ND4SPD Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Nisam nasao pametniju temu pa da dizem ovu. Koja je razlika izmedju npr KW V1 i ovih nekih jeftinijih coilovera u pogledu tvrdoce? Zasto je auto na KW V1 udobniji nego na VMaxx npr ? U biti da ne kompliciram dalje.. Jeli se moze postici da se sa jeftinijim coiloverima postigne sto veca udobnost, a da se ne naruse (previse) vozna svojstva. Mislim, vise u pogledu svakodnevne voznje, a ne jurenja po stazi ili slicno. Nisu ni KW V1 neki top ponude... Amortizeri su komplicirana stvar, tehnologija izrade i propusnosti ventila, brzina kojom se amortizer stisne i vrati u pocetni polozaj... Da se mene pita, uzeo bi Ohlins DFV, oko 2500 GBP, ima ima kompenzaciju temperature ulja i najslicniji je amortizerima za grupu N (koji kostaju preko 10.000 EUR). Ove neke jeftinije gewinde su dobre za spustiti auto i provozati se malo Kako je Kill napisao mozes ih poboljsati sa promjenom ulozaka... Najgore je kada na rupama imas osjecaj da ne amortizira dobro nego da lupa i skakuce okolo... Ne kazem da su KW V1 losi, jos ako uzmes inox line miran si od prohrdjavanja... Ako si ne zelis izbiti lovu iz djepa ja bi Bilstein B8 Sprint i odaberes si opruge po svom izboru, za lovu gewindi mozes imati dva seta opruga, pa ih mijenjas, mekse, tvrdje... Ali uzmi u obzir da je Bilstein tvrdji od KW-a. Tvrdji su zato sto Bilstein koristi mono-tube strukturu, (kuciste amortizera koristi se kao cilindar za ulje ili plin, a klip, ventil i ostale komponente se nalaze u jednoj cijevi), a vecina ostalih proizvodjaca twin-tube (u kucistu amortizera se nalazi poseban cilindar kroz koji se klip i ventil krecu gore-dolje, taj cilindar je okruzen sa jos jednim cilindrom). Dobre osobine mono-tube amortizera: * Daje stabilniju silu apsorbiranja zbog velikog kapaciteta uljne komore i kvalitetnijeg rasipanja topline. * Mono-tube dizajn amortizera omogucava upotrebu veceg klipa i ventila sto stvara sire podrucje na koje dolazi pritisak. Zbog toga se vrlo lagano apsorbiranje energije moze precizno podesavati. * Mono-tube struktura omogucava instalaciju bez restrikcija na kut pod kojim se amortizer ugradjuje. * Ulje se lakse oslobada topline kako temperatura u amortizeru raste. * Ne dolazi do ozracivanja ulja zbog toga sto su ulje i plin potpuno odvojeni. Ustupci mono-tube sistema: * Odrzavanje optimalnog hoda je otezano zbog toga sto su uljna i plinska komora pozicionirane serijski. * Zbog cinjenice da se u amortizer mora dodavati plin pod visokim pritiskom postoji tendencija da vozilo bude tvrdo u voznji. * Zbog cinjenice da je u amortizeru plin pod visokim pritiskom veliki je stres na dihtunzima i trenje je povecano. * U usporedbi sa uspravnim tipom amortizera, preokrenuti tip amortizera moze proizvoditi vise trenja zato sto ima vise pokretnih dijelova. * U slucaju da se kuciste amortizera osteti to direktno ostecuje i cilindar u kucistu amortizera Dobre osobine twin-tube amortizera: *Lakse je osigurati dovoljan hod, zbog toga sto su uljna i plinska komora nisu odvojene i nisu pozicionirane serijski. * Bazni ventil omogucava odrzavanje niskog pritiska plina, sto omogucava ugodniju voznju. * Nizi pritisak plina proizvodi manje opterecenje na dihtunge i manje trenja. * U usporedbi sa preokrenutim tipom amortizera trenje moze u potpunosti nestati. * U slucaju da je kuciste amortizera osteceno, funkcija amortizera ne mora biti narusena. * Superiorniji proizvodni proces dopusta da troskovi proizvodnje ostanu niski. Ustupci twin-tube sistema: * Uljni kapacitet nije velik kao kod mono-tube sistema. * Velicina klipa i ventila nisu kao kod mono-tube sistema. * Struktura amortizera onemogucava instalaciju pod razlicitm kutevima. * Uljna i plinska komora nisu odvojene sto otvara mogucnost da se dogodi ozracivanje/mjesanje ulja i plina. Ukratko monotube amortizeri su tvrdji, ali ce teze doci do pregrijavanja i ako je nekome bitno monotube amortizeri se u vecini koriste u autosportu...
rura gsi Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 (edited) Na jednom autu(VW Bora) imam jom gewinde-plus: jeftinije nego stock sachs,bilstein amortizeri, auto se da fino spustiti Minus: poslije prve zime zaboravi više štelanje visine sve zahrđa,znam par slučajeva pucanja opruge znači opasno po život!! Na brzini iznad 130 km/auto se ponaša kao da su sve 4 gume prazne..po autoputu još ok! Al lokalne ceste živa smrt! Moj zaključak: Dobro za po gradu i obavezno lagano hehehe Na drugom autu(Astra cabrio turbo) su KW V1 i stare su cca 5 god. Nema hrđe,iste su ko i prvog dana,na brzini od 200+ km/ auto je maksimalno stabilan i nema plesanja ni ništa! Auto mi je jako spušten i ništa ne lupa,a punno je udobniji i mekši nego drugi auto di su jom gewinde! Zaključak:koliko para toliko muzike Na trećem autu(bmw E46 330d) smo imali gewinde TA-Technics-ajme smeća..još dvije klase gore nego jom:rofl: Četvrti auto (Mercedes clk 230k) Je bio super setup Koni amortizeri i Eibach opruge i auto je na njima u 7 godina napravio preko 200k km i sve je ko prvi dan kad je stavljeno,auto je udoban i zabijen u pod Po meni još možda najbolja opcija kvalitete i cijene!!:thumbsup: Edited August 27, 2013 by rura gsi
ZOD Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 DMS, Ohlins, Reiger, i naravno Penske. Ima ih još, ovo su neka zvučnija imena.
niknejm Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Ah... odgovori koje sam pretpostavljao da cu dobiti ali sam se nadao da ce mozda biti alternative. Imam u planu ovu jesen rijesavati do kraja struju na Fiatu, tako da nemam love (a ni potrebe) za skupe coilovere na Alfi. Morat cu nesto drugo iskemijat. Thanks.
DRAGON Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 onaj čovjek iz Rijeke koji reparira amortizere je reparirao D2 uloške koje su poznate kao tvrde, čovjek je htio mekše i to je i dobio, navodno je ispalo puno bolje nego "serijala", pa je i to možda opcija, mislim da je cijena po ulošku 150-200 kn.. mom kumu je reparirao KW i napravio je odličan posao.. uglavnom, ne koštaju "prave" gewinde bezveze toliko više od ovih low-budget.. Jel imaš kakav kontakt, ja bi sad triba reparirat D2 zadnji amortizer, i i opcija da se omekša bi možda jednom igrala, jel je to ovjes samo za otić na Grobnik
killuminati Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Amortizer servis - ABV d.. Popravak i ugradnja repariranih i novih amortizera te prodaja novih amortizera. - POPRAVAK AMORTIZERA 100 kn - MONTAŽA AMORTIZERA 50 kn - JAMSTVO 1 GODINA - MOGUĆNOST UGRADNJE NOVIH AMORTIZERA - PLAĆANJE ČEKOVIMA I KARTICAMA Cijena novih amortizera na upit. Za sve upite i informacije molimo kontaktirati: Tel: 051 252 046 Radno vrijeme: 09:00 - 17:00 subotom: 09:00 - 13:30 Škrljevo 164 Škrljevo 51223
Risbo Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 samo jedan detalj - KW koristi specijalno ulje koje minimalno mjenja viskozitet ovisno o temperaturi.... tako da je karakteristika amortizera prekatički ista na -20 i +40..... To ulje je bazirano na ulju koje se koristi na amortizerima stajnog trapa na avionima....
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now