Rajmond Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Kod mene je pranje 100kn. Danas smo oprali ravno 40 autiju. Da li su svi bili savršeni, mislim da je to ne moguće, ali je ukupno gledajući oprano bolje nego kod drugih. 100kn nije skupo, možda je skuplje negdje drugdje platiti 80kn. Sve zavisi koliko si zadovoljan i koliko koštaju preparati s kojima se radi. Kada ti mi namažemo gume, one su crne još 15 dana, bez obzira na kišu. Koliko vama traje crnilo za gume? Ako netko nije oprao auto mjesec dana i vozi se s njime svaki dan, uz to je i neuredan, pa sigurno da mu auto neće ispast beba za 100kn. Neka dođe opet za 7 dana i biti će kao nov. Postoje tepisi prtlajžnika koji se ne mogu dobro usisati, da li ih usisavao 4 min ili 4 sata, razlika bi bila vrlo mala. Šta se tiče felgi, neke moraju ispasti kao nove, a neke ne moraju. Ako se voziš po soli i ne pereš auto, zašto mislite da bi jednim pranjem nakon dugo vremena trebale biti kao nove? Svakom auto se pristupa na individualna način kod mene u autopraonici. Danas smo CL600 za 50 kn oprali auto izvana (50kn je cijena vanjskog pranja), usisali 4 mrvice sa prednja 2 tepiha i oprali staklo vozačevih vratiju iznutra. Vidiš da čovjek drži do auta, stalan je klijent, tada ti nije teško napraviti još dvije sitnice gratis. Na kraju je ostavio 50kn manče. Ipak je on R.J. Ako dođe auto koji je svinjac, takav auto ne može izaći van kao nov! Ja nemam vremena njemu se posvetiti 4 sata, a nisam ni lud da ga radim 4 sata za 100kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunstorm Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 (edited) Prijatelju, imao sam autopraonu i znam što pričam...Nije mi teško dati 100 kuna ako se odradi posao kako treba... Inače ga perem sam min 1 tjedno, ali sam prehlađen, i nije mi se cupkalo po hladnoći 2 sata da ga ulickam...Niti sam neuredan, niti mi je auto prljav stalno (jer je jako dobro održavan i često)...U autu se ne puši, ne pije, ne ševi... :lol: Što se tiče crnila za gume...Miješam med.glicerin u 60:40 omjeru sa vodom, i drži min tjedan dana... Tepih prtljažnika nije težak za usisavati, siguran sam jer sam ga sam usisavao dosta puta sa mnogo lošijim usisivačima nego koje oni imaju tamo... Felge nisu nove, ali nisu ni stare,...Imaju cca 3 godine, i nitko nije rekao da one trebaju biti nove, nego nisu oprane... Tamo gdje je prošao sa mlazom od miniwasha su čiste, a tamo gdje nije ima crnog od kočnica koliko hoćeš... I što se tiče soli i snijega, kad padne snijeg, auto je na pranju svaki dan... tj tuširanju, da se skine sav snijeg i sol s njega, i sa felgi... Stakla su puna šara, i "usjajena su" (neznam kako bi to drukčije rekao-ima 100 šara, i sve se presijavaju)... Kao što sam i prije rekao, unutarnji retrovizor nije ni taknut, vanjski su samo prebrisani, nisu očišćeni da ne ostanu fleke po njima, auto je pun fleka od loše kanebo krpe (ili koju god već korist-ne skuplja im vodu dobro, unutrašnjost nije dobro obrisana, i ostali su oni sivi tragovi po tapecirunzima od vlažne krpe...A da ne spominjem ni da nije premazana unutrašnjost s ničim-to nije toliko ni važno ako se dobro prebriše...Pedale nisu taknuli, niti su kasnije curke obrisali... Edited December 20, 2008 by Sunstorm Link to comment Share on other sites More sharing options...
maticCRO Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 daj hebovas 100kn je daleko previse za nakraju krajeva obicno komplet pranje,1.jer ima dosta praona koje naplate 70 il 80kn,tu na jarunu kod mene lik naplacuje 70kn komplet,nebitno yugo45 il cadilac escalade,neki dan susjed ga dofuro i 70kn je cifra.a sam operes auto za max 30kn u spanskom npr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 100kn za pranje auta.. to je samo za lijenčine sa viškom para u džepu. rajmond - oprali ste 40 auta u koliko sati? 12h recimo, to je prosječno 3.3 auta o satu... to je satnica od cca 330kn.... fino... najviše mi je žao dat novce upravo u praonicu, jer ga nabolje definitivno sam operem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Pa nakon niza ovakvog šugavog vremena i naslaga na autu da se boja više ne prepoznaje rađe dam tih 80-100 kn za pranje nego ubiti 40-ak kn u samoposlužnoj i izgubiti par sati i živaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomo Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Prek ljeta mi nije bad oprat auto ... Ali sad?! Pa nema sanse da se smrzavam i drkam po autu... Dam ljudima da mi operu, odem na cugu, platim, ostavim tringelt i cao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lim@ RS Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 100kn za pranje auta.. to je samo za lijenčine sa viškom para u džepu. rajmond - oprali ste 40 auta u koliko sati? 12h recimo, to je prosječno 3.3 auta o satu... to je satnica od cca 330kn.... fino... najviše mi je žao dat novce upravo u praonicu, jer ga nabolje definitivno sam operem. Da samo sta si ocito previdio da to nije negova zarada, niti je njegova oasobna satnica. Nego je od cijele autopraone, koliko god ih radilo u nutra, racunajuci da netko mora voditi i papirologiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 sve stoji znam ja koja je satnica i od čega... i opet je to jako fina lova. Sad kužim zašto se toliko praona otvara non stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 jebateee, citan i nevjerujen kakve vama sve pizdarijice smetaju na autu, e nemogu vjerovat... pa nije auto case pijati i pribor sa koima jedes i s akojih jedes, auto je *ebeno auto... kakve veze uma jel ima il nema tocku od kamenca na retrovizoru, stvarno ste babe ... e i ono da max sjebano i sporko auto neces prat 4 sata za 100kn, trebao bi... ja sam za 200kn prao jahtu bila ona potpuno cista i trebalo je samo preletit i isprat vodom, ili je morao kompletno cjelu oprat arfom i spuzvicom 5 za 5 cm 5h... to je rizik poslovanja, jebiga... i naravno da mi covjek nebi nista reka sta bi ponekad ostalo par tockica od kamenca na brodu ili na staklu, obicno nije al i se nebi nista reklo... e jos nesto, bilo je klienata koji bi doveli potpuno cist brod, platili pranje, sjeli u restoran i rucali i iz restorana gledali kako prees brod, dakle ponavljam brod je i onako bio cist, jos je opran jedanput, i kad rucaju gospoda dodju jos jedanput, plate, i onda ti rreknu da ga operes jos jedanput... gledas onako zbunjeno, pa sta ne valja brod je savrseno cist, ne ne, oni ce platit jos jedanput samo brod operi jos jednom, reko dooobrooo ... nego da se vratim na temu ... zasto uopce perete auto kad je ovako hladno? cemu, i onako vani pada kisa, snjeg puno je blata, neces napravit 100m iz praone i bit ce cjeli sasran ... ono to ne kuzim Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Radio sam u autopraonici i mogu rec da se ovi skuplji auti najlakse peru. audi, mercedes, skuplji vw-i imaju one finije tkanine iz kojih mrvice doslovno same ispadaju kad pređes usisavacem. Uzitak su za ciscenje;) A ovi stariji uati, jeftiniji sa grubim tkaninama tkz. robusnim su sranje zivo za ocistit. Mrvice propadnu u ono grubo i nema im van A za felge treba samo strpljenja i pedantnosti. i kvalitetno sredstvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Što se tiče crnila za gume...Miješam med.glicerin u 60:40 omjeru sa vodom, i drži min tjedan dana... Ne piši gluposti, niti da staviš čisti glicerin ne može toliko preživjeti, a da ne govorim o kiši:no2: rajmond - oprali ste 40 auta u koliko sati? 12h recimo, to je prosječno 3.3 auta o satu... to je satnica od cca 330kn.... fino... 8 sati:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Radio sam u autopraonici i mogu rec da se ovi skuplji auti najlakse peru. audi, mercedes, skuplji vw-i imaju one finije tkanine iz kojih mrvice doslovno same ispadaju kad pređes usisavacem. Uzitak su za ciscenje;) A ovi stariji uati, jeftiniji sa grubim tkaninama tkz. robusnim su sranje zivo za ocistit. Mrvice propadnu u ono grubo i nema im van A za felge treba samo strpljenja i pedantnosti. i kvalitetno sredstvo Prvi dio je točan, ali za felge ti ne stoji priča. Čistoća felgi ovisi najviše o kvaliteti felge. Bmw ima najgore felge, totalna nekvaliteta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 mislis bbs a ne bnv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 daj hebovas 100kn je daleko previse za nakraju krajeva obicno komplet pranje,1.jer ima dosta praona koje naplate 70 il 80kn,tu na jarunu kod mene lik naplacuje 70kn komplet,nebitno yugo45 il cadilac escalade,neki dan susjed ga dofuro i 70kn je cifra.a sam operes auto za max 30kn u spanskom npr Oko mene autopraonice peru ili su prale za 60-80kn. Sada su se zatvorile. Kako opereš auto za 30kn, šta dobiješ/napraviš za te novce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maticCRO Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) lol josey kaj ti neperes auto onda od npr. 11.mjeseca do 3.??wtf?kao prvo bude recimo 2tjedna bez kise,tak da auto moze bit cist bar tjedan dana..a kaj se tice pranja jahti zaredom 2 il 3put,ma to su tebe pronasli neki gay luka i borna da te iskoriste haha nhf edit @ rajmond: mislio sam na ovo pranje samousluzno,ubacim 10-15kn za pjenu,10kn za ispiranje,i 5kn za usisavac unutra,ok nemres unutra sa usisavacem sve rjesit sigurno,al izvana ga operem skoro kao u praoni pravoj Edited December 21, 2008 by maticCRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 ovi sa jahtama nisu pederi, neg su snobovi, premda je i pedera bilo... snob jednostavno hoce da se vidi da je dosao u marinu i da se pere njegov brod, i da se cjali dan pere, i nije bed... jos ti donese pun najlon hladnih piva samo da sto sporije operes ... istina bezzajebancije mato care, prosle godine tocno god dana nisan opra auto tj od rujna do rujna a predprosle da, od negdi studenog do ozujka i onda ono sunce u trecem misecu za vikend te bas mami da izidjes van i peres auto cilo popodne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) @ rajmond: mislio sam na ovo pranje samousluzno,ubacim 10-15kn za pjenu,10kn za ispiranje,i 5kn za usisavac unutra,ok nemres unutra sa usisavacem sve rjesit sigurno,al izvana ga operem skoro kao u praoni pravoj Dakle, potrošiš 25kn Kod mene vanjsko pranje košta 50kn. Za 50kn mi ti operemo auto izvana, prebrišemo ga, operemo felge, stakla ti očistimo izvana (papir i sredstvo za pranje stakala), prebrišemo sve pragove (otvoriš sva vrata/bunker i brišeš prag do brtvene gume), namažemo gume (sredstvo za gume je od Valvoline igl ef jedan, 3,79lit košta 320kn, spremo na uporabu/ne mješa se sa vodom). Vanjsko pranje za 25kn se po meni ne isplati. Za mene ako auto nema namazane gume, kao da nije ni pran. Nikada staklo ne može biti čisto ako ga ne prođeš sa papirom i sredstvom za pranje stakala. Ako želiš da lak djeluje čist, treba ga prebrisati, a ne da sve iscuri iz retrovizora i auto bude ne fleke. Uz sve to pribroji da ćeš se malo i pošpricati i još moraš sve sam raditi. Rađe bih dao tih 15-25kn više i imao čist auto. Unutarnje pranje košta 50kn. Sve plastike se prebrišu vlažnom krpom, ako je potrebno neki detalj se i kemijski napravi. Usisava se sjedala i tepihe. Rade se stakla iznutra, retrovizor i ogledala na zaštitama od sunca. Premazuje se odmorište za nogu, plastičan prag na kolonama i bunker. Automobil izlazi čist i osušenih retrovizora za 100kn Edited December 21, 2008 by Rajmond Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunstorm Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ne piši gluposti, niti da staviš čisti glicerin ne može toliko preživjeti, a da ne govorim o kiši:no2: Nemoj me učiti, i ti ne piši gluposti... pozz...:thumbsup: Ovo nije rasprava između nas dvoje. nego sam iznio svoje mišljenje o pranju...Auto je katastrofalno napravljen, i da si ti nekome takav auto predao za 100 kuna koji si mu uzeo, zanima me kako bi ti stranka reagirala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maticCRO Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 raymond vjerujem da auto izadje nakon 100kn pranja izgleda cisce/ljepse u svakom pogledu u usporedbi sa DIY pranjem za 15min,ja sam samo htio rec da ima praona,bar u zg,gdje sve to naprave za 70-80kn,al kuzim da se svake godine ili dvije il kolko vec cijena digne za 10kn,nema frke,al ipak se znaci moze ustedit 10-20kn ak se raspitas za cijene/kvalitetu,eto samo to.a kaj se tice mazanja guma,apsolutno se slazem,izgleda odlicno,zato i perem auto cesce u praonama nego sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 godinama sam (7 godina) prao aute u samo praoni GEOTERM i placao kompletno pranje 120 kuna, bio sam nezadovoljan u 30% slucajeva ali placao sam potpisom pa nisam gledao toliko damir(punto) mi je oprao auto i tada sam shvatio da sam debil placao za kurac od posla jednom tjedno po 120 kuna ali ja kad perem auto, jednom godisnje sve van i sve tepihe sa kemijom, siceve također i to je to ja na dan 40 puta uđem i izađem iz auta, u zamazanom radnom odijelu, prasnjav, jednostavno auto mi sluzi za posao i zamazan je ko svinjac. ALI izvana skoro svaka 2 dana preletim miniwashem jer mi je sijelo vrijeme prikopcan i u struji, samo uzmem i isplahnem u 3 minute i izvana i odispod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Nemoj me učiti, i ti ne piši gluposti... pozz...:thumbsup: Ovo nije rasprava između nas dvoje. nego sam iznio svoje mišljenje o pranju...Auto je katastrofalno napravljen, i da si ti nekome takav auto predao za 100 kuna koji si mu uzeo, zanima me kako bi ti stranka reagirala... Nisam ono prvo pisao o tebi i tvom autu...ali za glicerin stoji, pa to je najlošije sredstvo za gume Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) raymond vjerujem da auto izadje nakon 100kn pranja izgleda cisce/ljepse u svakom pogledu u usporedbi sa DIY pranjem za 15min,ja sam samo htio rec da ima praona,bar u zg,gdje sve to naprave za 70-80kn,al kuzim da se svake godine ili dvije il kolko vec cijena digne za 10kn,nema frke,al ipak se znaci moze ustedit 10-20kn ak se raspitas za cijene/kvalitetu,eto samo to.a kaj se tice mazanja guma,apsolutno se slazem,izgleda odlicno,zato i perem auto cesce u praonama nego sam. Cijena ovisi o cijenama sredstava koje koristiš za pranje. Ma-fra supermafrasol, sredstvo za predpranje prije 3 godine 20lit kanta je bila 700kn, sada košta 960kn. Nekada sam gume mazao sa glicerinom, 1lit 12kn i još je razvodniš, a sada Eagle F1 tyre dressing 84kn/lit spremno za uporabu. Neke autopraonice uđu u sustav pdv-a, pa dignu cijenu Edit: kupovao bi bačvu od 200 litara glicerina direktno od proizvođača. Edited December 21, 2008 by Rajmond Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boky Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 ja znam da ako auto praona kojoj platis kompletno pranje ne opere ona stakla na zastitama za sunce i ne isprazni obje pepljare ( naprijed i nazad ), onda je sve ostalo takoder za kurac... to mi moje iskustvo s pranjem u auto-praonama govori... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 (edited) Nevjerojatno kak je ljudima teško "smočit" malo ruke i oprat si auto u španskom za 10kn ručno sa kompresorom, fino ide topla voda pod mlazom i sa šamponom, skida sve živo i uvijek ćeš si pedantnije sam oprat felge primjerice nego ti ih operu ovi u praoni jer im se jednostavno ne da zajebavat jer puno vremena uzima .. ja ih pošpricam prvo sa bilokojim preparatom za čistit felge i onda sa mlazom operem i ko nove su ! vidim krize kod nas nema, ak je nekom 90kn dat da ti operu auto normalno, onda bit će da sam ja sirotinja kad mi je to bacanje novaca To je drugo ako ideš na unutarnje a nemaš mogućnost doma si sam oprat auto iznutra kao ja recimo ... Edited December 21, 2008 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lim@ RS Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 U zivotu sam mozda svega 5 puta platio pranje auta. Nekako mi cini zadovoljstvo nakon pranja. To mi je kao da si pozovem kucnu pomocnicu... da malo stolariju oriba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now