Jump to content

Recommended Posts

Posted

navodno je to dobro tu i tamo staviti u rezervar s obzirom na kvalitetu "naše" nafte..

koji preporučate, gdje nabaviti i po kojoj cijeni?

tnx

Posted

kvaliteta naše nafte je dobra ma šta god mi mislili...druga stvar je šta prtljaju po pumpama...stari od žene je neki inspektor kontrolor u Ini i baš se bavi tim sranjima...kvaliteta goriva zadovoljava sve standarde...uveli su strog nadzor na pumpama i gorivo je u večini rusko a ne više iz Libije...mali dio šta Ina vadi sama po Hr i po raznim državama di ima koncesije...Tifon više ne uvozi austrijsko gorivo nego ga pune u Bakru di i dobar dio privatnika puni pošto im je neispativo uzimat gorivo vani...

Posted

ja sam to probao na starom dizlo motoru bez ikakvih poboljšanja.

Mislim da bi ti bilo jeftinije i pametnije umjesto tih novaca koje ces dat za tu teku®cinu provozat se 50, 100 km po nekoj brzoj cesti il autoputu da se motor progrije kako spada i iscisti cađu iz sebe.

Posted

pa to sam u subotu i napravio.

samo pitam jer sam čuo u par navrata da se to kao preporuča..

bolje zatvorit egr hah

al o tome već pričamo u drugom topicu

Posted (edited)
kvaliteta naše nafte je dobra ma šta god mi mislili...druga stvar je šta prtljaju po pumpama...stari od žene je neki inspektor kontrolor u Ini i baš se bavi tim sranjima...kvaliteta goriva zadovoljava sve standarde...uveli su strog nadzor na pumpama i gorivo je u večini rusko a ne više iz Libije...mali dio šta Ina vadi sama po Hr i po raznim državama di ima koncesije...Tifon više ne uvozi austrijsko gorivo nego ga pune u Bakru di i dobar dio privatnika puni pošto im je neispativo uzimat gorivo vani...

Moze stari prtljat sta god zeli, kad auto natocim u it osjetim razliku, bas me zanima dali se talijanima cepe egr ventili i slicno....

Na kamionu imamo filter nafte i neki bog koji skuplja vodu, prije par godina kamion je upalio neku lampicu i nije htio upaliti vise.Dosli decki iz Benussija, skinuli taj filter ili kako se vec zove i unutra 2/3 vode 1/3 nafte.

Ozy puno ljudi hvale ovo http://www.sintoflon.com/prodotti/automotive-additivi-dieselclean/

Edited by robert
Posted
Moze stari prtljat sta god zeli, kad auto natocim u it osjetim razliku, bas me zanima dali se talijanima cepe egr ventili i slicno....

Na kamionu imamo filter nafte i neki bog koji skuplja vodu, prije par godina kamion je upalio neku lampicu i nije htio upaliti vise.Dosli decki iz Benussija, skinuli taj filter ili kako se vec zove i unutra 2/3 vode 1/3 nafte.

Ozy puno ljudi hvale ovo http://www.sintoflon.com/prodotti/automotive-additivi-dieselclean/

nitko nije rekao da je u italiji gorivo bolje, ili u austriji ili u njemackoj. ali izmedju pumpi u hrvatskoj NEMA razlike.

Posted (edited)

Sintoflon, da, definitivno moja preporuka... po meni jedino kaj valja i jedino što bi preporučila... ;)

(edit:probala sam na benzincu samo, ne znam za dizela, al na mom autu jedino što je pomoglo)

Edited by Nicol
Posted

ja sam koristio neko sredstvo iz Tas-a, baš danas idem tam pa napišem...

ja sam to stvaio svakih tipa 5000 km u pun rezervoar na BMW-u i uvijek mi je ljepše radio auto ...

na astri neću išta stavljat jerbo je pod garancijom pa me i strah ...

Posted

ja sam davnih dana koristio neki aditiv za ciscenje od castrola.prodavao se u pevecu (samo tam sam ga jos naso)...mirniji rad TDIa i manje je dimio...a znas mog ex golfa ..

zanima me kad ovo citam dal je to i za PD TDI ??

Posted

Uzeo u Baotiću 4kom Elf D-Plus koji je Hans preporučio.

Stavit ću u C220D, Jumper 2.2HDI, Caddy 2.0SDI i IS220d.

Baš me zanima ponašanje i na što će licit EGR-ovi od svih pa napišem.

Posted
ja sam davnih dana koristio neki aditiv za ciscenje od castrola.prodavao se u pevecu (samo tam sam ga jos naso)...mirniji rad TDIa i manje je dimio.

Castrol TDA ?

Nema ga vise nigdje za naci... Ako ga se i nadje, cijena je bezobrazno skupa... :doh:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...