Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja točim u svoj već 30,000km Mobil 0w40 i nema nikakvih problema, a čitao sam testove u kojima to ulje daje više konja nego druga ulja i ulja drugih gradacija, budem baš našao pa stavim tu ;)

Posted
upravo tako....prije mi je ulje bilo na 110 kad bi se ganjao ,a sada je 98-100

znaci to trebam majku mu ugrijanu po ovim vrucinama :D

Posted

franjina buba stvarno jebeno dobro.. auto se ne čuje.. tek kad sam se bolje približio, rekoh jesi ti to upalio auto, kaže franje: "da, neka se malo ugrije".. moja faca ono.. :huh:

mislim da se s tim uljem ne može pogriješiti..

Posted

koja je fora sa onim jeftinim uljima iz Buzina pa vidio kod mek persa isto veliki plakat sa nekim smiješnim cijenama

i u getrou i metrou isto ...

ja stvaljam u svoj 1.9 cdti shell ultra dizel 5w40 i kaj ja znam kakvo je ...

po čemu uopče vidjet/ znat da je ulje dobro ? mijenjam ga svakih 8000-10000 km

Posted

znaci ipak bolje nesto tipa Mobil 1 New Life 0W40 ili Castrol Edge Sport 0W40? Samo nekuzim oznaku na novom Mobil.u... SHC Synthese Technology umjesto full sintetike?

Posted (edited)

U Njemačkoj je zabranjeno reklamirati grupu III ulja ( HC - HydroCracked) pod sintetička jer je Mobil 1 prije par godina tužio Castrol da prodaju grupu III pod sintetiku a to nije. Inače u USA pod sintetska ulja mogu biti sva koji imaju minimalno 5% baze grupe IV tj PAO.

Mobil 1 je dobio na sudu i tako da od tada sva ulja moraju biti jasno označena šta su. Synthetic technology ili full.

SHC Synthese Technology je Mobilova tehnologija izrade baze, a iz MSDS-a od new life 0w40 se itekako vidi da je ulje 100% sintetika jer HC ulja nemogu postići rezultate tj specifikacije ulja iz grupe IV (PAO).

Edited by charger

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...