Jump to content

Smrzla ručna

Recommended Posts

Na autu od stare se u subotu smrzla ručna.

Kad povučem ručnu, do 1. zuba uopće nema otpora. Auto lagano koči stražnjim lijevim kotačem, što nakon vožnji od 15+ kilometara rezultira popriličnim smradom i, naravno, pregrijavanjem iste.

Šta da napravim?

Bio sam na praoni i malo špricao po kočnicama i odozdo, bez rezultata. Bio sam u avenue mallu par sati, 0 bodova. A baš mi se i ne da rastavljati auto po ovoj zimi :sly:

nemoj dizat rucnu lol. parkiraj i u brzinu, ne kuzim uopce poantu rucne kocnice da ih ljudi potezu a auto na ravnom parkingu....

inace nema druge nego vozi auto dok se ne zgrije, sampon na praoni i 10kn i nek sora toplu vodu u kotac....odmrznut ce sigurno.

nekako mi poznat tvoj problem :)

diskovi su i oštećene su gumice od sajli.

uglavnom, ručna je odleđena još lani, par minuta prije polaska. recept za to je poprilično jednostavan.

potreban je samo brener.

pod auto se postavi upaljen brener i auto se pirja na laganoj vatrici dok se ne odledi.

po potrebi dodati žličicu - dvije vegete.

ima mama diskove ili doboše na autu?

ako su diskovi možeš gurnuti ravnu kacavidu na prihvat za sajlu i izvući ju van (poluga i taj đir...)

Edited by gandi

LOL....a vi u zg-u imate toplu vodu na praonama?! lako je tako prat :drink::D

pa da lol. ona sa samponom za pranje voda je topla, nerijetko i vruca....ispiranje je hladna voda.

edit - koren....i soraj za 5kn tu vrucu vodu po bubnju/disku, a onda isto to jos 2-3kn potrosi da zalijes podvozje auta...i bužire rucne kocnice.

nemoj dizat rucnu lol. parkiraj i u brzinu, ne kuzim uopce poantu rucne kocnice da ih ljudi potezu a auto na ravnom parkingu....

kaj ak imas daljinsko paljenje i hoces si upalit auto po hladnoci da sjednes u toplo, dodes do auta, a ono kuhac od simonice, nije upalio jer je u brzini :lol:

kaj ak imas daljinsko paljenje i hoces si upalit auto po hladnoci da sjednes u toplo, dodes do auta, a ono kuhac od simonice, nije upalio jer je u brzini :lol:

e pa onda si hebi mater :lol: i kad parkiras nabacaj snijega pod kotace da ne ode nikam :lol::lol::lol::lol:

ali iskljucivo ako imas daljinsko paljenje...inace nis od svega :lol:

prebrikas magnete :P

ja imam slozeno da reagira na rucnu, dignem ju na prvi zub tek tolko i svejedno mogu upalit...

donekle riješeno sa 15 kn tople vode usmjerene prema disku i lajtunzima...još uvijek postoji "prazan hod" na samoj ručici ali više ne smrdi i ne grije se :)

i da, sada je samo u brzini, s tim da je kotač okrenut i naslonjen na zidić :) tako će i bit ubuduće sve mi se čini...

gandi i ostatak - thx, probat ću sljedeći put ako će biti potrebno :)

Edited by Koren

Vrlo vjerovatno ti je otišao cilindar kočnice, trebalo bi skinut klješta, rastavit, očistit i sve dobro podmazat - pod uvjetom da imaš diskove

I drugi put ako ti se to dogodi, uzmi čekić i mazni po kotaču par puta (po šarafima) ;)

Otpušta provjereno

tetku na pug 307 ista stvar, skužim neku večer da auto nešto lijeno kreće, te kad dolazim na semafor da sam koči, ono, wtf? isto izgelda samo lijevi kotač..

no ovo sa zalijevanjem, zar neće onda da voda svukud uć i samo još gore zamrznut sve ostalo...?

tetku na pug 307 ista stvar, skužim neku večer da auto nešto lijeno kreće, te kad dolazim na semafor da sam koči, ono, wtf? isto izgelda samo lijevi kotač..

no ovo sa zalijevanjem, zar neće onda da voda svukud uć i samo još gore zamrznut sve ostalo...?

gle, vruca voda na praoni ce sigurno djelovat kao otapalo...a to kaj ce kasnije bit, manje bitno. itak ti je auto mokar i zasran od ceste, a buduci da je vruc jer ga vozis, ispusna cijev grije dio podvozja....onda se ne isplati zamarat s tim sto ce preksutra bit zaledjeno dole jer ce bit isto kao i da ga nisi oprao. samo sto ce rucna kocnica bit otpustena :thumbsup:

pa neće smrznut kad koči i sam pa se zagrijava....

al ovaj korenov problem meni smrdi na zacvikalu sajlu.... btw kad već on do sad nije napisao, ja ću napisat, ima diskove iza :)

lol jap.

pa ne koci rucna zato kaj su mu pakne zastekale....buzir sajla je napuknuo, dosla voda nutra i to se zaledilo :) zato sam i rekao da treba zalijevat podvozje vrucom vodom takodjer.....

kad zatopli nove sajle rucne i eventualno pakne. a do tada ne dizat rucnu nego u brzinu parkat.

ako je voda ušla unutra i zaledila se, ti toplom vodom to zaliješ i ono odledi ali ta voda ostaje unutra i opet će slediti... bar sam ja tog mišljenja..

ako je da unutra, u ovom slucaje zaledjeno dakle led, i ako djelujes toplom stvari na to u ovom slucaju vodom, otopit ce se, i onda odi vozi i vozi i malo digni malo spusti i poslje je vise ne ostavljajte dignutu preko noci nego auto u brzini i bit ce sve ok:)

ako je voda ušla unutra i zaledila se, ti toplom vodom to zaliješ i ono odledi ali ta voda ostaje unutra i opet će slediti... bar sam ja tog mišljenja..

zaledit će se sigurno, ali kotači neće ostati blokirani. naravno, ako se ručna ne potegne :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...