Bezimeni Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Pozdrav, Blizi mi se servis na Polu SDI (2008g), pa me zanima kaj se sve mijenja na tom velikom servisu? Osim klasicnih filtera i ulja, kaj jos treba mijenjat? Zupcasti, spaner, rolice, termostat? LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Tocno to kaj si sve nabrojao. Sve filtere, ulje, zupcasti remen, kanalni remen, zatezace remena, rolice, vodenu pumpu, promijeni i termostat, pa si miran. Javi se Peri sa foruma (Pero464) Ne znam tocno kakva je situacija na Polu SDI, ali frend je sve to radio na Saxu 1,5D, pa je mijenjao i remenicu kanalnog remena jer je i ona malo dobila s vremenom. To neka ti mehanicar vidi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Ok hvala ti, tako da znam sta sve trebam kupiti i odfurat do mehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Ak ti meho ne zna rec kaj sve trebas za veliki servis onda pozdravi mehu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Pozdrav, Blizi mi se servis na Polu SDI (2008g), pa me zanima kaj se sve mijenja na tom velikom servisu? Osim klasicnih filtera i ulja, kaj jos treba mijenjat? Zupcasti, spaner, rolice, termostat? LP pa kaj nisi još mjenjao zupčasti? Termostat? Zbog čega se mjenja termostat ak nije pokvaren?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Ak ti meho ne zna rec kaj sve trebas za veliki servis onda pozdravi mehu. Ma ja uvijek prije kupim sve potrebno, odnesem mehi i nek sve mijenja. Nemam ja vremena da on to raskapa i gleda kaj treba mjenjat a kaj ne :lol: pa kaj nisi još mjenjao zupčasti? Termostat? Zbog čega se mjenja termostat ak nije pokvaren?? Auto trenutno ima 93k km, sumnjam da je prije trebalo mijenjati. Termostat radi, ali kak sam gore napisao, mjenjam sve kaj treba jel 100-200kn me nece ubiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Zupcasti bi trebao mijenjati svakih 90.000 km ili 5 godina. Na novim autima su to sad promijenili i duzi su im intervali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 ja sam na golfu i na škodi uvjek mjenjam najkasnije do 80 000km zupčasti..ko ga jebe i 1500 kn a ak hdrapi ode motor a kaj se tiće tih dužih intervala to ne pušim...30 000km s istim uljem? HA HHAHA uniću ga mjenjam na 10 000 di motor košta 100E termostat nemoraš dirat..ak nije pokvareno ne diraj..ionako s njim stvaraš trošak i kupnje novog antifriza (G12 si stavi) pa ti je to još koja kuna gore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 al s obzirom da se mjenja i vodena pumpa,treba ispustit i antifriz, pa je onda lakse i termostat zamjenit, a mislim da on ima ulozak,ak se ne varam Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 100% ima samo uložak. Nek promijeni termostat i miran je. Preporuka je da se promijeni termostat kad se radi veliki servis. Istina da i novi moze zastekat, ali samo neka ga on promijeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now