pelepelezg Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 zanimam me razlika u blokovima tj konkretno samo u vezi uljnih kanala i onog ventila na bloku za povrat ulja ili kaj vec. zanima me ako uzmeme blok od ne-a i stavim 16v glavu gore a da ne diram blok kaj se moze dogoditi? taj motor se nebi koristio za svaki dan, max 500km godisnje pa tak da ako ovo drzi vodu meni odgovara da nis ne diram po bloku Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Pa zapravo moras napraviti nove rupe za spanere i rolice, jer je to drugacije. A drugi problem, ako uzmes blok i klipove od c20ne, polomit ces ventile. Po mome ti je bolja stvar uzeti c18nz blok i izbusiti ga na 86mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 (edited) Razlika bi samo trebala bit u restriktoru ulja za glavu, obrati pažnju na to. Sve je bolt on sa XE-a. Nemoj NE klipove ostavit slučajno Edited December 31, 2013 by ZOD Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 kaj sa tim restriktorom da radim? to me zanima ovo sve ostalo bi trebalo pasat kolko sam gledao. sve ostalo osim radilice od ne-a ide od xe-a. kaj ako taj restriktor ostane od ne-a kaj se moze dogoditi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 pojede bregaste Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 stvar je u tome kaj imam doma sad samo jedan NE blok u odlicnom stanju i zelim ga iskoristiti za kemiju koju budem predstavio ovdje jednog dana ako zazivi zanima me kaj trebam napravit da NE blok bude ko XE di kaj treba napraviti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Na xe bloku ti je ta rupa 3.8mm (sad izmjerio) Taj restriktor je uprešan unutra. Na ne bloku fino ureži navoj u toj rupi i napravi fino novi restriktor sa 3.8mm rupom i ušarafi ga unutra sa loctite-om, napraviš ga tako da kad ga ušarafiš do kraja navoja da bude malo ispod površine bloka, a tako je i u originalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted January 1, 2014 Author Share Posted January 1, 2014 sad jos jedna usporedba, kaj radi restriktor od ne-a, a kaj od xe-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Od xe-a ograničava količinu ulja koja odlazi u glavu, tlačni dio. Kod NE-a nemam pojma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted January 1, 2014 Author Share Posted January 1, 2014 odlicno, za sada kak mi se cini ipak ne blok bude u rezervi hvala na odgovorima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now