Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobar dan,

Imam jedan problem s autom i neznam vise sto napraviti, popizdit cu.... ne drzi ler.

ispod 2000 rpm, se motor zaletava , moram drzat 10% gasa da ostane upaljen , preko 2k rpm fino prima gas , zvuci zdravo , zgrijan se lijepo zavrti i do 5k.

kad se pusti gas motor stuca, ugasi se , povremeno oce sitno backfire-ati kad se vise puta ugasi s lera bez dodavanja gasa.

Dakle 2005 volvo s40 2.5i , 5 cilindara 170ks B5244S4 oznaka motora.

Preselio sam motor iz donatorskog auta jer su prijasnji vlasnici ostali bez ulja u motoru.

Automatski promijenio svo remenje, rolice, spanere, kuplung set, ulje,filtre,antifriz.

Kompresija na svim cilindrima ista.

Ne baca mi nijednu gresku na putno racunalo, obd skener ne pokazuje nikakve greske.

Kad odstekam bilokoji senzor baca gresku, koju mogu poslje ponistit s obd skenerom i dalje se vise ne javlja.

Mislio sam da je auspuh zastopan od ulja il neceg ak je vrisnuo taj motor prije, provjerio , sve je cisto.

Zamjenio klapnu gasa s drugog motora, bez ikakvog ucinka

Zamjenio bobine i svjecice s drugog motora, bez ikakvog ucinka

Ostaje mi jedino jos zamjenit fuel railove s injektorima, al mi se sve cini da ce bit isto bez ucinka.

Cudno mi je sto ne baca nikakve greske a ne radi dobro...

Ima ko kakvu ideju sto bi moglo bit?

Posted

backfire moze biti samo u dva slucajeva, kriva sinkronizacija motor(znaci senzor radilice, bregaste) ili ventili ne dihtaju.

Simptomi nedihtanja ventila su najvise izrazeni u leru, dizanjem okretaja polako nestaju.

Posted
backfire moze biti samo u dva slucajeva, kriva sinkronizacija motor(znaci senzor radilice, bregaste) ili ventili ne dihtaju.

Simptomi nedihtanja ventila su najvise izrazeni u leru, dizanjem okretaja polako nestaju.

Mislim da bi bacao neku gresku da je koji senzor u banani il neka greska sinkronizacije.

• 2 weeks later...
Posted

Problem rijesen...

Veliko hvala Zeljko_M-u na pomoci i dijagnostici....

Problem je u PCV-u odnosno separatoru uljnih para. Preko njega je nekako dolazio zrak koji maf nije mjerio a ECU je onda dodavao goriva i zaljevao motor...

Zrtva je jedna lambda sonda kojoj je vrisnuo grijac, mozda od prije mozda od ovog goriva sto je zaljevalo... imao sam rezervnu pa je oke....

Uskoro bi i ja trebao imat svoju dijagnostiku za volvo pa ak ce nekom trebat pomoc na podruciju Zagreba nek se slobodno javi...

Pusa do slusanja...

Posted
imho ako ide zrak mimo maf-a, onda ecu daje manje goriva nego sto je potrebno jer ocitava manju kolicinu zraka.

U pravu si. Samo to nije bio jedini problem na motoru.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...