Sasaa Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Da li netko zna gdje se moze kupit ili da mi netko napravi cijev od karbona, duzine 2m, trebala bi mi 2 komada. Promjera 45-50mm, debljina stijenke 2mm ? Trazio sam po ebayu, ali nisam nista pametno nasao. Samo modelarske dimenzije, metar duzine i 20mm promjer, a to mi nikako ne odgovara. Zahvaljujem na pomoci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Zašto mora bit od karbona? Kako si izračunao da mora bit 2mm stijenka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 Treba mi bit lagana i kruta cijev, da nema piganja. Nisam racunao nista nego sam vidio sta se vani upotrebljava za tu namjenu. Treba mi to za "rig" koji stavljam na auto dok fotkam. Trenutno upotrebljavam 35mm aluminijsku cijev (2 sekcije od 2 komada) iz Bauhausa, krak koji je van auta je 2metra dug, i na njega je objesen nosac za fotic, fotic + objektiv tezine cca 2,5kg. Aluminijska cijev mi se dosta piga i dolazi do nezeljenih pomicanja fotica pri snimanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Mislim da ti tako nesto imaju one male jedrilice kao jarbol probaj se raspitati malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 Imaju u pravu si, pokusavam to naci i posudit za probu, pa vidjet da li ce funkcionirat. Jarbol od daske za jedrenje ili klase optimist, to bi mi mozda rjesilo problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 daj se javi bubinju on je nekad davno imao takve cijevi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Treba bolje iskonstruirat i pričvrstit. U strojoprometu imaš alu kvalitetniji i svakako veći promjer cijevi. Za karbon: http://www.woolmer.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=3_63 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 Pricvrceno je jako dobro... sa time nemam problema. Koristim 2 vakumska lijepka koji svaki ima nosivost od 15kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 nazalost ja sam je imao, potraziti cu ti ali mislim da sam je bacio kada sam imao ciscenje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 imas koju sliku tog riga saša? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 http://www.njuskalo.hr/surfanje-ronjenje/windsurf-komplet-oglas-8622785 pa pili na potrebne dimenzije zvrcni neki windsurf klub, oni obicno imaju starih, potrganih jarbola pa mozda bude i jeftinije Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesko Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Ima jedna firma u Umagu koja proizvodi štapove za pecanje i dijelove za surf od carbona,pa ti mogu pitat koliko bi te to koštalo,imaju svakakvih cijevi,ja sam uzimao za auspuhe (one ovalne) za par motora sam radio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 (edited) imas koju sliku tog riga saša? imam... evo jedan RAW sa fotkanja jednog forumasa Sastoji se od: - Manfrotto pump cup 2 komada (F1000 avenger ili F1100) - Manfrotto super clamp 035 - 3 komada - Manfrotto 244 Variable Friction Magic Arm with Camera Bracket (to ne vidis na ovoj fotki, na to se postavlja fotic) ali ovako izgleda - 2 x 2m al. cijev 35mm debljine (koja mi je najslabija karika u tom setupu) Edited July 20, 2013 by Sasaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 Ima jedna firma u Umagu koja proizvodi štapove za pecanje i dijelove za surf od carbona,pa ti mogu pitat koliko bi te to koštalo,imaju svakakvih cijevi,ja sam uzimao za auspuhe (one ovalne) za par motora sam radio. Ako ti nije problem saznat cijenu ili mi proslijedi njihov kontakt, pa se sam raspitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesko Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Ako ti nije problem saznat cijenu ili mi proslijedi njihov kontakt, pa se sam raspitam. Vidjet ću ti u ponedeljak,to je jedna talijanska firma i ne prodaju materijal,porazgovarat ću sa sekretaricom od gazde šta se da riješit:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 ako ce bit od karbona preporucam da se ispuni PU pjenom(lagana je full a ucvstit ce gro cijev) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 @sasa-jako jednostavno mi sve to skupa zvuci/izgleda...mozda se upustim u slaganje riga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 (edited) Nista komplicirano, meni je ovo druga verzija, prvi put sam imao one lijepke za staklo iz Metroa, pa smo njih modificirali, ali nije tamo bilo srece sa vibracijama, sa podesavanjem fotica, pa se svako malo odlijepljivalo. Ali za cca 400-500kn sam sve uspio slozit i da se kombinirat sa time. Ovo sad je ipak malo vise profi oprema u igri, i sve skupa su me dijelovi ispali oko 3,000kn, sad jos samo da posteno rijesim tu cijev. Gotove rigove prodaju od 1000USD na dalje, a u principu svi ti koriste ovo sta sam uzeo, samo se skidaju etikete sa Manfrotto proizvoda. Goertosting ti moze slozit dobru cijenu na Manfrotto. Vise imas kasnije zafrkavanja sa obradom i photoshopom, rig sklopis i montiras na auto za 10-15 min Fotic imas, "tjunerski" sirokokutni objektiv imas, treba ti jos daljinski za fotic, i kakav ND filter ako mislis koristit rig po danu. Edited July 20, 2013 by Sasaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jobuljan Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 Definitivno probaj nać neki slomljeni jarbol za widsurf. Jer mi se čini da to savršeno odgovara tvojim potrebama, a sigurno ih gore po rijeci/krku ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now