Jump to content

Recommended Posts

Posted

zanimam me razlika u blokovima tj konkretno samo u vezi uljnih kanala i onog ventila na bloku za povrat ulja ili kaj vec.

zanima me ako uzmeme blok od ne-a i stavim 16v glavu gore a da ne diram blok kaj se moze dogoditi?

taj motor se nebi koristio za svaki dan, max 500km godisnje pa tak da ako ovo drzi vodu meni odgovara da nis ne diram po bloku

Posted

Pa zapravo moras napraviti nove rupe za spanere i rolice, jer je to drugacije.

A drugi problem, ako uzmes blok i klipove od c20ne, polomit ces ventile.

Po mome ti je bolja stvar uzeti c18nz blok i izbusiti ga na 86mm.

Posted (edited)

Razlika bi samo trebala bit u restriktoru ulja za glavu, obrati pažnju na to. Sve je bolt on sa XE-a.

Nemoj NE klipove ostavit slučajno :D

Edited by ZOD
Posted

kaj sa tim restriktorom da radim? to me zanima ovo sve ostalo bi trebalo pasat kolko sam gledao. sve ostalo osim radilice od ne-a ide od xe-a.

kaj ako taj restriktor ostane od ne-a kaj se moze dogoditi?

Posted

stvar je u tome kaj imam doma sad samo jedan NE blok u odlicnom stanju i zelim ga iskoristiti za kemiju koju budem predstavio ovdje jednog dana ako zazivi :D

zanima me kaj trebam napravit da NE blok bude ko XE di kaj treba napraviti? :D

Posted

Na xe bloku ti je ta rupa 3.8mm (sad izmjerio) Taj restriktor je uprešan unutra. Na ne bloku fino ureži navoj u toj rupi i napravi fino novi restriktor sa 3.8mm rupom i ušarafi ga unutra sa loctite-om, napraviš ga tako da kad ga ušarafiš do kraja navoja da bude malo ispod površine bloka, a tako je i u originalu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...