Swordfish Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Fiat Punto MKI 1994. 1.6 8v ------------------------------------- - kupljen ispravan - nakon 300km počinju problemi, autu variraju okretaji...od 500-1500 o/min (samo kad je auto zagrijan) - upali se check injection lamp - u zadnjih 100km auto ne ide više, guši se i trza, jako zatrza, kao da je netko odrezao kompletnu struju.. - danas uzeo sat vremena, pregledao vacume (i nema ih baš), promijenio svjećice, sve jack-ove našpricao sa kontakt sprejem, osušio ih i utaknuo nazad. - izgled starih svjećica: - nisam neki stručnjak, ali kako sam prešao sa 200kn benzina samo 130km normalne vožnje rekao bi da nešto hebački zalijeva te svjećice. - dijagnostika mi ne prepoznaje taj stari ECU- mislim ELM 327 koji imam... Any Ideas?
Boxer Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Previše goriva, lambda, senzor temp. motora, injektori....
the-rider Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 si pogledao da nije puknuta cijev koja ide na map senzor?
Swordfish Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 si pogledao da nije puknuta cijev koja ide na map senzor? Koja je to? ona što ide od iza usisne grane pa do one kutijice sa osiguračima? Je to map senzor? Cijev od filtera pa do usisa je nova, našao original fiatovu..
striko Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Moj savjet ako neznaš djelove motora i rad motora ne diraj sam nego odi do nekog dobrog mehaničara i neka ti ga pogleda to je jednostavan motor...
Swordfish Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 (edited) Moj savjet ako neznaš djelove motora i rad motora ne diraj sam nego odi do nekog dobrog mehaničara i neka ti ga pogleda to je jednostavan motor... ..ako si spreman pomoć, samo naprijed.. bez ljutnje... Inače, znam dijelove motora, ali ovoga bas i ne, jer je netko od prijašnjih vlasnika po prespajao i pozatvarao sve što se da zatvoriti, a ja bi to vratio najradije u original stanje.....i probao sam naći na internetu bar slike kako bi trebali vakumi ici, gdje koja zica ide...jer ovako je jedan veliki kupus ispod haube, kojeg se nijedan "mehaničar" neće htjet uhvatiti riješiti... E zato ću makar pokušat sam to riješiti, ionako mi je taj autić "kišobran" kad ne mogu biciklom na posao... Edited October 31, 2014 by Swordfish
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now