Mramor Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Imam stare gume Eskimo S3 M+S u stvarno izvrsnom stanju: Jako sam ih malo vozio, stalno su bile uskladištene u mračnoj garaži. Zadnji put montirane prije 3 godine. Vozio sam po auto-cesti bez problema, držale su kako treba, sve pet. Nigdje napukle, niti malo, da se odljepljuju... ma ništa. Stvarno izvrsno izgledaju i još imaju preko 6mm mesa. Da li da ih stavljam ove sezone ili ne? Da se razumijemo, ne tražim odgovore: kupi nove. Naravno da su nove bolje. Mene zanima da li mogu ove staviti gore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 stavi,ne razmisljaj bezveze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 stavi ih bez razmisljanja, ali uvijek imaj na pameti kaj vozis Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) po mokrom pazi(općenito na sava-ma) a snijeg nebi trebao biti problem.. Edited October 13, 2012 by pacey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Tocno kak je pacey napisao, cuvaj se kise na njima, i budi svjestan tokom voznje da su vjerojatno otvrdnule malo, al pamet u glavu i vozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 ta zimska sava pogotovo stariji dot je sigurna smrt po mokrom, nemoj stavat jel trošak totaliranog auta je veći od novih guma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 13, 2012 Author Share Posted October 13, 2012 Dobro, to za mokro znam iz osobnog iskustva... meni je samo važno da ne grunu Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOC 323 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 2 mramor: koji DOT su ti gume? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 13, 2012 Author Share Posted October 13, 2012 2001! Ali kraj godine Već su mi prije rekli vulkanizeri da su se malo plastificirale (otvrdnule) ali da su inače dobre, i imaju puno mesa. Po snijegu sam sa njima rovao ko bager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 ja sam proslu cijelu zimu u Lici odvezao na gumama iz 2001, i kako mi se cini i ovu cu, prosao sam kroz mecave s njima, snijeg, led kisu. nikakvih problema, dapace. ako je guma kvalitetna, godine joj malo znace i ako je pazena da se ne vozi ljeti jer ju visoke temperature sjebu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 ja bi to bacio, 11 godina je stvarno previše moje su kraj 2008. (isto S3) i prednje drugi mjesec sigurno bacam i kupujem nove, a nije baš da plivam u lovi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) U jbt ja mislilo ono 2007,2008, ovo nema sanse da bi ja stavio na auto... Edited October 13, 2012 by Misek_Chipsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 13, 2012 Author Share Posted October 13, 2012 gabre, skidao sam najkasnije u 4. mj. i možda su ukupno prošle 10.000km. puno sam rekao. josip, kad su ove bile stare 4 god. ko sad te tvoje držale su ko majka. ali imao sam na drugom autu kleber i te su nakon 4 god. bile puno lošije nego nove. zapravo za smeće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VedranR26 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 ja imam nove, 18/2007 bridgestone zimske i odfurao jednu kod vulkanizera, bile su u podrumu cijelo vrijeme skladištene jedna na drugoj i veli vulkanizer da nema problema s tim ... a moram zimske staviti radi kaska, inace se tak i tak s tim autom ne vozim baš po snjegu, bljuzgi i tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Staviti samo u nuždi kad je baš snijeg na cesti za to budu dobre ostalo ni u ludilu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 S kakvim se gumama ljudi voze po zimi i snijegu ovo je premija ..pripaziti malo po mokrome i nema frke Ako ih budeš prodavao možda imam kupca pa javi :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 13, 2012 Author Share Posted October 13, 2012 Thnx, možda i prodam Trebam mjesta u garaži Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 mislim da je jednako lose vozit se sa jako starom gumom kao i s potrosenom.. afair, nakon 5-6 god iako su dobro uskladistene, gume pocnu gubit svoja svojstva ... grunut vjerojatno nece, ali po kisi, sluzavom, snijegu itd.. bit ce katastrofa. slazem se s killerom da bi mogao imat veliki trosak radi ovih guma, pogotovo jer ide takva sezona gdje je vrijeme lose.. da je ljeto, ajde jos nekako.. po suhom su sve dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Slazem se s ljudima koji misle da nisu gume ok. Ja sam imao michelunke iz 2001 i po kisi je bilo itekakvih sranja, bikako nisam mogao stati. Po suhom sam se normalno vozio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 2001! Ali kraj godine Već su mi prije rekli vulkanizeri da su se malo plastificirale (otvrdnule) ali da su inače dobre, i imaju puno mesa. Po snijegu sam sa njima rovao ko bager. uh to je staro,ja mislio stare 3-4 godine:no2:uglavnom nije preoprucljivo stavljat starije gume od 10 godina, pamet u glavu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Ako je za neki normalni auto nema problema, ako mislis baciti biljezim se meni ce za oplo biti vrhunske, ne zasluzuje bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Dobro, to za mokro znam iz osobnog iskustva... meni je samo važno da ne grunu ok ja imam savu zimsku dot 08 5-6mm profila, nema gore gume po kiši, preko 80kmh je lutrija stat a ulazak u zavoj 50kmh max s mogućnošću nekontroliranog proklizavanja dakle ako se misliš vozit po propisima i uvjek držat dobar razmak između auta ispred možeš stavit btw. inače po suhom su skroz ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) ja imam toyo t1r dot je 09 smece po kisi.......sa savom S3 nemam takvih problema,a dot je isti.... Edited October 13, 2012 by andy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Andy, razumij da ti imas gume iz 2009....to je 3 godine stara guma (vijek guma je 4 godine dok ne pocnu gubit svojstva, pucat ili postajat plasticne)...a on ima 11 godina stare gume... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 proizvođač guma smatra gumu novom unutar 5 godina od datuma proizvodnje, pa do prve montaže, ako su pravilno skladištene. da su tako osjetljive na godine, onda bi se na autima svi gumeni dijelovi razletili nakon par godina, od raznih crijeva, lajtunga, dihtunga itd itd, koji su sigurno od lošijeg materijla nego auto guma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now