GoranE46 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Kako bile karike, a malo palio i radio normalno, a malo ne?
Sunstorm Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Alfa, imam ti još jednu lagunu za riješiti... Kad da ti je dopeljam... ?
Kiki B Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Mislim da jedva čeka da mu novi Renault uđe u dvorište... a ja baš uzeo i Renaultov kamion! :lol:
Alfaludak Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Kako bile karike, a malo palio i radio normalno, a malo ne? problem je bio prvo paljenje. kad zapali onda se zgrije i onda pali tesko ali upali. kompresija je bila 1c 8, 2c 4, 3c 14, 4c 19. Alfa, imam ti još jednu lagunu za riješiti... Kad da ti je dopeljam... ? nikada vise laguna u dvoriste Mislim da jedva čeka da mu novi Renault uđe u dvorište... a ja baš uzeo i Renaultov kamion! :lol: to ti iz inata radis
Fronius Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ne bi se štel mešat, al prvo uvijek probaš motometrom. Onda tražiš ostale probleme
Alfaludak Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) Ne bi se štel mešat, al prvo uvijek probaš motometrom. Onda tražiš ostale probleme Ne znas kronologiju dogadaja, pa ne mozes znati sta je sve bilo između. A bilo je vjeruj mi svega samo zato STO JA NE ZELIM RADITI RENOLE Na kraju sam se sažalio nad Kikijem pa sam mu morao rijesti ovo..... I adnas mi dodje da mu promjenim glavni kocioni pa evo za nekoliko sati sam dosao i do promjene zubcastog i svega a kamion je RENAULT MASCOT (nikad cuo) Edited February 16, 2012 by Alfaludak
Kiki B Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 I adnas mi dodje da mu promjenim glavni kocioni pa evo za nekoliko sati sam dosao i do promjene zubcastog i svega a kamion je RENAULT MASCOT (nikad cuo) Zato ga sada lijepo upicaniš i onda imaš svakih mjesec dana samo izmjenu ulja i sretan si...
KIMI_1.8T Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 problem je bio prvo paljenje. kad zapali onda se zgrije i onda pali tesko ali upali.kompresija je bila 1c 8, 2c 4, 3c 14, 4c 19. Kak sad nema kompresije, a kazes kad je kiki dosao i da je nakon tvojih 5 sati pokusavanja da upali i to bezuspjesno, upalio na zub i radio "ko sat"? Ko mu je "natocio" kompresiju. Cilindar sa 4 kompresijom na dizlu, nemoze raditi.:no2: Nije to imalo nikakve veze sa kompresijom i karikama, nesto je drugo bilo u pitanju. :no2: Ja bi rekao los kontakt na nekom od injektora ili preveliki back flow na nekom od njih (najcesce kad se injektori ugriju).
Hans Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 a kamion je RENAULT MASCOT (nikad cuo) To ti je Master sa zadnjim pogonom.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now