maredo Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Imam Peugeot 106 iz 1998. sa, pazi sad, 46000 km, znači više stajao nego vozio Auto ponekad malo zacukiva, ne previše i prejako ali se osjeti, nema baš skroz uglađen rad Svječice su OK, filter benzina, ulja, zraka i ulje su novi...prije nego počnem eksperimentirati sa kablovima nekaj bi natočil u benzin za čišćenje. E sad, kaj bi preporučili...ali ono baš sa čime ste osjetili neku promjenu na autu, a ne rekla kazala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Nikakvi aditivi, to je sve prodavanje magle. Očistiti uzv injektore, ali računaj i na dobru šansu da će nakon toga prokapati. Ja bih na tvom mjestu prvo promijenio kablove i bobinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Ja ti mogu rijesiti sintoflon ako hoces, frend je stavio u audia a4 diesel i veli da mu auto radi mirnije i bolje, nesto malo manje trosi i kaze da mu malo bolje prima gas Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Testiraj lambda sondu. Ja sam tako uzeo Nissan Micru 2005 sa 32kkm. Sve sam promijenio (sviječice, filteri, ulje). Bacao mi je grešku na motoru i na kraju je bila lambda sonda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 jes, tako bilo na djedovom od stajanja i kratkih relacija. Ociscena lambda i ko nov. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted August 12, 2013 Author Share Posted August 12, 2013 Ja ti mogu rijesiti sintoflon ako hoces, frend je stavio u audia a4 diesel i veli da mu auto radi mirnije i bolje, nesto malo manje trosi i kaze da mu malo bolje prima gas Nisam mislio na nekaj kaj stvara keramički film na motoru za mirniji rad i dulje trajanje motora nego nekaj kaj protjera mikro smeće aka ga ima Auto je single point 1.1 60 KS motorić Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Ovaj je sve u jednom, za ciscenje sustava za ubrizgavanje i svega kroz sto ide gorivo, a ujedno i ostavlja zastitni film Link to comment Share on other sites More sharing options...
jady Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 mozda glupo pitanje.....kaj ne zastopava onda i filter nafte?? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 (edited) Ja sam to radio na fici, golfu 3, lupu... u biti meni je savjetovano da prije servisa ispustim staro ulje i ulijem to za ciscenje. Vozim se 100tinjak km i onda se ispusta to ulje, sipa normalno i mjenjaju svi filteri itd. Poslije tog za ciscenje svaki je auto puno manje rondao a usudio bi se reci i da je potrosnja pala... A ovo ulje za ciscenje kada sam ispustao...pa to je horor na sto je izgledalo... Ostala mi je mozda ambalaza negdje ne polici pa napisem koje je to sto sam koristio Edit Sad sam tek skuzio da trazis za gorivo a ne ulje... Edited August 12, 2013 by gmajna Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Evo..danas natankao pun rezervoar na Pugu i puknuo unutra neki Liqui Moli injection cleaner... ...i može reći ko kaj hoće ali nakon samo 20-ak km auto ide bolje, najbolje se kuži u vožnji bi-nebi u koloni, npr. treća brzina 50-ak km/h tu je nekako lagano štuckao i zacukivao, sada toga nema. Pričal sa mehom u firmi o nekakvom aditivu i veli on da je dobil od dobavljača dijelova taj cleaner i da mu samo stoji na polici jer nemamo benzince i dal mi ga je...bumo vidjeli za stotinjak km, valjda se ne budu ventili rastopili Govorim o ovome: http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5110.html?Opendocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted September 17, 2013 Share Posted September 17, 2013 drugi puta gledaj da u rezervoaru imas 10-15lt pa onda stavi aditiv i vozi dok skoro ne stane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 Bilo je u rezervoaru cca 15 litara, ulio aditiv i onda do vrha benzin da se promiješa..piše da je za do 70l benzina, a rezervoar je 45l, bilo me malo frka na malu količinu zamiješati...jel bi rezultat bio bolji ili bi mogao nekaj zasrati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now