M.P. Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 (edited) Na puntu sam stavio nove kayabine excel g amortizere i sad imam problem - Auto kao da previše poskakuje, kao da ne amortizira dobro, ''prenervozan'' je. Na autu su -30mm opruge. Prijašnja kombinacija je bila bilstein b4 koji su skraćeni za 30mm, i sa tim istim oprugama na njima. To mi je radio Marko iz Osijeka (mbc custom ), no čovjek više nije u HR pa mu se ne mogu obratit. Uglavnom on je otvorio stare amortizere, ubacio distancer za kraći hod na van i skratio ih za 30mm. I u takvoj kombinaciji auto je bio fino nizak do ruba, i još bitnije puno se ljepše vozio nego sad. Ko mi to može opet napravit na ovim novim amortizerima ? Zadar, Zagreb ? Edited December 21, 2014 by M.P.
M.P. Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Popravilo se stanje, valjda je trebalo sve sjest na svoje mjesto. Jbg, nikad nisam stavljao nove amortizere Novo pitanje : sad mi se sviđa kako se auto vozi, al mi se ne sviđa šta je previsok. Jel bi auto zadržao ista vozna svojstva ako izrežem amortizer samo na stabljici za cca 2.5-3cm koliko mi treba do ruba i narežem novi navoj ?
M.P. Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 feder određuje visinu Da, to znam. Po ovim federima auto je u odnosu na serijski niži 30mm. Ali prije s tim ISTIM federima, i kraćim amortizerima auto je bio još niži, do ruba. tj. cca -5.5cm ?? Marko mi je rekao šta je on radio ( gore napisano u prvom postu, samo samo c/p, za mene je to kineski ), pa ja sad pitam šta bi bilo kad bi samo amortizer rezucnuo za tih 2.5cm, bez otvaranja i tih distancera? prvenstveno mislim dal mogu zadržat sadašnja vozna svojstva
Alfaludak Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 nis ne bi dobio, jedino da spustis donju salicu u kojoj stoji feder, ona koja je zavarena za stup amortizera
M.P. Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 aha, a kome da se obratim da napravim ovo iz prvog posta ? Marko mi je spomenuo Franu Dukića da bi možda mogao, kontaktirao sam ga, al još mi se nije javio...
fiatuno Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Napetija je opruga na kraćim amortizerima odnosno veći je pre load i auto se bolje vozi
M.P. Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Napetija je opruga na kraćim amortizerima odnosno veći je pre load i auto se bolje vozi da, definitivno. iako se stanje popravilo, i dalje mi je bolje bilo prije, auto je jednostavno bio mirniji, a i niži
M.P. Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Skrati samo ne previse (kao ja). koliko si ti kratila ? vjerojatno ću 30mm i to je to. na takvom setupu sa ovim oprugama mi je auto bio najvozljiviji
Nicol Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 koliko si ti kratila ? vjerojatno ću 30mm i to je to. na takvom setupu sa ovim oprugama mi je auto bio najvozljiviji Trebali su biti skraceni 3cm jer tak svi preporucaju, al caknuo ih je malo vise.... Odokativno..skoro duplo vise Jbg u smecu su pa ti nemrem provjeriti
Alfaludak Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 ako skratis teleskop a ne otvrdnes amortizer dobit ces hopsanje po cesti da ne spominjem da ce ti propisat amortizeri jer semerinzi nisu namjenjeni takvim tlakovima + sto se 99% samo orginalni amortizeri mogu otvarat
Nicol Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Moji svi su bili kraceni al su i bili drukani na tvrđe, nekoliko setova.... Neki su propisali, neki nisu, nema pravila. Jedino ovi sto su sad na autu nisu kraceni jer su na drugim federima (preko zime dok nema utrka)
Alfaludak Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 obicno semerinzi popuste jer je tlak daleko veci, pogotovo ako se presloze na dvosmjene
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now