Jump to content

Namjestanje gewindi

Recommended Posts

Znaci opterecenje na zadnje kotace se povecalo kod dizanja prednjeg kraja. Posto se masa auta nije menjala, to znaci da je opterecenje na prednji kraj palo.

Odlicno, da li to znaci da su opruge straga jace nego spreda na tom autu kojem ste mjerili

I nije to dilema, dilema je samo tebi , ja znam dovoljno mehanike da to razumijem onako kako je

• Replies 365
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ok ...........

Ali mogao si odgovoriti na pitanje?

Ako se prednje moraju rasteteretiti 30mm da bi se zadnje stisle 8mm znaci da su mekse, a jel jesu ?

Ne, idemo ispocetka.

Znaci na zadnjem kraju se opruga stisnula jer se povecalo opterecenje. Normalno na prednjem se izduzila. Ali nije se izduzila za 30mm. Ne dize se auto tako da se opruga izduzi, nego se pomakne kraj opruge.

Znaci kada spustis auto za 5cm naprijed i iza, onda su opruge iste duljine. Samo si kraj opruge pomaknu za 5cm.

Samo ćete na kraju nama laicima napisat razumnim jezikom što, kako, i koliko je bolje.. :):P

Pa dominik tvrdi da je za drag race uvijek bolje dizati taj kraj di ti je pogon. Znaci ako imas fwd, cim vise dignes prednji kraj to ces bolje gripati. Isto za rwd, treba zadnji kraj cim vise dignuti.

Pa dominik tvrdi da je za drag race uvijek bolje dizati taj kraj di ti je pogon. Znaci ako imas fwd, cim vise dignes prednji kraj to ces bolje gripati. Isto za rwd, treba zadnji kraj cim vise dignuti.

Ja nisam nigdje vidio niti pročitao da je više ili niže/bolje, ti jesi?

Ti uvijek ovak na jedan način bezobrazno moraš odgovarat na post? Zapravo provokativno....

Ti uvijek ovak na jedan način bezobrazno moraš odgovarat na post? Zapravo provokativno....

Jel ti je cilj imati cim vise pritiska na prednje kotace kod FWD-a? Isto za RWD(iza)?

On tvrdi da dizanjem prednjeg kraja se povecava pritisak na prednje kotace.

Marek nije u ovom topicu to napisao, prije u drugom. Samo što on to napiše na način da većina vas nema pojma kaj je napisao.

Dić prednji kraj 15mm ili 40 nije isto, pogotovo na fwd koji ima jedno 60% mase naprijed i serijski je naprijed niži od guzice.

Ja npr. u Fireovom odgovoru ne vidim ništa provokativno, dok ovdje vidim čistu provokaciju:

sigurno fire ima naucno objasnjenje .... :rofl::rofl: nadam se da vam je svim jasno koliko je on jos zelen i nema ni baznog znanja ni iskustva a najgore sto je tvrdoglav i spor ....

Zapravo, evo ja sam napravio mali test u firmi: uzeo kartonsku kutiju + UPS i stavio na valjke od onih folija za zamatanje paleta i izmjerio masu na prednjoj "osovini": cca 4.9kg.

xdh0hhpt6ytyqkt8pat.jpeg

Nakon toga sam zadnju "osovinu" ostavio na istoj visini, a digao samo "šasiju" (kutiju)

Masa na prednoj osovini? 5.3kg

5ewijcfs0285sstauo8h.jpeg

Doduše, ovo je kartonska kutija; možda na automobile i gewinde djeluju neki drugi zakoni fizike?

Busted?

Nemam pojma.

Kako god bilo, nisam fizičar, ali mogu pogledati. :D

man_lw392_ed3b47_0_-13.jpg

Probaj postavit ups tako da masa na vagama bude otprilike 60:40 za prednji kraj, podloži vage tako da lagano vise prema naprijed kao fwd auti, zatim podloži ispod vage prednjeg kraja nešto od recimo 10mm.

Zod, pa u tom pokusu je osovina koja se mjeri teza.

I taj pokus je bas to od cega pocela rasprava. Golf ima vise mase iza. I dali dizanjem zadnjeg kraja se povecava tezina iza ili ne.

I taj pokus tocno dokazuje da su izrecene tvrdnje od nekih krive. I da ce neka siromasna djeca biti bogatija za 200E.

Edited by fire

brate mili, al vi dizete taj zadnji kraj za pun k... , ja sam racunao da recimo auto bude nagnut 2° u odnosu na podlogu prema naprijed, i razlika u tezini je glupo mala na prednjem osloncu... tipa 0.3kg , a auto tezak tonu...

doduse, pojednostavnio sam pun k i auto prikazao kao gredu i jednom silom (tezina u tezistu).... e sad, posto uopce neam pojma sta se ovdje vise pokusava dokazat, totalno sam se izgubio... dominik pokusava rec sto tocno? imam nekako osjecaj da ste se (fire i dominik) totalno krivo razumjeli... fire prica o masi, dominik o dinamickom opterecenju ili?

brate mili, al vi dizete taj zadnji kraj za pun k... , ja sam racunao da recimo auto bude nagnut 2° u odnosu na podlogu prema naprijed, i razlika u tezini je glupo mala na prednjem osloncu... tipa 0.3kg , a auto tezak tonu...

doduse, pojednostavnio sam pun k i auto prikazao kao gredu i jednom silom (tezina u tezistu).... e sad, posto uopce neam pojma sta se ovdje vise pokusava dokazat, totalno sam se izgubio... dominik pokusava rec sto tocno? imam nekako osjecaj da ste se (fire i dominik) totalno krivo razumjeli... fire prica o masi, dominik o dinamickom opterecenju ili?

0.1kg vise je vise. Normalno ako malo pomaknemo auto da ce biti mala promjena. I da je lakse vidjeti promjenu ako se vise pomakne. Npr ja dok isao na drag race dignuo zadnji kraj za 15cm. I tako sam zacajno poboljsao start(imam prednji pogon). Jer sam povecao tezinu na prednje kotace dizanje zadnjeg kraja. Normalno pritom sam smanjio tezinu na zadnje kotace(kraj koji dizao). Tocno kao sto je francuz u svom pokusu pokazao.

Oklada je u statici, na vagama se mjeri statika. Iz te statike(jos treba par mjerenja napraviti) se moze dobiti ponasanja auta u dinamici. Ali to trenutno nije oklada.

Istina. Ako kutiju digneš npr. 1cm, razlike gotovo da nema.

Istina. Ako kutiju digneš npr. 1cm, razlike gotovo da nema.

Ima tocno funkcija koja to opisuje. Ali tesko na necemu sto ima 10kg a vaga mjeri na 0.1kg odrediti tocno. Ali ono sto se vidi tedencija, tj. da imamo tocniju vagu za manji kut bi se vidla promjena.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...