoje ukoso, tj u minus, gornji kraj unutra... lupa po grabama, onako blesav zvuk itd itd
Ujo Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 dobro onda nema nikakvog problema. čisto sam preventivno išao kontrolirat na curinom autu ali ništa od ovoga se ne događa, jedino sam se zabrinuo jer joj po kiši i pri malim brzinama zna pobijeć zadnji kraj, ali mislim da je to radi loših guma, tj siguran sam da je radi loših guma, jer se inače auto vozi jako dobro i ništa ne lupa i ima 95tkm stvarnih.
Coupe VD Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ma taj auto ako je standardni ovjes i neka "obična" izvedba (slabija oprema, 14"...) ne leži nikako...vozi se ko stojadin. Stari ima 206 1.4 75ks i mene je strah taj auto voziti iznad ograničenja, lol. Koje god gume stavili i na kojoj god podlozi vozio - ne ulijeva povjerenje...premekano podešen, visok, straga mekana torzija...jako loše. Moj prastari Reno 5 iz '88 sa 175/65/14 gumama iz 2005-te godine se vozi bolje nego ta 206-ica na novim Uniroyalkama ili Mich. energy koje su sad na autu...dot 2010.
Ujo Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 radi se o 206cc-u, i meni se sviđa kako drži na 15", po suhom, inače je auto standard sa 1.6 motorom...ali po kiši zadnji kraj lagano pobijegne. da see kontrolirat, ali to ona vozi pa je malo u strahu, mislim da će ipak trebat mjenjat zadnje gume.
Vlado206 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 pa ako bježi zadnji kraj po kiši tj klizi, onda su gume ne kliže sigurno radi ovjesa, druga stvar je jako naginjanje i baš ono bježanje guzice... al ako je guma loša, loša je na 15" se lijepo vozi 206ica, još malo spušten i super...
Bezimeni Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ak je već dosta u banani onda prilikom jačeg brenzanja može zanašat auto gume se neravnomjerno troše al najlakše je kad se vidi na "oko" kak je popsi napisao ili ako je vec jako jako u banani onda zanosi/pliva i kod brzina vecih od 120 km/h :lol: najbolje na dizalicu i za kotac pa vidis u kakvom je stanju
JosipZG Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ili ako je vec jako jako u banani onda zanosi/pliva i kod brzina vecih od 120 km/h :lol: neznam to, ja se vozim uvijek po propisima a po autoputu auto sa lošim mostom nisam vozio :lol:
Ujo Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 vozio sam ga dans 150 po zaobilaznici i u zavojima malo spustio...ali sve je ok. solidno drži za normalu, ništa ne lupa, ništa ne bježi, ne naginje se više nego što bi trebao, ne propada zadnji kraj, ne pliva.... samo po kiši i to u jednom skliskom zavoju malo sklizne...ali to je sigurno radi guma. moramo zadnje promijeniti što prije. otraga su zimske avonke, sa još sigurno 4+mm profila i dot 2008, ali izgleda da su totalno sranje.
Vlado206 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Da nije tlak nizak u njima? ili previsok ja imam kumho na golfu i onaj zavoj S od kastva prema matuljima kad se spušta, pobjegla mi guzica neki dan, a dosad nikada. I ja nabenzinsku reko ko zna kakva je guma, zadnja lijeva guma ravno 0.6 i čaval u njoj, i vulkanizer i pokrpao je i napumpao, odtad nijedan dan. Suho normalno vrijeme, ni kapi kiše nije bilo, gume stare 2 god s hrpom mesa. Btw reci koji zavoj, da nije kod opela na martinkovcu možda? Tamo je sranje onaj prijelaz u samom zavoju...
Ujo Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 na viškovu kad se skreće za plodine na samom raskrižju, i to pri niskoj brzini. mislim da je tlak dobar. tako je isto izlizan asfalt slično kao i kod opela na srdočima, ali nekako mi je preniska brzina da prokliže a i gume kao što sam rekao imaju puno mesa a nisu ni stare, i često se desi kao da malo sklizne. provjerit ću tlak, ali gotovo sam siguran da je dobar jer često provjeravam. most nije sigurno a niti amortizeri jer sam danas auto dignuo na dizalicu i sve je još kao novo. nem anigdje lufta, i stvarno se auto dobro vozi, osim što je cc, pa po rupama malo više klapara unutrašnjost, ali sve ostalo je ok, uopće ne kužim zašto hoće tako guzica malo pobijeć.
killuminati Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 pa to je 206, koliko se ljudi sasulo s tim autom baš zbog veselog zadnjeg kraja i neznanja.. tipičan primjer..
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now