Kevin Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 zanima me posto se blizi sezona skuterisanja, trebao bi napuniti accu koji je 12v od skutera, mogu li ga putni klemama koje su spojene na auto koji radi na cca cuku vremena?
Alfaludak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 pa za par kuna kupis punjac jeftiniji je od benzina sto ces potrosit lol
scary Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ak punis prek punjaca skini cepove inace ces ih traziti
Marko Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 zast? nebi trebao ak je imalo normalan punjac
SvenDaMan Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 zast? nebi trebao ak je imalo normalan punjac očito da neki imaju iskustva s punjačima za 30kn ja sam više puta punio akumulatore i nikad nije čep letio
mr_G Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 To bi se jedino moglo dogoditi ako ga spoji na auto sa klemama..
KIMI_1.8T Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Akumulatori na skuterima su najcesce suhi i nemaju cepove, a pune se ispravljacima primjerenim za njihovu snagu sa elektronskom regulacijom struje punjenja.
Kevin Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 accu od skutera nema cepove, zatvoreni je tip
lega_os Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 daj...novi akumulator kosta mizerne novce...osim toga,ti akumulatori(prije bih rekao baterija) nisu predvidjeni za punjenje sa klasicnim punjacima. ja imam "mokri" sa cepom koji bi se mogao puniti(na nacin koji ti Kimi pise gore) ali vecina ih nema cepove koje mozes skinuti. Ne mrcvari vec kupi novi i izvan sezone ponekad startaj skutera neka odradi bar na mjestu nesto vremena svakih par dana...
mr_G Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 odeš u čipoteku, kupiš automatski punjač za 150kn i dobro.. Na kleme ga smiješ samo kratko spojiti da upali motor i poslije se provozaj...
Kevin Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 lega, ovaj accu je novi novcati, kupio sam ga pred kraj sezone tako da netreba novi opet kupovat pa makar bio 200kn. nema veze. bum ka probao naputni klemama pa skut pokrenut pa nek se nastavi punit moze thread closed
KIMI_1.8T Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Moj ti je savjet da skines akumulator i das nekom da ga napuni sa adekvatnim punjacem (npr. sevis skutera -Motormania, za njih znam da imaju). Nikako spajati na aku od auta.
scary Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) ima ih za 80-ak kn (mokrih), 120kn na vise suhih ako govorimo o 50ccm .. mokri dolaze uz tekucinu koja se nadolije samo.. ako imas kurblu upali ga na kurblu i vozi se.. nemoj ga ostavljat u leru da radi jer nikad se nece napunit. Edited February 23, 2012 by scary
Kevin Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Moj ti je savjet da skines akumulator i das nekom da ga napuni sa adekvatnim punjacem (npr. sevis skutera -Motormania, za njih znam da imaju). Nikako spajati na aku od auta. ok, tenx :thumbsup:
Lovrek Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 dofuraj meni ili dodji do mene pa ti posudim punjač... kustošija ili knežija, biraj...
Alfaludak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 moj skuter je 2004 god i jos je orginal akumulator u njemu svake godine preko zime umre skroz da ni kontakt nema, spojim ga na punjac za auto na minimalnu amperazu 4-5 sati i to je sve (ni ne vadim ga van ni ne skidam cepove jer ima odusak na sebi) proslo ljeto mi se od (vjerojatno) vibracija otserafila stopica pa sam ga izvadio da ocistim i skuzim da unutra nije bilo niti 20% vode u celijama, nalijo obicnu destiliranu, napunio i evo opet radi! sad je opet mrtav jer stoji nekoliko mjeseci i ne planiram ga palit dok god vani ne bude +15 svaki dan
Ivan_T Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Moze neki linkovi od tih akumulatora za skutere koji su po 100-150 kuna? Yuasini akumulatori su parsto kuna... i jos tako razno razne marke za skutere... ako pricamo o normalnoj dimenziji za skuter a ne onim ultra malenim. hvala.
Dinko Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ti možda govoriš o aku za maxi skutere i ove s direktnim ubrizgavanjem oni su veći i skuplji..klasićni za 50 cc košta oko 100+ kn
Nippon Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 moj skuter je 2004 god i jos je orginal akumulator u njemu svake godine preko zime umre skroz da ni kontakt nema, spojim ga na punjac za auto na minimalnu amperazu 4-5 sati i to je sve (ni ne vadim ga van ni ne skidam cepove jer ima odusak na sebi) proslo ljeto mi se od (vjerojatno) vibracija otserafila stopica pa sam ga izvadio da ocistim i skuzim da unutra nije bilo niti 20% vode u celijama, nalijo obicnu destiliranu, napunio i evo opet radi! sad je opet mrtav jer stoji nekoliko mjeseci i ne planiram ga palit dok god vani ne bude +15 svaki dan Isto i kod mene. Radim tako već par proljeća. I eno ga, živ i zdrav.
Alfaludak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 frend vadi akumulator u stavlja ga ispod radijatora da bude na toplom i svake 2 godine kupuje novi jer mu crkne vjerojatno ti za 100kn kurca ne valjaju
stipe Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 meni je isto original, od 2007me, ovu zimu crkao full, u utorak ga punio i od tad radi bez beda
Pavo Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 lega, ovaj accu je novi novcati, kupio sam ga pred kraj sezone tako da netreba novi opet kupovat pa makar bio 200kn.nema veze. bum ka probao naputni klemama pa skut pokrenut pa nek se nastavi punit moze thread closed ako si kupio novi vjerovatno ga nisi odmah formirao (bez obzira šta je suhi sistem s njim dolazi elektrolit kojeg sipaš u njega) znači ako nije formiran, formiraj ga i stavi na scut i možeš slobodno palit bez punjenja istog...
Ivan_T Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ti možda govoriš o aku za maxi skutere i ove s direktnim ubrizgavanjem oni su veći i skuplji..klasićni za 50 cc košta oko 100+ kn Ja govorim o onom kojem sam orginal dobio, ali nije full malen kao kod nekog drugog malog skutera... :thumbsup: Frend na SR-u ima neki maleni aku...manji nego moj, isto yuasin, i kosta preko 300 kuna...a manji je nego moj... Ja svoj napunim destiliranom vodom, ispraznim ga do kraja....nikakvo punjenje....upalim na kurblu, scoot se vrti na 11 000 okretaja i napuni se zacas sam od sebe i do sljedece zime ga ne hebem :lol::lol::lol: i evo vec 4 godine bez problema... sad ce petu... zato me zanimaju kakvi su to akumulatori od 150 kuna... :thumbsup:
Vlado206 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ja sam kupio novi unibat, 4ah za 108kn s garancijom i dosao sam po njega napunjenog i slozenog... Eto. I stoji od 12mj i samo dam kontakt i pali ko zvrk...
lega_os Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Kevinu nej se srdit pa nisam nist lose mislio...sam startaj onda motor i vozaj se pa ce se sam nadopuniti...ili kupi novi ili nadopuni sa adekvatnim punjacem kisi kisi
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now