Coupe VD Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Goertosing...neces vjerovati sto sam napravio i u kakvo sam stanje doveo tamnoplavu Opel Astru G (2k lak...nemetalik...obican) koristeci samo P2000, P3000 vodobrusni, Hempel Marine pastu, Sonax 3 pastu i dva pada koja su dosla s polirkom od 300 kuna. Rezultat je bio tu...od pottpuno zapustenog i zamatiranog (apsisalog) plavog auta sam dobio sjajan i uglancan tamnoplavi auto, kakav je bio prije 10 godina. Naravno da to nije "posao" ali rezultat nije izostao jer sam pazio sto i kako radim. Dobar dio posla sam odradio na ruke...posebno finish i brisanje eventualnih ostataka paste. Na to sam mislio...jer da sam dao 200-300 eura za opremu koja ce se koristiti 2x godisnje bi mi bilo zao. Ovako sam utrosio 300-tinjak kuna i podigao vrijednost auta 200-300 eura. E da...i farove sam sredio...a u kakvom su stanju bili i koliko pozutjeli bolje da ne pricam...samo cu reci da sam ih morao poceti raditi sa P280...jer je i P400 bio prefin. Dakle...ne mozes se ozbiljno bavit detailingom bez prave opreme...ali si mozes osvjeziti malo crvenu ili plavu ili zutu Corsu ili Pola iz '98 i razlika prije/poslije ce biti nebo i zemlja...i bez vrhunske opreme.
Raptor6767 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Najlijepše je raditi na zapuštenim i brutalno neodržavanim autima jer rezultat ne izostane. Moj crveni Audi 100 Avant iz '92 je imao akrilnu boju i auto sam svake godine "polirao" sa Eagle One Carnauba Cleaner WAXom - nakon "politure" prvih 4-5mj je izgledao kao nov - doslovce. Bio mi je takav gušt polirati taj auto zato jer je lak bio loš i UVIJEK je bio brutalan rezultat. Ekipa je prvih 2 godine ispred zgrade mislila da auto ide na Hrelić i u prodaju pa ga se zato lakiralo. A polirao sam sa vatama, brisao također.
Dinko Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 točno..što je gori lak/akril to je bolji rezultat jel šta god da napraviš je bolje nego je bilo..,al kad bi išao taj završni posao uspoređivat s pravim pastama onda bi tek vidio da nisi napravio ni pola..
Raptor6767 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 (edited) Evo, uspio sam iskopati sliku ispoliranog Audija (samo je razlika bila u tome šta je ovo posljednja slika, baš prije primopredaje susjedu - pa sam mu ga i ispolirao ): Evo, gdje nije tuklo toliko sunca: Žao mi je da nemam prije/poslije neku sliku, posebice usporedbu blatobran vs hauba (polirana). Edited April 24, 2013 by Raptor6767
Goertosing Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Rene, to izdaleka izgleda super bez obzira polirao ili ne trebaš stavit detalje prije/poslje
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now