Jump to content

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Na bmw-u ga samo otpilis i stavis cijev...sad ne znam jel to tak igra na vw...brijem da ziher igra uz sitne promjene u software-u

Posted
  Uros said:
Na bmw-u ga samo otpilis i stavis cijev...sad ne znam jel to tak igra na vw...brijem da ziher igra uz sitne promjene u software-u

navodno ne, zato pitam :)

Posted
  biciklist said:
kak se rijesava problem zastopanog DPF filtera?

Prisilnom regneracijom preko dijagnostičkog uređaja ako količina čađe nije prešla maksimalnu granicu koja još omogućava takav postupak.

Posted
  Hans said:
Prisilnom regneracijom preko dijagnostičkog uređaja ako količina čađe nije prešla maksimalnu granicu koja još omogućava takav postupak.

koji su obicno uvjeti za regenraciju u voznji?

120+ km/h ili nesto slicno?

Posted
  TomiTraktor said:
koji su obicno uvjeti za regenraciju u voznji?

120+ km/h ili nesto slicno?

Za Renault sa BOSCH EDC 16/17 ubrizgavanjima novijih godišta (to su većinom 1.9 i 2.0 dci motori) mora biti postignuta radna temp. motora (oko 80st.C),brzina vozila iznad 80 km/h,br.okretaja nesmije biti u području slobodnog hoda. Kad započne regeneracija nesmiješ izaći iz ovih uvjeta na duže od 60 sekundi jer tada se postupak obustavlja. Znači ako se voziš isključivo po gradu-banana.

Posted
  Hans said:
Za Renault sa BOSCH EDC 16/17 ubrizgavanjima novijih godišta (to su većinom 1.9 i 2.0 dci motori) mora biti postignuta radna temp. motora (oko 80st.C),brzina vozila iznad 80 km/h,br.okretaja nesmije biti u području slobodnog hoda. Kad započne regeneracija nesmiješ izaći iz ovih uvjeta na duže od 60 sekundi jer tada se postupak obustavlja. Znači ako se voziš isključivo po gradu-banana.

a ako idem na autoputu i ide pun gas, da li je to isto uvjet za regeneraciju ili mora biti manji gas?

vjerujem da je i na mom isto kao i kod tih auta - CR sa piezo brizgaljkama i keramički DPF sa 5. injektorom ispred DPFa

Posted
  TomiTraktor said:
a ako idem na autoputu i ide pun gas, da li je to isto uvjet za regeneraciju ili mora biti manji gas?

Također OK.

Posted
  Hans said:

Zaboravio sam nadodati da je nakon ovakvog postupka obavezna zamjena ulja u motoru + filt. ulja.

Posted

Bajk ajde kontaktiraj Gobija na SCC, vozi bijelog fr-a, on je mico taj filter i kemijo ko zna kaj, tak da ce ti sigurno rec nekaj više oko toga!!!

Posted
  buby_FR said:
Bajk ajde kontaktiraj Gobija na SCC, vozi bijelog fr-a, on je mico taj filter i kemijo ko zna kaj, tak da ce ti sigurno rec nekaj više oko toga!!!

bum :)

Izguglao sam na skoda forumu da i citius radi DPF delete ;)

I da se moze prek VAG COMa napraviti regeneracija. Znaci ovo kaj Hans prica, realno je moguce preko VCDSa?

Posted

Radio sam to na Mondeu i Kugi dok sam u Fordu radio.

Ako dijagnostika ponudi da se može regenerirat:

Drže se okretaji na 3000 nekih 10 minuta dok se auto ne zagrije koliko treba i dijagnostika to javi, pokrene se proces, završi i to je to.

Ako dijagnostika kaže da se ne može regenerirat i da treba novi onda to ide ovako:

1. Europska unija - 19900 kuna je za 2.0 TDCI motor, uzmeš pare, odeš u servis, kupiš ga, zamjeniš, odradiš preko dijagnostike sve što treba i voziš se.

2. Balkan - skineš ga dole, nasipaš ga punog Ivasola, ostaviš preko noći da ga dobro izgrize, drugi dan ispereš par puta u vodi dobro i ostaviš opet preko noći da se dobro osuši. Drugi dan povariš na auto, napraviš regeneraciju nakon što izbrišeš grešku s kompa u autu i voziš dalje :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...