Strah Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Pozz! Dakle, imam Ibizu 2000.g, 1.8t, aqx motor. Međutim, AQX glava je davnih dana pukla zbog pregrijavanja pa sam uzeo ADR glavu. Tako se vozim već 4,5 godina, ali cijelo vrijeme imam problem s bobinama. Čini se da ADR glava ima malo uži prostor oko svijećica pa standardna bobina jako teško uđe, tj. uvijek pukne izolacija ako ju naguram unutra. Sada sam nabavio adaptere pa mogu koristiti drugačije bobine, što se ne šarafe i tfsi bobine. Koje bi točno tfsi bobine trebao jer postoje neke kraće i duže. Nadalje, adapteri ne pokriju otvor za bobinu potpuno pa postoje male rupice na uglovima, vidi se na slici, jel to problem? I koje sviječice koristiti u slučaju tfsi bobina? Stupanj hladnije tipa ngk bkr7e npr? Imam i plin ugrađen, i kada bobina počne slabiti prvo se osjeti na plinu, to je valjda normalno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Sta nije ekipa stavljala od S3 bobine..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 Ne znam...mislim da mi ne igra neku ulogu od čega su bobine, samo da ih mogu staviti i da traju. Ove tfsi ili ova starije što se samo gurnu su malo tanje i fizički pašu. Zaboravih napisati, auto je remapiran na oko 190 ks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Imao sam tfsi bobine Al su počele krepavat. . Jbg uzeo sam polovne pa pitaj boga koliko su km imale prije. Sad sam na serijala bobinama od bjx motora. Plin imam nešto preko godinu dana i napravio sam 40k km. Po ljeti sam na bkr7, A po zimi na bkr6 svjecicama i to se pokazala dobitna kombinacija Auto je remapiran i imam oko 210ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 A od kuda tebi ideja da su tfsi bobine pouzdane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 Čuo sam u nekoliko navrata da su tfsi kao pouzdanije, da daju bolju iskru i tako, ali da zato treba uzeti druge svijećice i mijenjati zazor..no, to su sve priče, pa sam kontao da netko ovdje možda zna ovu problematiku malo konkretnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Bas kontra.. tfsi bobine kad su na autu ne treba mijenjati zazor, a sa orginal bi trebalo. Imas na netu dosta tema i testova di se dokazalo da bolje rade tfsi bobine Sta se tice pouzdanosti tfsi bobine su se u praksi pokazale pouzdanije kad je rijec o novim bobinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 TFSI bobine od 2.0 crne ili od R8 audi crvene su jednake duljine 1.8T bobina od pola 2007 recimo je ista kao od a4 3.0 samo crvena moja preporuka NGK uzet ja sam sebi uzeo i svi kazu da su bobine odlicne cak bolje nego one prve orginal tfsi uklonjene neke mušice meni npr je pregorile vec 2 ili 3 original 1.8t dok 2.0 tfsi nije ni jedna a rabljene sam vozio sad sam si uzeo od R8 crvene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 Super, koja je cifra tih NGK? I jesu li to one kraće bobine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 300kn cca Ne ovo nisu krace. Isto su dugacke ko tfsi Ako hoces krace crvene onda 3.0 audi a4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 E pa mislim da mi trebaju kraće, probao sam ubost ove duže ui previše mi vire van, ne sjednu u adapter dovoljno. Ima li nekakve veze što su ove od 3.0 od atmosferca ili slobodno mogu uzimati te? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 kad smo vec kod bobina koliko su duze koliko sui krace dugacke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 E pa mislim da mi trebaju kraće, probao sam ubost ove duže ui previše mi vire van, ne sjednu u adapter dovoljno. Ima li nekakve veze što su ove od 3.0 od atmosferca ili slobodno mogu uzimati te? Svi stavljaju te sa 3.0 jer su crvene nema nikakve veze kad smo vec kod bobina koliko su duze koliko sui krace dugacke? razlika je 11mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 ako hoćete mogu izmjerit kraće kad dođem doma, lako ih izvadim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 aha duzina 152 kraca i 163 je duza Mjereno od dna do početka ovog crvenog Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Hvala na info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now