Jump to content

Recommended Posts

Posted

Goertosing...neces vjerovati sto sam napravio i u kakvo sam stanje doveo tamnoplavu Opel Astru G (2k lak...nemetalik...obican) koristeci samo P2000, P3000 vodobrusni, Hempel Marine pastu, Sonax 3 pastu i dva pada koja su dosla s polirkom od 300 kuna. Rezultat je bio tu...od pottpuno zapustenog i zamatiranog (apsisalog) plavog auta sam dobio sjajan i uglancan tamnoplavi auto, kakav je bio prije 10 godina. Naravno da to nije "posao" ali rezultat nije izostao jer sam pazio sto i kako radim. Dobar dio posla sam odradio na ruke...posebno finish i brisanje eventualnih ostataka paste. Na to sam mislio...jer da sam dao 200-300 eura za opremu koja ce se koristiti 2x godisnje bi mi bilo zao. Ovako sam utrosio 300-tinjak kuna i podigao vrijednost auta 200-300 eura. E da...i farove sam sredio...a u kakvom su stanju bili i koliko pozutjeli bolje da ne pricam...samo cu reci da sam ih morao poceti raditi sa P280...jer je i P400 bio prefin. Dakle...ne mozes se ozbiljno bavit detailingom bez prave opreme...ali si mozes osvjeziti malo crvenu ili plavu ili zutu Corsu ili Pola iz '98 i razlika prije/poslije ce biti nebo i zemlja...i bez vrhunske opreme.

Posted

Najlijepše je raditi na zapuštenim i brutalno neodržavanim autima jer rezultat ne izostane.

Moj crveni Audi 100 Avant iz '92 je imao akrilnu boju i auto sam svake godine "polirao" sa Eagle One Carnauba Cleaner WAXom - nakon "politure" prvih 4-5mj je izgledao kao nov - doslovce. Bio mi je takav gušt polirati taj auto zato jer je lak bio loš i UVIJEK je bio brutalan rezultat. Ekipa je prvih 2 godine ispred zgrade mislila da auto ide na Hrelić i u prodaju pa ga se zato lakiralo. :)

A polirao sam sa vatama, brisao također.

Posted

točno..što je gori lak/akril to je bolji rezultat jel šta god da napraviš je bolje nego je bilo..,al kad bi išao taj završni posao uspoređivat s pravim pastama onda bi tek vidio da nisi napravio ni pola..

Posted (edited)

Evo, uspio sam iskopati sliku ispoliranog Audija (samo je razlika bila u tome šta je ovo posljednja slika, baš prije primopredaje susjedu - pa sam mu ga i ispolirao :D):

P6030142.jpg

Evo, gdje nije tuklo toliko sunca:

P6030143.jpg

Žao mi je da nemam prije/poslije neku sliku, posebice usporedbu blatobran vs hauba (polirana).

Edited by Raptor6767

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...