Jump to content

Miris/Smrad benzina u autu?


Recommended Posts

Dakle radi se o Kii Pride od cure, i situacija traje vec ~pol godine, s tim da je malo bilo mir preko ljeta, do nedavno.

 

Par puta nije htio upalit, kao da je zaliven, i onda iduci dan normalno upali, to sam pripisao kisnom vremenu i losim kablovima od svjecice, promjenio jedno i drugo i sad je bilo ok (iako nije bilo kise, pa nisam 100%). Ali problem je benzin i miris po istom u autu.

Primjer sad situacije:

Auto stoji, otvorim vrata i u autu brutalno smrdi po benzinu. Upali auto normalno, izlufta se i ok....nakon 10ak km u voznji otvorim prozor, i ono bas ubiju pare benzina. Slicno i s ventilacijom kad je na grijanje. Parkiram auto, odem obavit sta imam, auto stoji malo, vracam se u auto i opet po benzinu. Uzluftam, upalim, napravim 80km i ne smrdi od nikud nista , sve normalno, dolazim doma, parkiram, sve ok, iduci dan otvorim vrata i opet jebeni benzin. Pregledao sam motorni prostor, nigdje nis ne izgleda da bi pustalo. Pogledao ispod sica, otvarao mjesto s pumpom goriva da nije napukla cijev, nista sve suho...Ne kuzim vise i neznam vise sta gledat i sta bi moglo bit, sta da gledam jos?

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao slican problem na Ibizi... Svijecice su bile potrosene,i kad ih zalije pri paljenju smrdi ne sagoreno gorivo na ispuh da cijela unutrasnjost se osjeti po benzinu. Nemam imao sam full protocan ispuh (zadnji lonac samo) ,a problem je bio puknuto gibljivo crijevo auspuha,jer je od tamo dim lakse ukazio u kabinu....

Znaci to se desavalo samo pri paljenju,i osjetilo se samo do 10km pri voznji,dok se ne razlufta. Mogu ti savjetovat da pregledas ispuh samo.. I svijecice naravno,ako treba promjenit..

Link to comment
Share on other sites

svjecice i kablove svjecica sam promjenio. Pregledat cu ispuh jos ,thnx, al nekako mi se cini da bas nesagoreni benzin smrdi.

Gledao sam dok motor radi, cak i davao gas u leru i nigdje u motornom nisam skuzio da bi sta pustalo, ili smrdilo, nije mi jasno baš....jer nije uvjek, al kad počne smrdit, smrdi baš jako. Nemam pojma kako da opće pristupim tome da nađem odkud...

Link to comment
Share on other sites

Ako je to ova okrugla crna posuda izmedu posude za kociono ulje i akomulatora ,dolje , u koje ide crijevo? s donje strane je samo par cm crijevo van, al tako je i na mojoj. To bi moglo bit nes krivo?

182655846_182556562cd8bd4417394339c85258b50ac9eeb57c33b3c30.jpg

 

Ovako izgleda otprilike, samo je dolje ravno crijevo par cm i van.

img_017004079.jpg

Edited by Misek_Chipsy
Link to comment
Share on other sites

znas kako smrdi benzin, ako je on onda pregledaj sve selne i cijevi. mozda ti je negdje labavo pa se zacuka i procuri pa opet malo brtvi...žprobaj otpustit cep rezervara da pritisak izlazi van na njemu pa vidi jel ce i dalje smrdit u kabinu

 

 

ovo sto si stavio sliku je filter goriva

Link to comment
Share on other sites

ma ovu sliku sam stavio kao slicno, nije filter goriva jer bi za to trebao imat cijev koja ulazi i cijev koja izlazi....a ima samo cijev koja ulazi u njega, a s donje strane par cm gumene cijevi "odrezane" koja neide nikud, tj prema van.

 

Provjerit cu danas sve lajtunge, moram ga dic u zrak. Ispod sica sam prvo provjerio, tamo kod pumpe i cijevi izgleda sve ok i nis nema miris

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...