Ozy Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 (edited) ukratko, želim blokirat i zaobić egr ventil, onemogućit i maknut dpf te 5. injektor. umjesto dpf-a ću staviti protočniji katalizator. napominjem, katalizator a ne samo cijev kao što to mnogi rade. razloge ću navesti po malo kroz postove sa tehničkim detaljima. došao sam od toga jer sam se malo usr'o kad sam dva dana nakon što sam kupio Lekija pogledao u reztrovizor i vidio gušći bijeli dim iza sebe.. to je trajalo u par navrata po 10ak sekundi i psolije više nisam primjetio. kad sam izašao van dok je auto stajao, i malo sturirao, niti je bilo dima prije niti poslije toga.. ispuh čist ko suza bi se reklo.. pa po malo došao do niže navedenih info. nakon autoputa to više nisam primjetio ali zato ću čim prije poduzet preventivne mjere s obzirom da auto više nije u garanciji. a do tada pliz info da li je itko od vas to već vezano uz dpf radio i kakva su iskustva. e da, odmah da staviminfo vezano uz dpf, da ne bi bilo da sam ekološki ne-osvješten: englezi se žale na ta dimljenja i visoke potrošnje.. meni je samo malo bio bed radi tog dima ali eto nema ga više, a potrošnja super, 9-9,5l po gradu. http://www.lexusownersclub.co.uk/forum/index.php?showtopic=70579&view=findpost&p=751699 Always same problems...smoking, oil consumption, big fuel consumption (5th injector sprit big amount of fuel directly in the exaust gas manifold and produce white smoke yess) etc, etc...Solution: take off FAP, install free exaust downpipe and Electronic emulator (or ECU will go in recovery), close fuel line to 5th injector. After this: no smoke, consumption of oil near zero, consumption of fuel: 10.2 l/100 Km before, 8.2 L/100 Km after. Around here in forum u can find the solution to close EGR using recyrculation of turbo and how to eliminate the vapor oil recyrculation using an oil catch can (thanks Fonserg from Russia). FAP don't clean atmosphere, it simply transform particulate in cancerogenic nanopowder. In Italy the TV transmission "Report" finally decided to start an action against this "intelligent" "ecologic" dispositive. P.S: In a Lexus carshop in Italy, the procedure to clean with acid spray a DPNR filter costs (to the poor owner) around 560.00 Euro. Good luck Edited December 25, 2011 by Ozy
TomiTraktor Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Isti problem imam i ja - nakon sto se DPF ocisti sa bijelim dimom ubrizgavanjem goriva kroz 5 injektor iz nekog razloga jos 2 dana auto dimi plavo. Ne kuzim stvarno kako to ulje tamo dođe. Nakon toga sve 5, auto ne dimi, normalno ide itd.... Ja sam mislio da je turbo prdnuo, ali nije. Tako se ti engine uniti ciste. Inace taj 2.2 i moj 2.0 su isti motori, samo moj ima 86x86 a 2,2 ima 86x92 (mislim da je 92, nisam 100%) EGR se dosta lako blokira, cisti i skida BTW nasao sam quote na tvom linku The thing i am not happy with is car is response on accelerator and fuel consumption. At this level i believe Lexus is on the bottom comparing with BMW or Audi. They are much better engine, suspension, and acceleration response. Not to mention the fuel consumption and gearbox is horrible. Even Fiat is doing better... - i da slazem s covjekom. Motori su uzasno tromi, nemaju nikakvu zelju da povuku i troše previše. Apsolutno svi moderni 2,0 ili 1,9 dizeli koje sma vozio su puno bolji na tom polju. On the other hand na toyotama 2.0 dizel navodno ne rikavaju dvomaseni zamašnjaci
Ozy Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 sad idem off, budem u utorak malo proučio detalje i info vezane uz emulatore isl. samo da napomenem, ono što sam skužio je da treba povremeno provjeriti razinu ulja jer ako se zaštopa dpf može se dogoditi kolizija ulja i goriva pa se dogodi nekakav povrat u karter.. a znamo svi što se dogodi kad se debelo premaši razina ulja u motoru. a to više niti nije ulje nego ulje+nafta. ima na toyota club croatia forumu aktivna sekcija sa tehničkom podrškom o ovim motorima? vidljiva su samo dva podforuma za neregane..
megane Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 interested :thumbsup: ja isto hoću taj dpf eliminirat sa cjevčinom (katalizator me ne zanima, možeš malo više o tome Ozy? thnx ), ali me muči ta emulacija, remapom se to da riješiti pa mislim da će sve to odjednom ići, egr blockat i to je to..
stealth Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Zovi Matijaza u Rsr on ti to sve iskljuci u centrali tako je i Robertu napravio...
Ozy Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 nisam stigao još sve detaljno proučiti. čim saznam sve potrebne info, stavim tu.
Uros Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 čekam 10 znakova Na 535d 2006 skinut dpf,stavljen protocni lonac kod laste i bok,nikakve kemije,isto smo radili i na 330d 2006,na 335d 2007... Tak da mislim da je i kod tebe tako...
megane Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Na 535d 2006 skinut dpf,stavljen protocni lonac kod laste i bok,nikakve kemije,isto smo radili i na 330d 2006,na 335d 2007... Tak da mislim da je i kod tebe tako... nikakva reprogramiranja software-a i slično? :huh: jel kakvu grešku izbacuje? mislim ima hrpa senzora u tom dpf-u, da nijedan ne reagira baš?
Ciki Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Nemoj se bojati hrvoje, biti cemo mi uz tebe kad ga cupaju sa auta :lol:
Ozy Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 (edited) 2 Uroš a 5. injektor? imaju li ga E60 i E90? inače na Lexus forumu engleska hvale i preporučaju ovaj emulator: http://www.powerking.it/en/emulatori-fap-dpf.html?___from_store=it Edited December 28, 2011 by Ozy
Uros Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 2 megane : na 330d i 335d nije bilo nikakvog chipanja i ničega sličnog,serijski software maknuti i kat i dpf i sve radi normalno...svi senzori ostavljeni gdje bi trebali biti. Na mom 535d skinut DPF i stavljen SKN stage 3,sve radilo normalno,samo se auto u 6-oj znao oko 3 soma znao "izgubiti",znači nije palio nikakve greške safe modove i ostalo,nego je jednostavno nekako ostajao bez gasa,stavljen obični protočni lonac kod laste i od onda sam napravio 75 tkm i nikad nikakvog problema,lampice ničega. 2 Ozy : ne znam za taj 5-ti odnosno kod mene bi to bio 7-mi injektor,brijem da bmw toga nema.....ali to fakat ne znam reći 100%
Josip Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 i mene ovo zanima, imam stranku s crafterom kojem se dpf začepio i sad bi ga trebalo mijenjati...tko može riješit problem da mu se više ne pale lampice i eliminirat dpf
Ozy Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 (edited) ma mora bit neki injektor odn dovod goriva koje spali tu nakupinu gareži/ čađe. sada sam bio kod Laste i pričao sa njim, kaže da to rade već duže vrijeme, pogotovo nekim poznatijim ovlaštenim servisima. pokazao mi je lonac koji se stavi umjesto dpf-a, to je katalizator sa metalnim sačem i protočnijim, nije kao sport kat protočno ali je protočan kao običan kat a ne zaštopan kao dpf. objašnjavao mi je rad dpf-a i radi tih senzora tlaka prije i poslije treba stavit takav lonac (katalizator) koji nije full protok. kaže da tako sa tim radi na svim autima okej koje su radili a ima ih navodno hrpa. ako bi se išlo na full protok onda treba radit to varanje u softwareu odn emulaciju pomoću tak nekog emulatora isl. uglavnom, ja sam mu rekao da ću kroz par dana saznat sve potrebne info vezane za čim protočniji katalizator ili protok lonac te micanje 5. injektora pa kad sve saznam mu dofuram auto. Lasta mi rekao da će se potrudit da mi ovaj dpf makne kirurški i po njemu točno iskopira par verzija (1. full protok, 2. ta njegova verzija katalizator ili što je to već) pa ćemo vidjet kako će se auto ponašat. ugalvnom, imam hrpu posla, ovo pišem na brzinu, jurim dalje na teren. kad uhvatim vremena, saznam sve potrebno pa se dalje čujemo/ čitamo pišemo. e da, nemojte uzet zdravo za gotovo što sam napisao da je Lasta rekao jer pol tog nisam napisao a pol tog sam možda i previše odn krivo napisao. otprilike je to to, detaljno sve javim kad si dam truda. uglavnom, ima rješenje i mnogi tako voze. Edited December 28, 2011 by Ozy
Josip Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 čisto info radi, sad sam zvao lastovčića, za crafter je sa ugradnjom oko 1100kn dpf
TomiTraktor Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 2 ozy: uglavnom toyote i lexusi imaju taj injektor, ostali modificiraju ubrizgavanje tako da "isprovociraju" visoki EGT (za dizela) i onda čađa u DPFu gori. Moj se bas jucer cistio,sve me sram koliko je dima ostavio iza ljudima. Ulgavnom BMK. Jedino mi je zao sto imam Denso ECU
Ozy Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 (edited) dakle ovako za Lexus/Toyota 2.2d: - kupiti i instalirati FAP emulator i spojiti, preporuka ovaj: "Powerking Emulatore FAP PK43" za Lexus IS220d http://www.powerking.it/it/emulatori-fap-dpf/lexus/is-220-d/2-2-d-177cv/emulatore-pk43.html - zatvoriti dovod goriva do 5. injektora - maknuti DPNR filter (DPF) i staviti umjesto njega 60mm cijev, po mogućnosti inox, sa rupama u koje će se staviti postojeći senzori (2 za temp i 2 za tlak). ti senzori u originalu mjere vrijednosti od filtera, zato ih je potrebno staviti, pozicija nije jako bitna, otprilike gdje su bili original. - zatim je potrebno zaobići odn zatvoriti EGR sistem na ovaj način: ili još bolje ovako da ostane air temp senzor u funkciji.. + CHIP-BOX (kod nas takve dila Citius npr.) = super kombinacija odmah nakon Nove to sve poduzimam, osim što već imam Chip-box na 4.mapi (+16%) i jučer sam naručio @Gabrek opruge za Lekija, (L)eibach Pro-kit :thumbsup: Edited December 30, 2011 by Ozy
Tomislav K. Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 jesi siguran da taj " chip box " dobar za auto ? mislim a i siguran sam da bi ti neki chip tuner to odradio 5 puta bolje nego taj šugavi potenciometar koj ce ti unitštit auto ima tu ljudi kojima je sjebao auto pa neka ti sami kažu ja sam stavio na svoju astru to p box i to je takvo govno da to nije istina ... otkad imam mapu složenu to je sasvim duga priča a cijenovno nije velika razlika ja na takav auto nikad nebih stavio ništa osim prave mape na tebi je samo da izabereš tko ce ti ju radit
Ozy Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 (edited) s obzirom na to kako se vozim, citiusov chip-box je dokazao pouzdanost na prvom kojeg povremeno vozim i identičnu priču na mom odn drugom od oba IS-a. edit: tom prvom je vlasnik ženin stari, a on se vozi non-stop "k'o da mu se piša!" Edited December 30, 2011 by Ozy
megane Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 jel nije jednostavnije kod laste staviti cijev za tih 1000kn, otić nekom da ti izmapira za 200-300€ i softverski ugasi taj dpf kao da ga više nema i adio? ovak ovaj powerking koji koliko sam vidio košta dosta, pa chip-box koji isto nije džabe, pa lasta pa ovo pa ono pa na kraju pljuneš 700-800€ a istu stvari si mogao za upola manje napraviti... or am I wrong? :huh:
Ozy Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Ja sam samo prenio doslovno info kakvu sam dobio od jednog dečka iz Italije koji u kombinaciji sa nekim Rusom testiraju sve moguće verzije za uklanjanje dpf i egr. Oni u toj cijeloj priči uopće ne spominju chip-box, to sam ja dodao. Kako se uopće može to u mom npr ili tvom ecu isključiti? Da li imaju tu mogućnost "tjuneri"?
Ozy Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 E da, pa kakvih 1kkn kod Laste? To je Josip napisao 1,1kkn za katalizator umjesto dpf na Crafteru. A ja sam napisao sa se umjesto dpf stavi samo cijev (na mom autu fi60) po mogućnosti inox, koja je duga valjda pol metra i to je cca 100kn + rad.
megane Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 E da, pa kakvih 1kkn kod Laste?To je Josip napisao 1,1kkn za katalizator umjesto dpf na Crafteru. A ja sam napisao sa se umjesto dpf stavi samo cijev (na mom autu fi60) po mogućnosti inox, koja je duga valjda pol metra i to je cca 100kn + rad. Aha, ma dečki su ranije pisali pa sam se nadovezao na njihovih '1000kn' za stavljanje tog protočnog katalizatora umjesto dpf-a :thumbsup: Pričao sam sa Šmitom u vezi tog micanja DPF-a i kaže on da se može to riješiti sa cijevi i remapom, tj u elektronici se 'makne dpf', nešto kao i kad se stavlja protočni spuh pa se ugasi druga lambda :thumbsup: ALI da auto navodno toliko dimi poslije ko chipana trojka 1.9tdi e sad, baš nebi volio da mi auto dimi ko lokomotiva, ali koliko sam shvatio ako se dobro mapira auto nebi trebao nešto spektakularno dimiti (ovisi ko bi to radio ) I da, rekao je da je najbolje očistiti DPF sa nekom kemijom (nekakav postupak čišćenja postoji itd), a pustiti ove zamjene sa cijevima itd na miru.. Sad ko šta voli p.s. to je vezano za bmw-a jer sam se raspitivao za svoj auto, ali vjerujem da je tako i kod većine tih novijih diesela sa dpf-om
Ozy Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 (edited) Ciscenje dpfa je zataskavanje poteskoce a ne otklanjanje i to ziher nije dugotrajno! Ovo gore što sam sve naveo ide u korist Lexusu jer auto manje troši, bolje ide i nema vise problema sa intervencijama, servisima i zamjenama dpfa i naravno auto prolazi eko test te nema nikakvih dimnih zavjesa ikojih boja. U pon narucujem fap emulator, blokiram egr popodne, cim emulator stigne furam Lekija Lasti na micanje dpfa. E da, i narucit cu K&N filter zraka. Edited December 31, 2011 by Ozy
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now