Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo ovako: getriba na Arosi mi je full kratka - u 5oj / 3000 rpm / 85 kmh

Obzirom na to da je to totalno nevozljiva solucija za autoput ili duza putovanja zanima me da li se moze staviti 5ta brzina sa duzim prijenosnim omjerom tj pitanje je: iz koje getribe uzeti zupcanik da omjer bude duzi a da pase u ovo moje kuciste / piramidu ?

motor vise nije APQ 1,4 nego je PY G40 pa mi puhalica dosta trpi.

oznaka na getribi je W389204

iz koje getribe pase 5ta da se konacno "normalno" mogu vozit

Posted

lepi

ima 6gangerica od Lupa GTI ali Pero kaze da ta getriba bas i neide gore. vec sam ga pitao za takvu kombinaciju.

ovo bi mi bilo najisplativije. Prve 4 kratke i peta duza za put.

Posted

Ovo što si napisao nije oznaka mjenjača,oznaka mjenjača se sastoji od tri slova,kao npr:

DED

FFV

DPX

DXG

DXJ

Uzmeš 5-tu od SDI -a i biti će ti taman,ne znam koji FD sada imaš,vjerojatno neki kratki.

Što se tiče mjenjača možeš si presložiti omjere kako god hoćeš,npr 1 i 2-ga duže,pa 3 i 4-ta kraće te 5-ta dugačka za put ili onako kako si napisao sam.

Evo ti link pa proučavaj :thumbsup:

http://workshop-manuals.com/seat/leon-mk1/085_5-speed_manual_gearbox/technical_data/identifying_the_gearbox/

Posted

znaci masina je bila 1,4 sto bi znacilo da je ili DKF , DQW, DXP, ETB , ETD ili FPQ.

mamicu mu pa daj ti sad znaj koja je ....

Posted
znaci masina je bila 1,4 sto bi znacilo da je ili DKF , DQW, DXP, ETB , ETD ili FPQ.

mamicu mu pa daj ti sad znaj koja je ....

Pročitaj :P

golf-mk6-2686.png

Čemu ovakav smajlić?

Pretpostavljam da imaš dosta toga za pomaknuti da bi došao do pozicije za pročitati kod :D

Posted (edited)

DXF je od dizela i ima dugačku 5-tu.

Od nje si može prebaciti :)

DXF

09.98

07.99

Polo 1995 ▸

1.9 ltr. - 47 kW

Diesel

Final drive 61 : 17 = 3.588

1st gear 38 : 11 = 3.455

2nd gear 43 : 22 = 1.955

3rd gear 39 : 33 = 1.182

4th gear 40 : 47 = 0.851

5th gear 36 : 51 = 0.706

6th gear -

Reverse gear 44 : 13 = 3.384

Speedometer drive 12 : 20 = 0.600

Edited by Ammut
Posted

Ja sam sebi gledao da stavim 5 dužu i cifra je bila 1100+pdv. Imaš u etki po oznaci getribe kolko koja brzina ima omjer.

Ja da sam mjenjao umjesto 100kmh na 2000 okretaja išao bih 109 kmh.

Posted (edited)

Pišem ovdje da bi pomogao čovjeku,nije mi namjera nikakvo prepucavanje no APQ je 1.4 44 kW BENZIN a DXF je mjenjač za DIZELA.

Na linku ti piše

Anmärkning:

1,4 MANUELL 3DR CC BENSIN

Ne može se slagati nikako,niti jedan VW benzinac nije tvornički imao takve omjere,uvijek su im omjeri brzina kraći i/ili imaju iste omjere brzina kao dizeli ali puno kraći FD.

3.875 na benzincu prema 3.333 i 3.588 kod dizela.

A to ako ga je netko zbog kvara zamijenio sa dizelovim je drugi par cipela :D

Edited by Ammut
Posted

Sve to ovisi o tvojim željama i o onome što imaš na raspolaganju. Ne znam koji FD imaš no za 5-tu imaš 4 opcije od kojih jednu već imaš:

0.891

0.851

0.740

0.706

S tim da ti je ova zadnja (kao i kod DXF mjenjača ) jako dugačka pa će ti biti veliki pad između 4-te i 5-te brzine.

Posted

koliko god dugacka bila biti ce bolje nego sada jer je definitivno prekratka. Auto se vrti ko' mlinćek za kavu

Znaci DXF 0,706 i ako ce se vrtiti 3000 / 100 km/h bit ce odlicno. 15 km razlike je prva liga. Sto bi znacilo na 3200 / 120 km/h

taman dobra putna brzina

Ovaj Rene samo kuri frku. tuzit cu te Dubravki :P

Posted
koliko god dugacka bila biti ce bolje nego sada jer je definitivno prekratka. Auto se vrti ko' mlinćek za kavu

Znaci DXF 0,706 i ako ce se vrtiti 3000 / 100 km/h bit ce odlicno. 15 km razlike je prva liga. Sto bi znacilo na 3200 / 120 km/h

taman dobra putna brzina

Ovaj Rene samo kuri frku. tuzit cu te Dubravki :P

Daj ti provjeri koji ti je mjenjač gore,možda imaš još kraći FD,recimo 4.267 umjesto 3.875 koji bi trebao biti.

Nije ti loša opcija ni mjenjač od 1.6 sa 3.588 FD i kraćim brzinama (ako si u mogućnosti) nego kod dizela (DXF mjenjač)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...