Jump to content

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

kod Lexusa je "kompliciranije" jer ECU nije moguće reprogramirati te na istom tako isključiti DPF.

zato je potreban emulator.

a EGR se podrazumijeva da ide off "u paketu".

Posted (edited)

danas ujutro naručen DPF emulator od http://www.remap24.co.uk

300eur, programibilan je i uz njega dolazi software te skype 0-24 support

s obzirom da je auto čipan treba mijenjat postavke u emulatoru no to kad stigne i kad očita podatke..

Kalkan mi pomogao sa PayPal, bolje da si ga ne otvorim jer npr. na ebayu ima puuunnnooo toga zanimljivoga :)

Edited by Ozy
Posted

s obzirom da je auto čipan treba mijenjat postavke u emulatoru no to kad stigne i kad očita podatke..

Kalkan mi pomogao sa PayPal, bolje da si ga ne otvorim jer npr. na ebayu ima puuunnnooo toga zanimljivoga :)

A jesi kaj mozda gledao na tte to je toyotina stranica sa tuning dijelovima ,i oni su imali tamo kao neke chipove i to a radilo se o tome da se samo zamjenjuje ona kutija na filteru od zraka barem je bilo tako kod mene dok sam imao avensisa

Posted

di si čipovao? vidim oni imaju i one tuning boxove ali ništa na stranici, kontakt mail ili?

Posted
A jesi kaj mozda gledao na tte to je toyotina stranica sa tuning dijelovima ,i oni su imali tamo kao neke chipove i to a radilo se o tome da se samo zamjenjuje ona kutija na filteru od zraka barem je bilo tako kod mene dok sam imao avensisa

Nisam, traži8 baš nešto sa okej referencama.. Al budem pogledao.

Ovaj remap24 i onak može na večinu vozila.

Posted
di si čipovao? vidim oni imaju i one tuning boxove ali ništa na stranici, kontakt mail ili?

Imam citiusov chipbox onaj prvi sa popisa, mislm cbd1 tako nekako se zove..

Da, mail ili telefon. Ja sam ga zvao, predbroj +44 i izbaciš 0 prije onih 740..

Posted
Kaj nisi rekao,

Ja ti imam

Programator za te

denso ecu-e... Ide i dpf off i sve...

Stigao prije

Par

Dana

daj više info, link neki ove-one.

lako ja prodam taj remap24.co.uk

• 2 months later...
Posted

evo me opet tu.

nije me bilo duže jer sam čekao sa se smisle ovi u tcz.hr popravit auto.

uglavnom, dobio sam novi motor no neću niš sad o tome pisat.

imam kod sebe dpf emulator te emulator za senzore temperature na dpf-u.

trebam mehaničara koji ima vremena u idućih recimo par dana da mi skine dpf, spoji emulatore onako kako mu ja napišem te da iz dpf-a izbije sve van i onda to vrati nazad na auto.

u engleskoj se to već napravilo unazad mjesec dana na 7 IS220d.

dakle, niš modificirat auspuh već skinut dpf iz/ispod grabe/dizalice, odozgo pospajat žice a iz dpf-a počupat odn izbit sve prepreke van.

ima itko na forumu tu da je voljan kao mehaničar/električar s tim se pozabavit u roku par sati koliko je potrebno..? ja pomognem.

hvala

Posted

Šta sam ja jedini koji nema problem s DPF-om? Meni upali lampicu, odem na obilaznicu, opalim full gas na 10 minuta, u samoboru popijem limunadu i vratim se doma, ne dimi, ne smrdi, nema dodatne injektore :D

To mi se do sad dogodilo triput u 2 godine ... i to sam kad me nema dugo jer san ma putu, ko sad.. pa se žena vozi polako, ja inače gonjam pa se ne učađi :D

Posted

samo toyota/lexus koliko znam imaju to sa dodatnim injektorima i hrpom senzora.

uglavnom, lik iz engleske taj sa http://www.remap24.co.uk i mehaničar koji to za njega ugrađuje (http://www.pandpauto.eu) i skida dpf-ove se kunu da auto doslovno "pulls like facking train m8"!

zašto da mi auto slabije ide i da mi troši gorivo na spaljivanje čađe..?

• 2 months later...
Posted (edited)

nisam odmah htio pisat dojmove vožnje jer sam se htio uvjerit i u potrošnju nakon skidanja dpf-a i zaobilaženja egr-a.

prvo moram istaknuti da je ZOD car skinuo DPF i izvadio iz njega sve van (saće duplog katalizatora unutar DPF-a koje sam ujedno i prodao) te zavario rupice u koje su bili ušarafljeni senzori tlaka i temperature pa ga spojio nazad te vratio na auto.

nakon toga sam maknuo dovod goriva do 5.injektora i dao liku s kvarta koji vari plastiku da mi na cold pipe zavari izlaz 25mm.

u dućanu za gume i crijeva na d.sveticama sam kupio gumeno crijevo unutarnji fi 25mm (isto kao i zavareni dodatak i cijev egr-a).

nakon toga je ZOD zablokirao inox pločicom EGR izlaz te smo prema već prezentiranom u ranijim postovima spojili EGR i cold pipe sa gumenim crijevom.

auto se vozi bolje, tarbo se osjeti da ranije i brže puni, maknuo sam chip jer mi je tako savjetovao čovjek koji radi baš sa chipovima i mapiranejm u GB (remap24.co.uk) i kaže da mi taj samo može sjebat auto.

auto sad ide bolje nego li prije sa chipom koji mu diže snagu na 200ks i 470Nm (serijala ima 177ks i 400Nm); DPF je doslovno dvostruka blokada s obzirom da mu saće nije protočno kao kod obićnog katalizatora;

nemam više niti serijala zadnji lonac već dva protoka (L i D) te EGR dobiva svjež i hladan zrak a ne ispušne plinove djelomično ohlađene EGR-hladnjakom koji se nalazi drito ispod ispušne grane. hah

kad tankam onda prvi put izbaci odn klikne pištolj, ja još dva puta punim, dakle ukupno tri klika iliti izbacivanja.

takvog tankanja je auto prije svega gore navedenog trebao cca 50 litara za 600km dok sada treba 52 za 700.

samo još kratki osvrt na tro-cilindričnu fabiu koja je sa 60ks/110Nm trebala 42 litre za 520km. (3x manje konja i 4x manje Nm)

e da, i nema više onog odvratnog zaprašivanja komaraca te ukoliko bi se taj "zaprašivač" ikad napunio do nemogućnosti daljnjeg čišćenja, nema više troška od 12kkn+pdv za isti. :)

još jednom, svaka preporuka za ZOD cara i zahvala ovim putem na kraju.

toliko od mene.

pozdrav

Edited by Ozy
Posted

Je, ima na LOC-u cijela čitaba sa grafovima od chipboxa i štelajućih pb do SA sistema i mapiranja.

Uglavnom svi ti chipboxi isl je sranje.

Posted

kolega je skinuo na cruze-u dpf dole,ali sad mu se pali check engine stalno,ici ce na chipanje i nekakav airbox kod turbine ce mu staviti .kako eliminirati taj check engine?

Posted
bas taj.ajde ako se ne rjesi to kad bude cipnuo auto javit cu mu za tebe.on je isao vec u servis da mu maknu,ali se upalila ponovo.

sumljam da mu to mogu u servisu, to se radi istom procedurom ko i čip, tj. taj koji čipa bi mu to trebo napravit ako zna. ako nezna nek se mane tog posla

• 4 months later...
Posted (edited)

evo nakon dosta km (preko 9kkm) osvrt na vožnju: bez DPF-a i EGR-bypassa te maknutog 5.injektora auto troši grad 8.0,

u subotu sam maknuo i dvostruki katalizator (auto ide puno bolje nego samo sa maknutim dpf) i maloprije otišao na eko-test sa bonus karticom iz STP Maksimir.

3 očitanja: 0.11 0.10 0.12

edit: dakle auspuh je sada samo cijev fi60mm do kraja, 2 lonca na kraju (L i D) protok

Edited by Ozy
Posted
evo nakon dosta km (preko 9kkm) osvrt na vožnju: bez DPF-a i EGR-bypassa te maknutog 5.injektora auto troši grad 8.0,

u subotu sam maknuo i dvostruki katalizator (auto ide puno bolje nego samo sa maknutim dpf) i maloprije otišao na eko-test sa bonus karticom iz STP Maksimir.

3 očitanja: 0.11 0.10 0.12

edit: dakle auspuh je sada samo cijev fi60mm do kraja, 2 lonca na kraju (L i D) protok

Jesi izmjerio snagu u nekoj fazi?

Posted
Jesi izmjerio snagu u nekoj fazi?

nisam.. al budem kod Muharema na valjke otišao izmjerit ovo finalno i još ću stavit chip-box čim ga remap24.co.uk završi koji ide uz DPF emulator jer trenutno ne ide niti jedan.. a mapiranje nema šanse što znaš i sam..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...