Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Imam problem vec skoro godinu dana i neznam u cemu je tocno problem.

pri ubrzravanju tj. u prvoj brzini kad krenem pa nakon 30 km/h zvukovi se izgube

i pri usproavanju -30 km/h se pojavljuju

zvuk je kao da su oba lezaja otisla, ali ne ravnomjerni zvuk nego nesto kao da se u osmicu tockovi vrte nemogu objasnit

i majstor kaze, lezaj desni ima lufta, 99% je on,ja uzmem lezaj, zamjenimo, zvukovi isti, cak nisam ni primjetio nikakve razlike opcenito

naravno, kaze on, felge i gume.

reko ok, odem kod vulkanizera u osijek, slucajno i na dizalicu,upali auto i kaze da su mi obje prednje felge krive da idu u krivo. desna je jajasta a lijeva ide u osmicu. mislim u sebi odlicno, nasao problem ali kaze oni ne ravnaju

ja u zupanju, da izravnam, dodjem kod vulk. on skine felgu desnu i kaze da je ravna 100%. lijevu na moje inzstrnje skine i izbalansira i sve kaze ok

i sad nakon toga ja vise neznam sta je dobro a sta ide u osmicu

INACE,sve se pojavilo one iste sekunde kad sam stavio alu felge(jedina razlika alu-celicne sam u ET 37 naspram 51 i 7J naspram 6j) a gume sam rotirao, prednje nazad, zadnje naprijed.195/65/15

Zvukvi dolaze od naprijed.

probao sam nedavno rezervni tocak stavit na lijevi prednji pa onda na desni prednji i zvukovi ostaju...nisam probao oba prednja kotaca skinut i stavit druge jer nemam

primjetio sam sad da preko 120 podrhtava cijeli auto, tocno na naslonu za ruku osjetim tako da stvarno vise nisam pametan.

I da, mozda bih i rijesio nesto da vulkanizeri nisu nesposobni, ja dodjem, reko skinite sva 4 tocka dole i ocu da trazimo sta ne valja platit cu a njima kao da sam im rekao da smisle novi pneumatik bez kaučuka

jel ima veze sto na golfu 5 zadnji tockovi stoje malo ukrivo tj. kolko mi se cini, pa da su se gume potrosile nejednako a ja ih stavio naprijed? meni se to cini

imaju sigurno 30 tisuca prije rotacije i jos 10 tisuca nakon rotacije ali prije tog ih nisam cuo

ustvari neznam, ako tko ima kakvu ideju nek napise pa cemo razmotrit :P

Edited by mariotdi
Posted

imam ista sranja sa svojim leonom, cjeli auto podrhtava. i iskreno nakon potrosenih pa sigurno vise od 15k kn na felge, gume, servise i razno razne djelove, jebe mi se vise. nek se raspadne...

Posted

a gle, mora biti do felgi, ili su krive ili nisu dobro balansirane...

idi do treceg vulkanizera, trazi jos jedno misljenje...

Posted

a gle, mora biti do felgi, ili su krive ili nisu dobro balansirane...

idi do treceg vulkanizera, trazi jos jedno misljenje...

Posted

meni je desna poluosovina davala isto cudne vibracije ( doduse meni oko 80km/h najvise i onda je prestajalo) pa mozda da pogledas poluosovine ?

Posted
imam ista sranja sa svojim leonom, cjeli auto podrhtava. i iskreno nakon potrosenih pa sigurno vise od 15k kn na felge, gume, servise i razno razne djelove, jebe mi se vise. nek se raspadne...

eto sjecas se i sam kad sam lezaj uzimao bas radi toga a nisma nista postigao :D

ja recimo sumnjam na gume ali kako su se u 10 min pokvarile tj,nakon montiranan a alu felge

@ostali - nemam pojma, moram potrazit jos jednog vulkanizera, gume su goodyear 4season 2008 23 tjedan ali tak se ponasaju otkad sam ih rotirao i stavio na felge. dok su na celicnim bile, nisu se cule uocpce auto je bio miran i tih

Posted

Gledaj guma kada se premješta se ispuše i ponovno napuše te uz to ide montaža i de montraža tako da je nekakvo oštećenje koje u prijašnjoj formi nije dolazilo do izražaja je nakon toga došlo do izražaja ( to se često desi starijim gumama-ajmo reći zamor materijala )

Posted

ako si zadnje gume stavio naprijed onda ti je to ako su još ktome u #urcu definitivno.

kolega je prije 2 dana stavio ljetne koje su bile u podrumu treslo isto tak na određenim brzinama i u zavoju.

promijenili zadnje naprijed i obrnuto i to je to zvuka više nema.

normalno je da ove gume što su naprijed imaju više potrošene bokove još ako auto ne sjedi dobro (gdje je guma više potrošena s unutranje strane i li vanjske).

probaj vratiti nazad prednje iza i obratno ako nema zvuka mjenjaj gume.

Posted

sad da ja uletim sa pitanjem,

meni otkako sam montirao ljetne gume natrag na alu, friško balansirane, sve ok, auto vuče u desno malo,

ali je stvar u tome da motanje u desno je lagano na volanu, dok lijevo, duplo jači otpor na volanu...

u zavoj jel...

Posted

mi smo na berlingu imali isti slucaj, identican

na kraju je pukla opruga, nju smo prominili i bilo ok

ipak mislim da tebi nije to :D

Posted

probaj 2 stvari:

1. stavi zadnje gume naprid

2. ako gume nemaju smjer rotacije nego vanjsku stranu stavi livu na desnu

meni ocu kad je stavija 4 nove gume počeja auto vuć na desnu stranu. optika, razne ludosti mene izludija i na kraju stavili desnu na livu i sve ok. turanza su gume i one nemaju smjer rotacije nego oznaku vanjske strane

Posted

Auto ima Abs i gume su vjerovatno krivo pojedene tj na valove malo je malo nisu .Barem sam ja imao takvo iskustvo sa jednim gumam covijek ih je skinuo zato sto su tresle a ubiti gume su ok ali tek nakon nekog vremena i km kada se potrosio taj valaoviti dio na gaznoj povrsini je prestalo tresti .Ako ti to bitno ne smeta samo vozi i sigurno ce prestati .

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...