meex-pu Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Ekipo koja se kuži imam pitanje ovako slucajno sam sa felgom se malo naslonio na rubnjak i zagulio ju nije duboko nije jako ali mene ispilava i smeta mi to pa bi htio tu ''štetu'' sanirati. dali postoji koja polir pasta s kojom bih to uspio sanirati ili da ipak potražim nekog tko se bavi time. Felge u pitanju su BBS Speedline http://postimg.org/image/tu9hhpjir/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 sa pastom nećeš uspiti...morat ćeš obraditi šmirglanjem, pa onda pastama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
meex-pu Posted May 22, 2015 Author Share Posted May 22, 2015 ima tko ili mi možeš ti napisati što mi točno treba da kupim i eventualno u kratko postupak. gledao sam nešto od meguiarisa ali kad se nekužim baš u to. svaki konstruktivan savijet dobro došao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Stvar je u tome sto si ti zagrebao plastifikat.. Ista stvar kao da si i farbu ogrebao.. Ja bi se na tvom mjestu pomirio s time jer sve sto ces ici raditi samo ces ili preplatiti posao ili napravit jos veće sranje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Stvar je u tome sto si ti zagrebao plastifikat.. Ista stvar kao da si i farbu ogrebao.. Ja bi se na tvom mjestu pomirio s time jer sve sto ces ici raditi samo ces ili preplatiti posao ili napravit jos veće sranje.. nije plastifikat na rubu, nego je već polirano.. i mora se moći riješiti.. samo trebaš nać nekoga u blizini ako se bavi time.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 (edited) A zooo... Onda nemaš brige.. To se napravi u 30-40ak min..Ja bi ti to napravio djabe samo eto momentalno nemam vremena.. A i sad vidim da si iz pu.. Ugl najbolje ti je recimo uzet brus papir na cicak za brusilicu granulacije 400-600, koji nadjes, i s time izravnas i dalje na vodu do 1500 naravno postepeno granuacijom radis veću površinu da ti ne ostaju risevi.. I onda najbolje uzet filc na busilicu i megs NXT i rokaj.. Kad si gotov prebrisat mikrofibrom i to je to.. Bit ce ko novo.. Edited May 22, 2015 by Tin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Najbolje da nađe nekoga tko je već radio to.. vjerujem da u istri ima netko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Stavi kotac naprijed, digni tu stranu na dizalicu, auto u drugu i nek vrti u leru, ti uzmi smirglu 600 i 1000, ljepo drzi na tom rubu dok ne skines dost, a zatim zapoliraj na vodu 1500, 1800 itd.... I na kraju krpica i polir pasta i istim postupkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Najbolje da nađe nekoga tko je već radio to.. vjerujem da u istri ima netko.. IMas preporuku nekog u nasem kraju za obnovu poliranih rubova na speedline felgi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Ne zelim otvorit novi thread... zanima me kvalitetno poliranje rubova na speedline felgama - moze RI, KA, GS... Dajte preporuke.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meex-pu Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Jeftinije ti je od Meguiars uzet grubu + finu pastu i završnu sa NXT Metal Polysh ako nije da baš fali pola felge... ja sam svoje sredio na taj nacin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Mogu ti preporucit decka sta bi ti ispolirao rubove na felgama iz Crikvenice ali se vraca iz Engleske za nekih mjesec dana... Puno toga je polirao, i jako dobro ti moze odraditi. Da sam mladji i da mi se to da raditi ja bih ti to sredio Marino Klement se zove decko iz Crikvenice sta ti to moze ispolirati posalji mu poruku na face ako si zainteresiran i reci da sam ti njega preporucio. Profilna mu je neka slika slikana sa Gopro, a naslovnica on kako vozi neku karampanu po Grobniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Hvala decki, mozda bi ja i pokusao sam, al zelim stvarno dobar rezultat. Inace Borbet T 9X16 mi je Romchi polirao pred nekih 4-5 godina i vrhunske su bile, al trenutno nemam volje vozit felge preko pola HR Ako ne ispadne zadovoljavajuce u mom pokusaju kontaktirat cu decka kojeg Ivan navodi. :thumbsup: Meex - daj mi samo tocan naziv ili link na tu grubu i meku pastu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Ima nesto novo po ovoj temi? Odavno sam sredio BBS i sad imam slican problem na drugim felgama... Tko mi moze odradit kvaliteteno poliranje - nije problem lokacija... Ovog decka gore sam kontaktirao na fejsu al nikad odgovor nisam dobio... I koliko je uopce cijena poliranja rubova na 15" felgama? Mali rub, minimalni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 Nitko vise nista ne polira... Dajte, bilo kakav info... bavi li se Romchi jos poliranjem aluminija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Probaj tu pitat: https://m.facebook.com/pages/category/Motor-Vehicle-Company/Profi-gum-342448005790175/?locale2=hr_HR Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangxxxta Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Pere Dalic iz Velike Gorice meni nekoliko setova odradio vrhunski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Pozdrav svima. Da ne otvaram novu temu, imam pitanje oko sanacije felgi. Naime, felge su mi nakon 10+ godina počele propadati, površinski sloj puca i ljušti se. Gdje i kako obaviti reparaciju? Vjerujem da je potrebno pjeskarenje pa farbanje, zar ne? Kolika je cca. cijena te koliko se čeka na reparaciju budući sam to vrijeme bez auta? Imate li kakvu preporuku dobrog majstora da mi ne počne odmah otpadati boja nakon prvog mini washa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Pozdrav svima. Da ne otvaram novu temu, imam pitanje oko sanacije felgi. Naime, felge su mi nakon 10+ godina počele propadati, površinski sloj puca i ljušti se. Gdje i kako obaviti reparaciju? Vjerujem da je potrebno pjeskarenje pa farbanje, zar ne? Kolika je cca. cijena te koliko se čeka na reparaciju budući sam to vrijeme bez auta? Imate li kakvu preporuku dobrog majstora da mi ne počne odmah otpadati boja nakon prvog mini washa?Danijel 098722617Racunaj izmedju 1300-1600 kn za set, ovisno o boji, stanju itd.Al ako mislis bit bez auta dok se felge sređuju, ne znam kod koga bus to mogao odradit brzo, bolje posudi neke felge da nisi bez auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Danijel 098722617Racunaj izmedju 1300-1600 kn za set, ovisno o boji, stanju itd.Al ako mislis bit bez auta dok se felge sređuju, ne znam kod koga bus to mogao odradit brzo, bolje posudi neke felge da nisi bez auta. Set su 4 felge, zar ne?Koliko cca. traje restauracija? 2-3 dana? Tjedan dana?Imam od žene auto ako zatreba.Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Set su 4 felge, zar ne?Koliko cca. traje restauracija? 2-3 dana? Tjedan dana?Imam od žene auto ako zatreba.Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk4 kom naravno. S njim to uvijek traje duže a radio mi je vec x setova. Al probaj ga nazvati i vidi kaj ce reci i da li ti moze to nabrzaka rijesiti. On je iz Koprivnice pa svako toliko ide do Zg pa preuzme felge. Al imas i drugih, pisalo se vec po forumu, ja ih nisam koristio, meni je Danijel uvijek super napravio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 2 hours ago, Xman said: 2 hours ago, Stile said: Set su 4 felge, zar ne? Koliko cca. traje restauracija? 2-3 dana? Tjedan dana? Imam od žene auto ako zatreba. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk 4 kom naravno. S njim to uvijek traje duže a radio mi je vec x setova. Al probaj ga nazvati i vidi kaj ce reci i da li ti moze to nabrzaka rijesiti. On je iz Koprivnice pa svako toliko ide do Zg pa preuzme felge. Al imas i drugih, pisalo se vec po forumu, ja ih nisam koristio, meni je Danijel uvijek super napravio Uffff, Koprivnica. Meni treba netko kome dofuram auto, on skine felge, gume i radi dok mi je auto kod njega (može stajati kod njega nekoliko dana). Nemam kako solo skinuti felge i gume s felge na autu. Da, znam da gnjavim, ali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Ako govorite o Krkiju on inzistira da preuzme gole felge (bez guma dakako). Ovo šta ti pričaš da dovedeš auto po sistem ključ u ruke i da gotovo za dva-tri dana ne radi nitko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Ako govorite o Krkiju on inzistira da preuzme gole felge (bez guma dakako). Ovo šta ti pričaš da dovedeš auto po sistem ključ u ruke i da gotovo za dva-tri dana ne radi nitko.Vjerojatno bi on preuzeo i gume na felgama ako ne i auto komplet al kao i bilo tko od nas, ako se on mora zajebavat s vulkanizerom i skidanjem dolje, to bu i kostalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Meni nije htio uzeti felge sa gumama za smeće. Kad vidiš šta vozi (barem tada) onda i skužiš da mu u interesu da što više setova odjednom strpa kad je već u ZGu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now