Jump to content

Turbo spojen da je stalno otvoren...! Loše ili...???


Recommended Posts

Ovako...dizel auto, s turbinom (ako se GT-15 može nazvati turbinom, ali dobro...) a turbina je upravljana vakuum pumpom odnosno elektropneumatskim ventilima koji tad i tad "povuku" onu polugu wastegatea ili ju otpuste. Inače se to dešavalo na cca 1700 okretaja, tad bi taj solenoid propustio vakuum prema aktuatoru na turbini.

 

Međutim, u međuvremenu je takav isti solenoid koji upravlja EGR-om otišao u vječna lovišta a ja sam onda ispravan solenoid s turbine stavio da upravlja EGR-om (EGR mora raditi ispravno jer inače pali check-engine lampicu i imam safe mod) a onaj neispravni sam samo ukopčao u jack kod turbine ali nisam spojio vakuum preko njega nego direkt s vakuum-pumpe pa se sad wastegate zatvori odmah čim se auto upali i turbina je otvorena cijelo vrijeme.

 

Pitanje je...da li to pri normalnoj vožnji utječe negativno na motor odnosno turbinu...jer mi treba to A do B vozilo još neko vrijeme i ne ulaže mi se previše jer je star i bzvz. Dakle...ne tjeram ga preko 3000-3200 okretaja...vozim se normalno...ali je eto, turbo nonstop otvoren. I da...još jedan detalj. Na tehničkom pregledu ispitivači vole zabiti auto na leru do kraja...na 4000 okretaja...obzirom da sad nema što "isključiti" turbinu na tim nekim okretajima - kolika je šansa da se to sve razleti tamo na stanici za tehnički...?

 

Zadnji put, lani...taj solenoid od turbine je bio spojen i radio je ali nije radio ovaj od EGR-a i bacao je u safe mod često...pogotovo kad radi u leru par minuta. Tako je i napravljen tehnički lani, s check-engine lampom i safe modom...jedva se auto popeo s onih valjaka i nije htio preko 3200 u leru...ekotest savršen, haha...žačađenje nula (kako će ga i biti kad nema ništa nafte) lol...ali je srao ispitivač da mu sljedeći put ne dolazim s lampicom.

Link to comment
Share on other sites

Neces imati boost, dimit ce vise i trositi.

 

Imam boost, ne dimi, troši normalno koliko bi trebao (5.5-6 litara) ali je eto, sve spojeno direkt kod turbine, ona polugica je uvijek povučena, vakuum ju povuče čim upalim auto...a inače bi ju povukao tek kad bi to solenoid "htio"

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...