Jump to content

Mehanicar Pula? Problem s kocnicama


Recommended Posts

Jel zna netko pouzdanog mehanicara u Puli? Mislio sam zvat Peru, ali koliko se sjecam on je u Funtani, a to mi je malo daleko s obzirom na problem koji imam..

Pokusao sam jedno 10x zvat Buric, ovlasteni za VW u Puli, ali nitko se ne javlja.

 

Problem je da mi auto u voznji pocne sam kocit?! A vjerujem da ima direktno veze s tim sto sam prije puta dao mijenjat krajnike i kocione plocice. Dok se to dogada, esp lampica treperi i cuje se "nesto"..prvi put sam bio siguran da je guma ispustila i da se vozim na felgi, a sve u redu..drugi put neki drugi zvuk.. Uglavnom, ne bih rekao da mi oduzima snagu nego da ga nesto bas fizicki koci. Uopce nemam ideju sta bi moglo bit jer nema pravila kad se dogada.

Link to comment
Share on other sites

Probaj odvoziti 1 km i pogledaj da li se griju kotači. Moguće je da ti klizaču čeljusti ne odrađuju posao kako bi trebali ili se nešto zaglavilo pa ti drži pločice na disku.

Ako blokiraju onda bi se trebali kotači jako ugrijati i disk bi trebao pokazivati tragove istog tog pregrijavanja (crvena užarena boja dok su vrući i plavkasta kada se ohlade)

Ovako...

rotorpwnage.jpg

Edited by Ammut
Link to comment
Share on other sites

Vec sam se dogovorio s mehanicarem od Tequile, pa cu prvo do njega, al hvala svima na preporuci

 

Nije Ibiza u pitanju, Passat karavan. Necu reci da nije, al ne bih rekao da je esp jer mi se ne cini da mi auto oduzima snagu, nego bas kao da je nesto zapelo. Provezem se 10 metara s tim kocenjem i rostanjem i kao da otpusti, pa se vozi kao da se nista nije dogodilo...dok ne stanem negdje na pol sata i opet prvih 2-3km show s tim

Link to comment
Share on other sites

Rijeseno je ovo, ispada da je stvarno abs/esp senzor..vjerojatno zbog udaranja cekicem upada prljavstina na njega a to mu je dovoljno da ga izbaci iz takta, pa valjda na trenutke ne cita da se kotac okrece. Malo ga ispuhali kompresorom i to je to. Nema vise kocenja. Jos jednom hvala svima :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...