Aureus Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Dakle imam plin na Focusu Landi renzo , nakon 100 000 km i redovnih servisa plin je poceo zezati (trokira i motor nemirno radi ,ali samo na niskim okretajima) i u ler-u . Kad prebacim na benzin , auto jos kratko radi s trokiranjem i poslije toga se umiri do kraja .. i nema daljnih problema... Znam da je plin smrt za dosjede ventila na fordu i imam flash lube aditiv pa me zanima kako provjeriti jesu li ventili osteceni ili nisu ? kako to provjeriti i tko , serviseri plina kazu da jesu i da ce motor izdati brzo (to su rekli prije 15 000 km) ovi u ford ovlastenom gledaju situaciju samo na benzinu i motor im je ok ne izbacuje grekse nikakve ... Dakle tko i kako moze najlakse provjeriti ventile i te zajebancije ili da ne diram nista dok ne "crkne" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Ako su ventili oštećeni, ne bi li motor i na benzin radio loše? Čini mi se da plinaši traže izliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Meni to izgleda kao da plinski injektori rikavaju ili bobine/kablovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Znam da je plin smrt za dosjede ventila na fordu i imam flash lube aditiv pa me zanima kako provjeriti jesu li ventili osteceni ili nisu ? mjerenje kompresije il leakdown test. da ti ne curi neki plinski injektor? il neki injektor ne daje jednaku kolicinu plina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted August 26, 2012 Author Share Posted August 26, 2012 te injektore su pregledali i jedan zamijenili , doduse cudan nacin za provjeru , stisne klijestim dovod plina do injektora i ako se motor pocne gasiti dobar je a ako pocne dodavati gas "preljeva" i taj jedan su zamijenili mislim oko 800 kn ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Da je do dosjeda ventila, imao bi iste simptome i na bengu. Vjerojatno su ti sva 4 injektora počela sliniti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvonimir_G. Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 skini poklopac ventila i izmjeri zračnost ventila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted August 26, 2012 Author Share Posted August 26, 2012 Dakle treba neki strucan landi renzo servis .... btw Zvonimir nisam ni strucan niti imam alat za isto mjerenje, dakle neki jaci servis ili samo ford ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 tesko je mjeriti protok plinskih injektora , pogotovo tocno mjeriti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvonimir_G. Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Dakle treba neki strucan landi renzo servis .... btw Zvonimir nisam ni strucan niti imam alat za isto mjerenje, dakle neki jaci servis ili samo ford ? Svejedno neka ti provjere zazor ventila i ako su ventili previše stisnuti onda imaš problem s ventilima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Svejedno neka ti provjere zazor ventila i ako su ventili previše stisnuti onda imaš problem s ventilima. mislis da mu sjedista ventila propadaju u glavu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 jel i taj motor ima onaj debili sistem da se trebaju komplet stepsle mjenjat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 tehnički gledano ako motor zeza zeza na oba pogonska goriva...ako je krivo samo jedno na tom gorivu su očigledni i problemi vozim godinama na LPG i mogu rec da ili se sistem zaštopao malo ili neki injektor riknuo ili ga jednostavno samo treba servisirat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now