Beli Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 (edited) Evo sam naslov govori većinu.... Radi se o tome da pošto slažem TFSI motor, a Bosch MED9.1 i novije centrale sve informcije kupe i šalju preko CAN protokola, a u razno raznim kombinacijama swapa, (ne swapa kamo kompletnu instalacuju donora preseliti) već kamo nema ABS-a, nema AIRBAG-a, nema original insrtument table itd... znači potrebne su neke informacije motornom ECU da radi ispravno... većinu stvari sam rješio, ali kod mojeg sljedećeg swapa radi se o VSS signalu i RPM signalu, a pošto je u planu napraviti jedna univerzalni CAN-BUS converter imamo mogućnost napisati koje signale bi trebalo konvertirati... stoga napišite šta bi recimo trebalo u vašem slučaju konvertirati u CAN-BUS, a što iz CAN-BUS-a, tako da se izradi jedan converter koji će objedniniti sve/većinu pretvorbi signala.. za početak ja stavljam 1.VSS(ili brzina vozila) --> CAN-BUS 2. CAN-BUS-->RPM 3. CAN-BUS-->VSS (ovo treba najčešće taxistima za taximetre) Edited January 29, 2014 by Beli Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Posto vec gotovi jeftini can adapteri(ispod 10$ cijena). Ali problem je kodiranje i adrese(tko slalje paket i kako izgleda taj paket). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beli Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 Sa Matjažem slažemo to za TFSI motore i centrale med9.1 med17 itd.. pa ako imaš kakav prijedlog da se odmah iskodira pa da nemoraš imati 10 convertera, već jedan, kojeg možeš spajati i na gateway... znači ovaj BOX bi bio gotov i P&P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now