Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

copy/pasteam od frendice mail, imaju problema sa Cliom:

http://imageshack.us/photo/my-images/703/img3281c.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/837/img3289o.jpg

Clio II 1.4 75ks, 2000., nakon pregrijavanja zbog kvara termostata počeo trošit vodu. Navodno napravljena reparature glave (bilo je riječi o varenju pukotine koja nije vidljiva sad). Na slikama se vide ostatci spaljenog dihtunga čega teoretski ne bi trebalo bit ako je glava rađena već nakon pregrijavanja. Motor i dalje pumpa crijeva i troši vodu..možda se radi o većoj deformaciji, ne pukotini..

___

Jel vidite vi sta sa ovih slika da je nesto ocito sj*ano?

Najbolje da odnesu glavu na ispitivanje pa vide u cemu je problem..?

Mehanicar koji im je to prije popravljao je rekao da je vario glavu, ja to tu ne vidim?!

Tnx!

Edited by Brklja
Posted

Radio sam 2komada,jedan pregrijan a drugom prdnula brtva.

Koliko sam vidio te glave iskopa antifriz i u mom slucaju brusenjem glave se nije moglo u potpunosti rjesit jedna mala udubina an glavi i tu je predhodno radilo varenje pa se nakon ravnanja glave nije moglo vidit da je vareno.

Koliko vidim taj skroz desno cilindar je nesto čišći nego prva tri.. i vjerujem da upravo na njemu voda ulazi u cilindar...

Kad sam metnuo novu brtvu vidjeh da je i ona neki šrot... prsten oko cilindra je premalih dimezija a materijal isto nece mnogo ki ni tvornicki tj raspast ce se sam od sebe :)

eh još se sjetih da su tu cilindri tj košuljice i svakako bi trebalo izmjerit koliko izlaze van bloka prije negoli krenes stavljat glavu natrag. Jedna od gresaka je okretat radilicu dok je glava skinuta :)

Neradim Renault-a al eto sticajem okolnosti morao sam.. tako da sam rekao samo stvari iz mojeg kratkog iskustva s tim motorom.

Posted
Na 4. cilindru se i vidi da donji dio dihtunga nije dihtao (prsten dihtunga i mjesto na glavi gdje se nalazi taj dio prstena su tamne boje).

To je in on rekao da mu je sumnjivo..

Sta sad da napravi, posalje glavu na ispitivanje/ravnanje ili? Novi dihtung i ostalo ne moramo ni spominjati :)

Posted
izmjeri košuljicu tj cilindar.... moguce da je taj cilindar niži od ostalih...

Taj motor, koliko se sjecam, nema kosuljice, nego je blok u komadu ( gus ).

Posted

Sta sad da napravi, posalje glavu na ispitivanje/ravnanje ili? Novi dihtung i ostalo ne moramo ni spominjati :)

Neznam ko ti je radio strojnu obradu glave, ali glavu prvo treba dati ispitati, pa ako je u redu (ne pusta) , poravnat, OBAVEZNO novi serafi glave i naravno dihtung glave, i to je to.

Za strojnu obradu i ispitivanje, moja preporuka - Božićevič - Savski gaj.

Posted

odfuraj glavu Mladenu(tu na forumu) da ju ispita i složi ;)

jer očito netko prošli put nije nešto dobro složio na motoru :thumbsup:

Posted
Taj motor, koliko se sjecam, nema kosuljice, nego je blok u komadu ( gus ).

e jebga.. moguće... znam da 4orka ima pa mi sve to dođe na isto :)

+ kad se radi glava treba stelat ventile...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...