Mario_S3 Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Ja točim u svoj već 30,000km Mobil 0w40 i nema nikakvih problema, a čitao sam testove u kojima to ulje daje više konja nego druga ulja i ulja drugih gradacija, budem baš našao pa stavim tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 upravo tako....prije mi je ulje bilo na 110 kad bi se ganjao ,a sada je 98-100 znaci to trebam majku mu ugrijanu po ovim vrucinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Ja trpam u svoj 1.8T Fuchs Titan race pro S 10W-50 ulje a svjećice su NGK BKR7E ( stupanj hladnije od stock-a sa gap-om 0,7mm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 znaci to trebam majku mu ugrijanu po ovim vrucinama i fuchs je dobro...ja sam imao neki dug za iskoristiti u Totalu pa se kasnije bacam na Fuchs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Gdje je najbolje staviti senzor za temperaturu ulja...u čep na karteru ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 franjina buba stvarno jebeno dobro.. auto se ne čuje.. tek kad sam se bolje približio, rekoh jesi ti to upalio auto, kaže franje: "da, neka se malo ugrije".. moja faca ono.. :huh: mislim da se s tim uljem ne može pogriješiti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 koja je fora sa onim jeftinim uljima iz Buzina pa vidio kod mek persa isto veliki plakat sa nekim smiješnim cijenama i u getrou i metrou isto ... ja stvaljam u svoj 1.9 cdti shell ultra dizel 5w40 i kaj ja znam kakvo je ... po čemu uopče vidjet/ znat da je ulje dobro ? mijenjam ga svakih 8000-10000 km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 kad je vec o uljima; kakva su ENEOS motorna ulja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charger Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 kvalitetna Grupa III/IV. Samo je cijena kao ulja koja su klasa IV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 znaci ipak bolje nesto tipa Mobil 1 New Life 0W40 ili Castrol Edge Sport 0W40? Samo nekuzim oznaku na novom Mobil.u... SHC Synthese Technology umjesto full sintetike? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charger Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 (edited) U Njemačkoj je zabranjeno reklamirati grupu III ulja ( HC - HydroCracked) pod sintetička jer je Mobil 1 prije par godina tužio Castrol da prodaju grupu III pod sintetiku a to nije. Inače u USA pod sintetska ulja mogu biti sva koji imaju minimalno 5% baze grupe IV tj PAO. Mobil 1 je dobio na sudu i tako da od tada sva ulja moraju biti jasno označena šta su. Synthetic technology ili full. SHC Synthese Technology je Mobilova tehnologija izrade baze, a iz MSDS-a od new life 0w40 se itekako vidi da je ulje 100% sintetika jer HC ulja nemogu postići rezultate tj specifikacije ulja iz grupe IV (PAO). Edited June 20, 2012 by charger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now